Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:40, 02 cze 2016

Do góry

dla Magdy- Carex montana i szałwia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:29, 02 cze 2016

Do góry

nie umiem zrobić ładnie ich- czosnków , bo wokoło sąsiad albo bajzel, a takie są cudne i pachną obłędnie
Nawigatorko- Allium nigrum

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:20, 02 cze 2016

Do góry
czerwiec
znowu czochy, ale są takie koronkowe

tego gościa lubię bardzo, chyba tak samo jak ślimaki . Wysiał się- zobaczymy co z siewek wyrośnie

czarne czochy- na biało kwitną oczywiście

i Krzyśki- już leciwe, drobnieją jednak

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:20, 02 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

O raju......
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:04, 02 cze 2016

Do góry
lubię seslerie nie tylko za kwiaty
Anna i Ogród 21:00, 02 cze 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Dzięki, ale to trudna rabata bo prawie cały dzień w słońcu i w przeciągu. Częściowo ją dom osłania od wiatru więc tam rośnie magnolia. Poza tym jest szeroka więc podzieliłam ją na trzy mniejsze rabaty pomiędzy którymi będzie można chodzić. Może nawet uda mi się białą ławeczkę tam wcisnąć.

Ławeczka to super pomysł. A może przejścia między rabatami wysypiesz malymi kamykami, taka kamienista ścieżka albo w trawie płaskie duże kamienie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:57, 02 cze 2016

Do góry

te drewienka na chwilę bo M podlewał wcześniej, więc położył chłopakom, żeby nie stratowali trawy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:44, 02 cze 2016

Do góry
trawolistne w domu

nie mogę odkleić się od czosnków- nieststy świnka morska zostawiła na schodach miseczkę nie w kolorze ogrodu- muszę z nią podgadać

"W kolorze blue" 20:41, 02 cze 2016

Do góry
podeprzyj się czymś- może drabiną, albo wozkiem dziecięcym i rób więcej tych zdjęć!
"W kolorze blue" 20:39, 02 cze 2016

Do góry
krówka ładna, ale za to jakie peonie!
i hosty przy oczku- cudne z seslerią im
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:36, 02 cze 2016

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:33, 02 cze 2016

Do góry
Smoka to ja potrafię zrobić na żywo jak mnie ktoś wkurzy Zionę ogniem wtedy

Ja wolałem Twój poprzedni awatar - ta szybka nijak do Ciebie mi nie pasuje

Magnolia - dawaj nam więcej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:29, 02 cze 2016

Do góry
obiecałam, no to jedziemy. Ale mieliście teraz takie fotki, że moje to tyko baladawe błachostki.
z przed tygodnia

"W kolorze blue" 15:34, 02 cze 2016

Do góry
nie, marchewka nic nie zdziałam. Mam jeszcze 7 pomidorów i kilka papryk i sałatę... e tam, nie wcisną mnie na rolnika z takim zasobem. I ani jednego kombajnu nie mam.
Dla odmiany czas na zmiany... 15:31, 02 cze 2016

Do góry
beta napisał(a)

Ewa...no to gigantka z Ciebie...ale powiem ci, ze ja nie mam pojęcia co ze swoimi zrobić...podejrzewam, ze nie żyją...bo suche jak wiór...celowo po zimie je delikatnie obcięłam żeby mieć porównanie...nic nie ruszyło z miejsca
ale tylko ja wiem że one chyba nie żyją...każdemu kto ogląda mówię, ze to taka sucha odmiana
czekam dalej...w razie czego przeczekam całe lato i na jesień kupię albo na wiosnę 2017

u mnie 90 % martwych po tej zimie. A mam je juz ze 4 lata i nigdy rzadna nie wymarzła. Idź dom jednej ładnej pani z forum, może się jej posiały... e, ona za porządna, siewki wypeliła pewnie.
U mnie mem teraz z 50- 70 szt młodych siewek- mają już z 5 cm

Juz musi być widać młode przyrosty na bank- one maja inny kolor, bardziej oliwkowy i nie wychodza po pociagnięciu.
w razie czego wyslę Ci siewki , tylko chyba jesienią ( chyba że teraz, chłodno ma być kilka dni)
"W kolorze blue" 15:28, 02 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
dziewczyny, u Gosi nie da się na powaznie. nawet z kremacji u niej trzeba lać.
Ensatko miła a nie żółkną Ci już te badyle tulipkowe?- może juz je można urżnąć jak żółte?

Rolnik szuka żony...- rozmarzyłam się... mnie by sie żona przydała ( nie, żebym męża nie lubiła mieć. Ale wiecie- obiad na stole, uprane, kibel umyty, deska opuszczona, marchewka opielona)

Marto, ale musisz być rolnikiem, wtedy się uda. Bo tylko rolnicy są brani pod uwagę w tym szoł. A Ty masz zagon marchewki - czy się kwalifikujesz?

"W kolorze blue" 15:24, 02 cze 2016

Do góry
dziewczyny, u Gosi nie da się na powaznie. nawet z kremacji u niej trzeba lać.
Ensatko miła a nie żółkną Ci już te badyle tulipkowe?- może juz je można urżnąć jak żółte?

Rolnik szuka żony...- rozmarzyłam się... mnie by sie żona przydała ( nie, żebym męża nie lubiła mieć. Ale wiecie- obiad na stole, uprane, kibel umyty, deska opuszczona, marchewka opielona)

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:44, 02 cze 2016

Do góry
piękne zdjęcia. I jak ja mam potem cos pokazać swojego jak tu na forum takie zdjęcia są?
łubiny są swietne, nawet kolorowowe- przyroda zawsze komponuje pieknie, że kolory pasują do siebie. Może zgódź się na kolorowe plamy z nich?

Cudny busz na rabatach -łukach i przy podjeździe.
czosnki w zawilcach z dosypka pudrowa orlików- piękne!
Jak tarasowa utyła!- gruba beka z niej się zrobiła, masywna i śliczna.

Nie wiem sama, które zdjęcie lepsze, wszystkie i to co na nich bardzo ładne.

Anna i Ogród 14:03, 02 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)
To duża rabata zapowiada się u Ciebie bardzo apetycznie

Dzięki, ale to trudna rabata bo prawie cały dzień w słońcu i w przeciągu. Częściowo ją dom osłania od wiatru więc tam rośnie magnolia. Poza tym jest szeroka więc podzieliłam ją na trzy mniejsze rabaty pomiędzy którymi będzie można chodzić. Może nawet uda mi się białą ławeczkę tam wcisnąć.
Rytlogród na 18 stóp -hop siup! 12:27, 02 cze 2016

Do góry
cudny te Wasz Rytlogród ...fajny klimat...i mam takie samo odczucie jak Dziewczyny, że tu może powstać coś wspaniałego
z ciekawości będę wpadać...Magnolia i Toszka to super doradczynie...po za tym każdy z nas na forum ma mniejsze lub większe doświadczenie z roślinami...i myślę że każdy coś chętnie podpowie również z własnego doświadczenia
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies