czerwiec
znowu czochy, ale są takie koronkowe
tego gościa lubię bardzo, chyba tak samo jak ślimaki . Wysiał się- zobaczymy co z siewek wyrośnie
czarne czochy- na biało kwitną oczywiście
nie, marchewka nic nie zdziałam. Mam jeszcze 7 pomidorów i kilka papryk i sałatę... e tam, nie wcisną mnie na rolnika z takim zasobem. I ani jednego kombajnu nie mam.
u mnie 90 % martwych po tej zimie. A mam je juz ze 4 lata i nigdy rzadna nie wymarzła. Idź dom jednej ładnej pani z forum, może się jej posiały... e, ona za porządna, siewki wypeliła pewnie.
U mnie mem teraz z 50- 70 szt młodych siewek- mają już z 5 cm
Juz musi być widać młode przyrosty na bank- one maja inny kolor, bardziej oliwkowy i nie wychodza po pociagnięciu.
w razie czego wyslę Ci siewki , tylko chyba jesienią ( chyba że teraz, chłodno ma być kilka dni)
dziewczyny, u Gosi nie da się na powaznie. nawet z kremacji u niej trzeba lać.
Ensatko miła a nie żółkną Ci już te badyle tulipkowe?- może juz je można urżnąć jak żółte?
Rolnik szuka żony...- rozmarzyłam się... mnie by sie żona przydała ( nie, żebym męża nie lubiła mieć. Ale wiecie- obiad na stole, uprane, kibel umyty, deska opuszczona, marchewka opielona)
piękne zdjęcia. I jak ja mam potem cos pokazać swojego jak tu na forum takie zdjęcia są?
łubiny są swietne, nawet kolorowowe- przyroda zawsze komponuje pieknie, że kolory pasują do siebie. Może zgódź się na kolorowe plamy z nich?
Cudny busz na rabatach -łukach i przy podjeździe.
czosnki w zawilcach z dosypka pudrowa orlików- piękne!
Jak tarasowa utyła!- gruba beka z niej się zrobiła, masywna i śliczna.
Nie wiem sama, które zdjęcie lepsze, wszystkie i to co na nich bardzo ładne.
Dzięki, ale to trudna rabata bo prawie cały dzień w słońcu i w przeciągu. Częściowo ją dom osłania od wiatru więc tam rośnie magnolia. Poza tym jest szeroka więc podzieliłam ją na trzy mniejsze rabaty pomiędzy którymi będzie można chodzić. Może nawet uda mi się białą ławeczkę tam wcisnąć.
cudny te Wasz Rytlogród ...fajny klimat...i mam takie samo odczucie jak Dziewczyny, że tu może powstać coś wspaniałego
z ciekawości będę wpadać...Magnolia i Toszka to super doradczynie...po za tym każdy z nas na forum ma mniejsze lub większe doświadczenie z roślinami...i myślę że każdy coś chętnie podpowie również z własnego doświadczenia
pozdrawiam