Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:09, 02 cze 2016

Do góry
beta napisał(a)
mi Magnolia polecała takie http://www.florini.pl/jezowka-orange-passion-div-classlat-echinacea-div-p3130.html
ale że tych zwykłych miałam trochę to zrezygnowałam z tych pomarańczowych...eraz trochę żałuje, bo jednak są inne...ale zawsze można wrócić do tematu
a do pomarańczu to ja róż widzę
więc może ta zwykła odmiana?...ew, przemieszana?

edit: fiolet i róż to nie to samo...o róż chodziło

Powiem Ci, że po tym jak zobaczyłam u Any połączenie tylipanów w koorze różowym i pomarańczowym spodobał mi się ten mariage
A właśnie ta jeżówka Cheyenne Spirit ma róż i pomarańcz
Może na ta się zdecydować?
Typografia ogrodu 11:08, 02 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ciii u mnie tez beda kladki rzecz jasna.juz nawet z Magnolia omowione
Tu nazywa sie to dzika łąka.zima kladka prowadzi nad pustym terenem.teraz nad łąka wlasnie.

ja też wczoraj posiadziłam siewki orlikow w irysach na tyłach w warzywniku dostałam siewki od dobrej duszki z forum
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:03, 02 cze 2016

Do góry
beta napisał(a)
mi Magnolia polecała takie http://www.florini.pl/jezowka-orange-passion-div-classlat-echinacea-div-p3130.html
ale że tych zwykłych miałam trochę to zrezygnowałam z tych pomarańczowych...eraz trochę żałuje, bo jednak są inne...ale zawsze można wrócić do tematu

cayenne spirit sa ciemno rozowe i pomaranczowe, moja ulubuona odmiana
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:53, 02 cze 2016

Do góry

"W kolorze blue" 10:08, 02 cze 2016

Do góry
Asia, zamowilam Vintage Wine
Asia 2, Magnolia musi miec zestaw, widzialas ten zywopłot co jej M tnie???
Dobra, gadu, gadu, a trawa czeka do przesadzenia, ide spojrzenia słac, moze tez fryz na Pudla zrobie. Musze przyznac ze wstep mam dobry, łaziłam w koszuli nocnej i pieliłam. M, zadeklarowal ze posadzi lawende.
Typografia ogrodu 07:43, 02 cze 2016

Do góry
inag napisał(a)
No nie dziwię się, że lubisz to miejsce. Bardzo malowniczo. Choruję już od dłuższego czasu na takie kładki nad trawami:

A poza tym to nie są orliki tylko już orły! Wieeeeeeeelkie!
ciii u mnie tez beda kladki rzecz jasna.juz nawet z Magnolia omowione
Tu nazywa sie to dzika łąka.zima kladka prowadzi nad pustym terenem.teraz nad łąka wlasnie.
Zielonym do góry... 23:11, 01 cze 2016

Do góry
babka napisał(a)
Hej. Ja bym maksymalnie odjechała z tymi roślinkami od drzewka. Magnolia nie lubi bliskiego sąsiedztwa innych roślin. Po okręgu dałabym stipy a od środka 4 jeżówki ale wszystko jak najbliśej murku.
Fajne zakupy, jak wsadzisz jeżówki do ziemi to w moment pójdą w masę. Ja też takie maleństwa dostałam, na drugi dzień po zasadzeniu już były o wiele większe

to mnie zmotywowałaś jutro do pracy tylko czy dzieńnie za krótki?

edit: pomysł ze stipami po okręgu du przemyślenia ustawię jutro i sie zobaczy
Zielonym do góry... 23:08, 01 cze 2016

Do góry
Hej. Ja bym maksymalnie odjechała z tymi roślinkami od drzewka. Magnolia nie lubi bliskiego sąsiedztwa innych roślin. Po okręgu dałabym stipy a od środka 4 jeżówki ale wszystko jak najbliśej murku.
Fajne zakupy, jak wsadzisz jeżówki do ziemi to w moment pójdą w masę. Ja też takie maleństwa dostałam, na drugi dzień po zasadzeniu już były o wiele większe
Nasz przydomowy ogródek 22:22, 01 cze 2016

Do góry
Haniu tylko dlaczego tak jest? Przecież prawie nie było zimy.

Irenko magnolia męczyła się po posadzeniu ale lanie woda chyba pomogło. Liście zaczyna mieć zdrowe i zielone. Wcześniej też 2 kwiaty straciła. Przykro mi że Twoja nie zakwitła.

Elu to kogut sąsiada i nas informuje pianiem dookoła że zbliża się deszcz. Coś w tym jest. Do nas wkrada się na chwilę jak pies jest w domu i leży na balkonie w czasie upałów. Dziękuję i niestety już czerwiec i będzie czas na róże.

"W kolorze blue" 21:43, 01 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

z ta kremacją to aż się zakrztusiłam. Bombowa jesteś !
To zmienić cos musisz jak kocica się opatrzyła. Może wytestuj- opcja na jaszczurze spojrzenie, albo końskie.... albo pieskie
haha widze ze Marta nie tylko secjalistka od roslin jest
Ogródek Iwony II 19:09, 01 cze 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Iwonko, długo mnie u Ciebie nie było, a tu tyle piękności u Ciebie!
Panów masz bardzo zdolnych - fajne domki
Szkoda, że z magnolią taki niewypał Ale na pocieszenie masz tyle pięknych, zdrowych roślin

Kasiu, magnolia odbija na pniu. Tylko nisko ma dwie zielone wystające ... gałązki, listki? jeszcze się to coś nie określiło, czym jest. Powinnam ją ściąć,ale nie wiem na jakiej wysokości.
Rytlogród na 18 stóp -hop siup! 17:53, 01 cze 2016

Do góry
Czuję,że będzie tu świetny ogród!Podziemna piwniczka moje i eMa niespełnione marzenie.
Rysuj ten plan ,o którym Magnolia pisała.Ona świetne pomysły podsuwa!!
Będę zaglądać!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:47, 01 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czyli te białe - to kamasje?
Ja zamawiałam jesienią niebieskie, dostałam mikrusie cebulki i mikrusie kamasje wyrosły. Nawet myślałam, z eto ich uroda - takie wypierdki. A tu wizę takie wypasione, chyba 5 razy większe. Czy to możliwe, ze są różne odmiany i różnej wielkości cebule?
Gosia, masz gdzieś fotkę cebul kamasji? A możesz mi zmierzyć, jak ona u ciebie duża?
Bo ja mam jakąś podróbę.

mała jest dosyć. Spoko Iwka, za rok będą większe, chyba że je na suchej patelni posadziłaś. One wolą półcień
Nasz przydomowy ogródek 16:13, 01 cze 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Magnolia Cleopatra zakwitła 2-ma kwiatami. Ale jakimi!

Hortensja krzewiasta ma już niezłe pąki.

Jestem "eko" na 100%. Rośliny nawożę gnojówką a do nawożenia trawnika wypożyczam koguta od sąsiada.

Ale wielki kwiat! moją zmroziło i nici, a maiła 1 pąk i liście;
eko super, jak i cały ogród
U Matki... 15:04, 01 cze 2016

Do góry
Magnolia-myślałam, że padnie, ale dała radę

berberys i hosta)zobaczymy czy wytrwamy)

kostrzewę już ciachać?

Gdzieś wśród łąk 14:36, 01 cze 2016

Do góry
Bzy już przekwitły, magnolia i czosnki też. Zostały tylko fotki...

Ale szykują się ostróżki, piwonia i jaśminy

Zielonym do góry... :) 13:11, 01 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Marto, czy te irysy, to te irysy, co mam od Ciebie? Bo ja Twoje podzieliłam (a jakże od razu na wiele) i posadziłam w ramach Ligularia dentata 'Britt-Marie Crawford'. tzn języczka kończy i zaczyna szereg a przed nimi hosty. Będzie dobrze? Czy one za niskie?

Śliczne ujęcie takie holenderskie.

tak, to te. One mają ( jak się rozrosną, pewnie w drugim roku) około 45-50 cm. Zależy jakie hosty posadziłaś przed nimi- jak z większych to moga być za niskie

Zielonym do góry... :) 13:03, 01 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
penstemon- jakoś tak fajnie brzmi.

U mnie tez na tapecie egzamin na koniec podstawówki. Troszkę mu gorzej poszło z polaka- 70 %, pewnie błędów nasadził, ale matma i anglik 95 %.
Nie jest źle.
Pasek też będzie, cieszę się.

zdjęcie przedogródka smakowite- zapowiada busz. Super.
Dla Ciebie mój penstemon z irysami i chabrami- jeszcze nie kwitnie

Marto, czy te irysy, to te irysy, co mam od Ciebie? Bo ja Twoje podzieliłam (a jakże od razu na wiele) i posadziłam w ramach Ligularia dentata 'Britt-Marie Crawford'. tzn języczka kończy i zaczyna szereg a przed nimi hosty. Będzie dobrze? Czy one za niskie?

Śliczne ujęcie takie holenderskie.

Od nowa ... na przekór wszystkim 12:09, 01 cze 2016

Do góry
pracusiu jak mija dzień, wzięłam jutro wolne co by " Iwonkowy zakątek" zrobić, dziś mam zamiar zacząća będa tam też brzozy dorenbros,magnolia biała
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:50, 01 cze 2016

Do góry
tak, pokaż, pokaż
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies