Gleba ma pH 6 czyli jest lekko kwaśna, działka znajduje się w woj. dolnośląskim pod Wrocławiem . W załączeniu przesyłam rysunek działki z naniesionymi kierunkami świata.
a w donicach patyki hortensji, ścięłam je na rabatach we Wrocławiu, cudo odmiana, jaka nie wiem; ma nietypowy system pąków, twardy badyl, może się uda
testujemy fontannę solarną, motyle cytrynowe i krakowiaki stale tu
Dal Ajki i nie tylko
to matka Otto Lyken, ta odmiana ma wąskie liście, Etna ma owalne, szerokie, chyba wolę Otto L.
z niej zrobiłam kilka sadzonek, nie dotarłam do pozostałych, pokażę jedną
wszystkie będą kwitły
tutaj się gapię
nie sadziłam tu krokusów, a jest ich sporo, tak pojedynczo, ciekawe w jaki sposób tu przywędrowały
Wszyscy kompostują, ja nie, ot taka ogrodniczka
ale tam gdzie ognisko, rzucaliśmy odpady, spalaliśmy, to co można, po 2 latach zabrałam się za to, bo potrzebna była ziemia do patyków hortensji i..
i proszę, jaki pierwszy sort po przesianiu
patyki anabele Red, ciekawe ile wywalę tych patyków, ile się przyjmie, zawsze któreś wypadają
Ania, mam 2 odmiany, Otto Lyken- mega wytrzymała i Etna, ta musi mieć zacisznie.
Tu foto Etny.
Mam ją w różnych miejscach i z powodzeniem rozmnażam, też sama się sieje, mam sporo siewek, jak podrosną znajdę im miejsce.
I Otto Lyken, widać pąki kwiatowe, pięknie pachną, obie kwitną co rok. Cięcie po kwitnieniu.