Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:49, 07 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
wiem, że trzeba będzie wymienić ziemię, tylko skąd ja gliny wezmę jak u nas wszędzie piach a obornik to może być ten granulowany?

Ogrodowisko zrobi zrzutkę i paczka z gliną pójdzie Ja swojej też dorzucę trochę...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:49, 07 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

widziałam gazony według mnie nie grzeszą urodą a cisy ładnie i szybko pomagają je zakryć. Kiedy robię? w tzw międzyczasie

Daj mi lekcje, może i mnie sie tak uda
pewnie, ze lepiej na cisy patrzeć, ja mam złote, tam lepiej u mnie pasują
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:21, 07 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
wiem, że trzeba będzie wymienić ziemię, tylko skąd ja gliny wezmę jak u nas wszędzie piach a obornik to może być ten granulowany?

U mnie też ino piach. Ja za radą pani w ogrodniczym dałam po prostu ziemi kwiatowej z worka i rosną u mnie jak wariatki, tylko mszyc muszę pilnować. Z obornikiem to nie mam akurat problemu, jakby kurier zechciał Ci podwieźć.... A nie pasie się tam w Twojej okolicy jaka krowina, można by się zaczaić z wiaderkiem na kupkę
Koncepcja zmiany tej rabaty super, bo tych biednych rodków naprawdę szkoda. Ja mam te same z Biedry ale w cieniu posadziłam i są zieloniutkie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:29, 07 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

No się nie dziwię...jesteś mistrzyni upychania! nowa rabata wygląda super, wszystko przycięte i zadbane, kiedy to wszystko robisz Aniu?
kolorowo i interesująco, letnio, jest gdzie przysiąść i to wszystko podziwiać też gazony cisami w końcu osłaniam, dziś walczę dalej

widziałam gazony według mnie nie grzeszą urodą a cisy ładnie i szybko pomagają je zakryć. Kiedy robię? w tzw międzyczasie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:26, 07 lip 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)

Mogę Ci trochę gliny oddać
wyślesz kurierem?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:25, 07 lip 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A jaka jest różnica poziomu cisów i tego z gabionami i różanecznikami?
w tym miejscu gazony mają ok 60cm wysokości

eit
sprawdziłam bo mi coś nie pasowało, jest jednak 75cm
Pszczelarnia 16:18, 07 lip 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
Ewuś a masz w rękawie cos naturalnego na myszy? U mojej mamy ogród wyżarty przez gryzonie do cna. Rodzice trują trutkami, ale aż żal patrzeć, bo padają od tych trutek masowo jeże.
Trawnik zdziczał po myszach, rośliny bez korzeni....
Sąsiedzi zamówili odmyszanie posesji i całe towarzystwo poszło do rodziców.

U nas ślimaki bezmuszlowe. nie chcemy ich truć, więc zbieramy. A wczoraj M. posypał ogród wapnem budowlanym. Widać już efekty- działa. Choć nie wiem jak długo, no i wygląd dość alternatywny- jakby ktoś brzegi rabat przejechał białym sprayem
najbardziej naturalny na myszy będzie kot i wcale nie żartuję, mieliśmy problem z myszami, łaziły raz przegryzły instalacje w samochodzie, innym razem zrobiły zwarcie w pompie, w domu było kilka. Od kąd mamy kota nie ma kłopotów. Wyłapuje też nornice i krety z okolicy(bo u mnie póki co śladów bytowania tych dwóch ostatnich nie ma)
Pszczelarnia 16:18, 07 lip 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
Ewuś a masz w rękawie cos naturalnego na myszy? U mojej mamy ogród wyżarty przez gryzonie do cna. Rodzice trują trutkami, ale aż żal patrzeć, bo padają od tych trutek masowo jeże.
Trawnik zdziczał po myszach, rośliny bez korzeni....
Sąsiedzi zamówili odmyszanie posesji i całe towarzystwo poszło do rodziców.

U nas ślimaki bezmuszlowe. nie chcemy ich truć, więc zbieramy. A wczoraj M. posypał ogród wapnem budowlanym. Widać już efekty- działa. Choć nie wiem jak długo, no i wygląd dość alternatywny- jakby ktoś brzegi rabat przejechał białym sprayem
najbardziej naturalny na myszy będzie kot i wcale nie żartuję, mieliśmy problem z myszami, łaziły raz przegryzły instalacje w samochodzie, innym razem zrobiły zwarcie w pompie, w domu było kilka. Od kąd mamy kota nie ma kłopotów. Wyłapuje też nornice i krety z okolicy(bo u mnie póki co śladów bytowania tych dwóch ostatnich nie ma)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:22, 07 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

w tej chwili chyba nie

No się nie dziwię...jesteś mistrzyni upychania! nowa rabata wygląda super, wszystko przycięte i zadbane, kiedy to wszystko robisz Aniu?
kolorowo i interesująco, letnio, jest gdzie przysiąść i to wszystko podziwiać też gazony cisami w końcu osłaniam, dziś walczę dalej
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:43, 07 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
dwa razy obejrzałam fotki bo chciałam coś mądrego napisać i co i się nie da... busz piękny tylko tyle napisze

Aniu, dzięki wielkie busz do cięcia, a mnie już sił brak, ale mówi się trudno
tu mam pełno kosmosów....... ciemne, różowe i białe, tam taki misz masz, ale radosny i stwierdzam, że chyba bardziej mi się podobają rudbekie od jeżówek, a mam ich pełno i różne
łysy placek, po usunięciu murków z donicami, przy tych upałach, długo zanim mi trawa odrośnie
mur ma być cały w budlejach, na razie te ciemne idą

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:16, 07 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Mogę Ci trochę gliny oddać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:33, 07 lip 2014

Do góry
Robaczek napisał(a)
Nie gęściej niż co pól metra - te róze mają szybki przyrost i wypuszczają długie pędy na boki.
Wymień im ziemię po RH na kompostową wymieszaną z gliną. Na dno obornik, potem ziemia i dopiero sadzonka. Nie trzeba nawozu, jest w doniczce. Unikaj sadzenia w upale i podlewaj codziennie min. 5 l na roślinę, zwłaszcza na początku.
Powodzenia!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:05, 07 lip 2014

Do góry
Robaczek napisał(a)
Zobacz u Ewy Jarmulak: rozarium.org
Cisom się nic nie stanie, a mocny kolor na tle zieleni cisów będzie się ładnie prezentował.
a powiedz mi jeszcze co ile je sadzić? bo więcej niz jeden "rządek' tam nie wejdzie tylko nie wiem jak gęsto, żeby był ładny efekt?

Do góry
Robaczek napisał(a)
Zobacz u Ewy Jarmulak: rozarium.org
Cisom się nic nie stanie, a mocny kolor na tle zieleni cisów będzie się ładnie prezentował.
na pewno masz rację

Do góry
popcarol napisał(a)
PS pierwsza werbenka z tych od Ciebie się zabiera za kwitnienie
no to mnie bardzoooo cieszy moje też już zaczynają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:09, 07 lip 2014

Do góry
dziękuję Robaczku, myślałam wcześniej o takiej przewieszającej ale nie wiem co na to moje cisy które chcę prowadzić troszkę wyżej ponad gazon jeszcze mi podpowiedz gdzie poza rosarium kupić ładne sadzonki bo widzę, że z dostępnością z tej list u nich krucho
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:49, 06 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

A mnie się bardzo ta rabata podobuje!!! Taki uporządkowany misz-masz
Pozdrawiam i buziaki przesyłam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:36, 06 lip 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
no moze i masz racje
jedno jest pewne nie myli się ten kto nic nie robi nie wiem czy to dobre posunięcie, ale nawet mój M stwierdził po tygodniu nie bytu w domu, że znowu żółkną.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:31, 06 lip 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
Rany, to ja się muszę uśmiechnąć po nasionka
a już jest komitet kolejkowy a tak poważnie to ja mszę zerknąć czy one jakoweś nasionka mają bo goopia w tej materii
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:31, 06 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
aaaaa no już wyjaśniłam, chcę przerobić tę rabatę pod śliwą gdzie są rh bo one tam się męczą strasznie i mnie nerwią... że się męczą już wiosną mówiłam o różach w tym miejscu, ale dałam jeszcze szans rh, niby wypuściły ładnie nowe przyrosty ale...
no moze i masz racje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies