Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 14:34, 07 lip 2014

Edi00 napisał(a)
Irenko, zazwyczaj oglądam w milczeniu, ale tym razem nie mogę się powstrzymać- remonty ogrodowe (i domowe) wyszły Ci rewelacyjnie Wszystko mi się bardzo podoba, ale najbardziej kolor nowych cisów...i róże...
Po prostu pięknie!

Edytko...bardzo dziękuję i cieszę się z tak pozytywnych ocen, czyli mniej więcej w dobrym kierunku zmierzam
lubię na to patrzeć, a jak lekko wieje, to mam wrażenie, że jestem na wrzosowiskach
stożek cisowy do cięcia, a wkoło posadziłam kilka róż okrywowych białych i Nostalgii kilka
dołem widać młode kostrzewy, z tych co mi się podobają, robiłam na jesień

zapomniałam , ze ten Lawson w środku też do cięcia i jałowiec w kole.ufff..już mam odcisków pełno

i pstre bukszpany po cięciu...jeszcze gorzej z nimi, bo ślimaki je obżarły i straciły fason

pozdrawiam
GorAna 14:38, 07 lip 2014

Irenko odpocznij troszkę i naciesz się widoczkami.....ja odpoczywam i zwiedzam Wasze ogrody....Twój jak zwykla zjawiskowy
Pozdrawiam z upalnego kamiennego
Milka 14:43, 07 lip 2014

ana_art napisał(a)
dwa razy obejrzałam fotki bo chciałam coś mądrego napisać i co i się nie da... busz piękny tylko tyle napisze

Aniu, dzięki wielkie busz do cięcia, a mnie już sił brak, ale mówi się trudno
tu mam pełno kosmosów....... ciemne, różowe i białe, tam taki misz masz, ale radosny i stwierdzam, że chyba bardziej mi się podobają rudbekie od jeżówek, a mam ich pełno i różne
łysy placek, po usunięciu murków z donicami, przy tych upałach, długo zanim mi trawa odrośnie
mur ma być cały w budlejach, na razie te ciemne idą

Kondzio 14:52, 07 lip 2014

Pieknie poprostu bajecznie
gierczusia 15:08, 07 lip 2014

Irenko .. Twój ogród ma prłno różnorakich odsłon te cisy z trawką i starciem ( jeśli mi się dobrze wydaje ) są po prostu bajeczne

Ściskam
Milka 15:12, 07 lip 2014

GorAna napisał(a)
Irenko odpocznij troszkę i naciesz się widoczkami.....ja odpoczywam i zwiedzam Wasze ogrody....Twój jak zwykla zjawiskowy
Pozdrawiam z upalnego kamiennego

Aniu, odpoczywam też...robię coś, potem przysiadam i patrzę, raz w jednym zakątku, raz w drugima najgorzej, że zawsze coś do poprawki wypatrzę
aktualnie powoli zmieniam ten zakątek, dojdzie coś w plecach, przemaluję meble, udało się dokupić stolik, idealnie zgrany ze starymi krzesłami, ale nowe życie, wybielam meble...no różne płaskorzeźby dojdą
tam uwielbiam rano pic kawkępozdrawiamu nas też upał, ale lubię, jako takie suche i gorące powietrze

patrzę na to

i na to
Gardenarium 15:17, 07 lip 2014

Fajnie się porobiło a może jeszcze te kolejne krzesełeczka przemalować? Na biało? czy na niebiesko? na biało

Instagram Ogrodowiska
Sebek 15:22, 07 lip 2014

Odmianowa kostrzewa wygląda prześlicznie Niesamowita jest ta różnica między nimi A bukszpanowym obwódkom po co te wypustki?? Będziesz robić z nich jakieś kulki?
Milka 15:33, 07 lip 2014

Bogdzia napisał(a)
Też podziwiam a czerwony i u mnie najważniejszy.Magnolia ma racje ze to ma związek z charakterem .

U ciebie rzeczywiście całe mnóstwo zdecydowanych kolorów, pełne werwy i radosneczyli tak, jak Ty Bożenko
Nostalgie uwielbiam w tej wersji, potem czerwienieje
Doszła róża Chicago...super pachnie

Abraham i Leonardo

a przed domem szał kolorów i podlewania
Milka 15:46, 07 lip 2014

Gardenarium napisał(a)
Fajnie się porobiło a może jeszcze te kolejne krzesełeczka przemalować? Na biało? czy na niebiesko? na biało

Danusiu dzięki one właśnie razem z tym nowym stolikiem będą na biało zrobione, w plecach drewno na mur i na to fajne płaskorzeźby, udało się wyszukać czyli już wiesz, gdzie będziemy rankiem kawę pić, jak będziesz u mnie

Odmianowa kostrzewa wygląda prześlicznie Niesamowita jest ta różnica między nimi A bukszpanowym obwódkom po co te wypustki?? Będziesz robić z nich jakieś kulki?
__

Sebciu...bardzo różne, powoli tę starą usunę, a na jej miejsca dam swoje sadzonki tej ładnejtak, będę robić kulki, jak mi nie wyjdzie, utnę

Pieknie poprostu bajecznie

Kondziu dzięki, u ciebie też napracowaliśmy się, ale warto

Irenko .. Twój ogród ma prłno różnorakich odsłon te cisy z trawką i starciem ( jeśli mi się dobrze wydaje ) są po prostu bajeczne

Ściskam

Tak Gierczusiu, to starzec od Uli, namnożyłam go, że hej, ma zakrywać brzeg kantów, abym miała mniej pracy z wąsami
staram się tworzyć różne zakątki, niedługo domek letni będzie kolejny w odsłoniepozdrówka

a hortensje szaleją

kuleczki