Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:58, 30 maj 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
Rany co ta szałwia zjada ....????? Taka wielka...a u mńie takie pitki hihihi

Nic ... ona chyba tak ma
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:57, 30 maj 2014

Do góry
atena35 napisał(a)

Szałowa ta szałwia

Mnie również się podoba tylko jakoś nie widzę jej w tym miejscu ... Myślę o przeniesieniu
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:47, 30 maj 2014

Do góry
MalgosiaR napisał(a)
Sylwia, masz niespożytą energię i ogrom sił, podziwiam. Kostka wygląda pięknie, o ogrodzie niewspomnę, nawet w miejscu ze zrujnowaną trawą. Czy szałwia odstrasza ślimaki? Muszę ratować moje funkie i coś koło nich podsadzić.
Miłego piątki życzę

Nie mam pojęcia czy szałwia odstrasza ślimaki ....W ubiegłym sezonie same miały mocno wygryzione liście ale czy przez nie ?
Ogród do kwadratu 22:30, 30 maj 2014

Do góry
Aguś... na chwilę jest ładnie.... później trzeba będzie wszystko przyciąć

Beatko

Magda - siadajcie.... zapraszam na ławeczkę . Wiem, że pora pobudki wczesna... ale jakoś trzeba wszystko ogarnąć... Kiedyś też myślałam, że 5-45 to najwcześniejsza pora na moją pobudkę... teraz nawet przed 5 sama się budzę... to już SKS...(starość, k..a, starość)

Nieszko - niczego nie niszcz u siebie... byłam i widziałam twoje cudności

Anita - zdrowa zazdrość nie szkodzi a mobilizuje ... O liściach napiszę na PV

Ewelina - dzięki... o szałwii napisałam u ciebie. Szałwia nie pokłada mi się nawet po deszczu i wietrze... gorzej z przywrotnikiem... ten miejscami łysinę pokazuje

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:12, 30 maj 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Ewelinko pytałaś u mnie o szałwie... Ja mam szałwię omszoną - salvia nemorosa. Ona jest wieloletnia - to bylinka. Może się rozsiewać, ale ja po kwitnieniu obcinam kwiatostany by zakwitła ponownie
Przepiękne fotki... i trawek coraz więcej .... bardzo wszystkie zdrowo wyglądają...
Pozdrawiam

Mam nadzieję, że będą zdrowo rosnąć.
Czyli mówisz że jak zetnę kwiaty to szałwia jeszcze raz mi zakwitnie? Super z jednej strony mam ochotę aby kupić więcej, ale z drugiej moze powinnam poczekać aż mi się zielsko rozrośnie i potem będę kombinować.

Jutro powinnam dzialać dalej, plan jest taki żeby skonczyć rabatę między kwadratem żwirkowym a domem. Tam będzie parę ziół, horti littlelime, może calla - bo ta w donicy się odezwała do życia szkoda że w ub roku ją kisiłam w domu. No nic, będę próbować jutro.
Od ogrodu do łąki i stawu 22:06, 30 maj 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
fotki stawowe piękne, takie naturalne, kojarzą mi się z filmem...chyba ,, Noce i Dnie''a z lotniska niedługo będzie busz

staw i otoczenie to robota taty, więc przekażę - dzięki
też na to liczę, że busz się zrobi... może jutro uda się pstryknąc zdjęcia jakieś, to pokażę jak szałwia zaczyna kwitnąć Pozdrowienia Elu
Ogród w budowie - nieustającej 21:59, 30 maj 2014

Do góry
Czytam, że nie opędzimy sie od fotek.. i co?????
U Sebka wypatrzyłam przewrotnik z szałwia.. cudne zestawienie... na nowo zaczyna kochać przewrotnik Dobrze, że całego nie wyeksmitowałam... coś sie zostało
Coś jeszcze miałam w głowie, ale zgubiłam.... jak przypomnę to napiszę
Acha... ostatnie siewki szlag trafił w szklarni, zapomnialam otworzyć ja i sie ugotowały.. wstyd mi prosić jesienia o kolejne nasionka ... ale jak będą zbywać to chętnie jeszcze raz spróbuję... taka dupa ze mnie a nie ogrodnik Ostatnie 3 walczą o przetrwanie, ale marne szanse .... szlag by to wziął Takie dudo poszło sie paśc .. buuu
I doniczki moje jeszcze nie zainstalowane..
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:31, 30 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Cofaj było tylko do 28 maj..... nie wydolę więcej... ale szałwia z przywrotnikiem wygląda super.... chyba zmałpuję, nie wiem tylko co M na to, bo znów mu sie będą pod kosiarkę rzucać
Moje Ice Dance też podzieliłam... i teraz maja być niskie... zobaczymy... na razie się słuchają i stanęły w miejscu

Na szczęście ja u Ciebie wyrabiam Ich dance jak mają słońce i nic kolo siebie to są niższe
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:27, 30 maj 2014

Do góry
Cofaj było tylko do 28 maj..... nie wydolę więcej... ale szałwia z przywrotnikiem wygląda super.... chyba zmałpuję, nie wiem tylko co M na to, bo znów mu sie będą pod kosiarkę rzucać
Moje Ice Dance też podzieliłam... i teraz maja być niskie... zobaczymy... na razie się słuchają i stanęły w miejscu
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:54, 30 maj 2014

Do góry
A stipa mi zaczyna kwitnąć. I szałwia od Finki

A, i żurawki które miałam wystawic na all...

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:50, 30 maj 2014

Do góry
Cytując siebie: Przy okazji stwierdziłam że szałwia jest super. Mam 2 szałwie, jedna niska już kwitnie, a druga jakaś super wysoka.

Może ta super wysoka szałwia jest werbeną Dziś odkryłam metkę na donicy i jednak nie mam super dziwnej, super wysokiej szałwii tylko werbenę Z samej siebie też mogę się śmiać! a co!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:23, 30 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Wczorajsze skromne zakupy.. szałwia i ciemne rozchodniki, zdjęcie nie wyszło.

bordowe rozchodniki....miałam przez kilka lat i mi się "rozeszły"...zanikały z roku na rok coraz bardziej
ale muszę sobie odkupić !!!

Wilcza pozdrawia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:08, 30 maj 2014

Do góry
Wczorajsze skromne zakupy.. szałwia i ciemne rozchodniki, zdjęcie nie wyszło.

I kwiat fuksji na koniec
Dwa ogrody 16:36, 30 maj 2014

Do góry
Mariola, fizys masz bardzo jak należy
Rabaty chociaz nowe, wyglądają na dojrzałe.. a kocimiętka zajedzie ci na 2 kostki... teraz obcięta do trnasportu, ale ta ma szerokość zacna
Z szałwia poczekaj aż przekwitnie trochę, przytniesz i przesadzisz.
Mam też sporo nie tak wzrostem posadzone i chodzę i dumam.... ale ogród nie z gumy Żebyś słuszałą jak mi sie westchnęło teraz

I białego orlika nie mam.... i nie widziałam.. ogród nie z gumy.... nie będę mieć
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:43, 30 maj 2014

Do góry
Zeta napisał(a)

no właśnie...u mnie też pitki
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:38, 30 maj 2014

Do góry
Syla szałwia żurawki piękne zestawienie jaka odmiana tej szałwi pamiętasz może? Miłego weekendu bez deszczu życzę
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:33, 30 maj 2014

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:29, 30 maj 2014

Do góry
Syla napisał(a)
A teraz z bliska

Szałowa ta szałwia
Roztoczańskie klimaty 14:28, 30 maj 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Zetko oczywiście synus najpiękniejszy i taki do zacałowania. Ogród wymiata. Przecudny w każdym miejscu. Hosty w gazonach the best. A te długonogie rewelacja. Trawy i szałwia- w tym widoku się zakochałam. Gratulacje P.S. Ja też tak kcem !!!

No to jaki problem kopiuj zdjęcia i do dzieła .....ja też się inspiruję ...siedzę godzinami na Pintereście hahahaha
Roztoczańskie klimaty 13:35, 30 maj 2014

Do góry
Zetko oczywiście synus najpiękniejszy i taki do zacałowania. Ogród wymiata. Przecudny w każdym miejscu. Hosty w gazonach the best. A te długonogie rewelacja. Trawy i szałwia- w tym widoku się zakochałam. Gratulacje P.S. Ja też tak kcem !!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies