Ależ u Ciebie zmiany, podziwiam i pomysły i realizacje. Cypelek obsadzony według planu, super.
No i jak to w ogrodzie, jedna zmiana, pociąga za sobą następną i końca nie widać.
Ślicznie u Ciebie. Pozdrawiam.
Darku, trafiłam dziś na Twój przepiekny ogród, niesamowicie bogate rabaty, mnóstwo kwiatów, kolorów, pięknie o każdej porze. Ileż Ty masz u siebie gatunków roślin? Obeliski wspaniałe, nie tylko ładne, ale i solidnie wykonane.
A na dodatek, jakby mało było kolorów, jeszcze takie stado motyli Cie odwiedziło.
Podziwiam i pozdrawiam.
Dziękuję Aguś.
U ciebie też kolorów nie brakuje.
Szałwie jednoroczne są śliczne. Kwitną od maja do przymrozków. Kolor niebieściuchny.
Szkoda,ze nie zimują. Nie wiem czy na drugi rok je ponownie kupię, czy może coś tam posadzić innego ?
Ty już zasłużyłaś sobie ma miano specjalistki od zrywania darni. Jesteś niesamowita.
Fajnie wymyśliłaś te zawilce przy ścieżce i chyba dobrze widzę z lewej strony za nimi są trawy, super!
Podpowiedzcie mi co posadzić w miejscu wykopanej forsycji w przedogródku między różą Chopin a berberysem? Myślałam o jakimś małym żółtym iglaku, ale może ktoś ma lepszy pomysł. Może przy okazji ktoś mi podpowie jak się nazywa ta kulista tuja? Bo to jeden z moich pierwszych zakupów. Sama rośnie w ten sposób.
Ja sadziłam tulipany EE pod judaszowcem i jarzębiną, dosadziłam też parę wzdłuż krawędzi. Zobaczymy czy wyjdą jakieś tulipany z zeszłego roku. Jak nie, będą tylko pojedyncze białe. Trudno. Trochę eksperymentalnie podchodzę w tym roku. Pierwszy raz używałam sadzarki, bo dopiero w tym roku wyczytałam, że takie urządzenie istnieje. Ciężko było, bo ziemia strasznie się lepiła, ale i tak uważam, że szybciej niż miałabym to łopatką robić.