Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Glina i zielsko 18:19, 30 wrz 2021

Do góry

Artemisy z dziś.

Zamówiłam ascot 2sz i pastella 2 szt.
Bedą pod koniec października

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 18:15, 30 wrz 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Fantastyczne są Pani trawy) Przepiękne)
Ogród... 18:12, 30 wrz 2021

Do góry
Alicjo, koty moje, jak pieski, chodzą tam, gdzie ja. Ja pracuję w ogrodzie, a one obserwują. Żółwik u mnie rośnie kilka lat. Nie ma zbyt dużo miejsca, żeby się rozrosnąć, ale kwitnie kiedy u mnie już prawie nie ma kwitnących roślin i dlatego go lubię. Podobnie do późnej jesieni kwitnie powojnik Cassandra. Chciałam kupić sadzonkę na drugą rabatę, ale jest nieosiągalny.

Wzgórze chaosu 18:00, 30 wrz 2021

Do góry
effka napisał(a)

Czyli ewidentnie mu miejscówka pasuje skoro to tylko 3 sadzonki. Ja tez tyle wsadziłam na rabacie pod brzozami (odmiana rdestu himalajskiego Fat Domino) ale nie rośnie tak spektakularnie jak Twój. To raczej sucha kompostowa rabata. Muszę w takim razie dolewać mu sporo wody

Golden Arrow bardzo mi się podoba, tez sobie kiedyś go kupię jak trafię
Na twojej liście Golden Arrow a na mojej Fat Domino
Rdesty to super rośliny, bardzo długo kwitną. I faktycznie wolą nieco mniej słońca a wilgoć w nogach.

effka napisał(a)

Dzięki, zaglądnę koleżanka właśnie mi tam zamówiła sadźca i rutewkę, mogłam ją poprosić też o rdeścik.

Sadziec z rutewką - mam i ja
Na razie jako eksperyment, rutewka to niełatwa roślina do kompozycji.
Mam też fioletową, na tle jasnej ściany, na razie w pączkach.

A sadziec Baby Joe to mój ulubieniec. Na tej rabacie mam dwie sadzonki w jednym miejscu. Dokupiłam jeszcze cztery i powtórzyłam w dwóch innych miejscach rabaty. Na razie niewiele widać, ale myślę, że stworzą się fajne trzy plamy.
Sadziec już w lipcu miał pączki, drugie zdjęcie jest z sierpnia.

W lewym dolnym rogu, za hortensją widać dwa sadźcowe maleństwa, w tle 2 kępy zeszłoroczne.
Fotka wrześniowa. I jak tu nie lubić sadźca Baby Joe, fajny gość

Ogród... 17:59, 30 wrz 2021

Do góry
Mirko, bardzo dziękuję za pochlebne słowa o ogrodzie. Nie jest on duży, ale taki w sam raz na moje możliwości, chociaż czasem chciałabym jeszcze dosadzić niektóre drzewa, byliny, ale miejsca już brakuje. Uwielbiam okrągłe rabaty,przyciągają one mnie, jak magnes. Moja powstała chyba jako pierwsza w ogrodzie

Wzgórze chaosu 17:57, 30 wrz 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Iwonko, Twoje wzgórze to raczej czarodziejska góra Nadrobiłam wrzesień i nijak inaczej nie mogę nazwać tego co ujrzałam Demolka wrzosowa przydała się, bo masz piękny wianek i okazję do wspomnień - swoją drogą - gdzie podziały się te szaleństwa, gdzie zgubiłyśmy beztroskę? Zakątek z ławeczką - klimatyczny coraz bardziej, dopracowany perfekcyjnie. Drewutnia zacnego wyglądu nabrała przez to przemalowanie i daje dobre tło całości. Też jestem fanką penstemonów, bordowe kuleczki są nie mniej urokliwe od kwiatostanów. Zachwyca mnie rozchodnik Star Dust - u siebie nie mam żadnego i ten będzie pierwszy Uśmiałam się z porównania kwiatostanów Annabelle do kalafiorów Potem obejrzałam piękną sesję wrześniowego, wczesnojesiennego ogrodu i rozmarzyłam się... rdesty, jeżówki, rozchodniki i trawy w olśniewających połączeniach. Kunszt. Bajka. Dylemat paskowy wzbudza ciekawość, jaki będzie jego ostateczny kształt? Pozdrawiam, Iwonko!

Marta dziękuję za tyle miłych słów, uwielbiam czytać twoje wpisy.
Masz niesamowity dar ubierania myśli w słowa. I skupienie, o które dziś tak trudno.
A przede wszystkim serducho przez duże S
Dobrze, że tu z nami jesteś...

Mojemu wzgórzu przez wszechobecną, wariacką i totalnie nie spójną deweloperkę zdecydowanie brakuje magii. Jestem przerażona zabudową pojawiającą się wokół, hałasem... Są dni, kiedy mnie to przytłacza, zdecydowanie za bardzo odbiera radość.
Ale bywa też tak, że zaświeci słońce, czy po prostu mam lepszy dzień i pojawia się chwila zapomnienia, wyciszenia. Gapię się na moją nową rabatę z kubkiem w dłoni i pojawia się ten reset, który tak lubimy

Powrzosowy paseczek będzie klasyczną, przyparkingową nudą Leśne klimaty powędrują w bardziej klimatyczne miejsce. Tu będzie estetycznie i bezobsługowo Poszaleję gdzie indziej.

Rozchodnik Star Dust polecam ci bardzo. Białe kwiaty przekwitając nie są tak urokliwe jak w innych kolorach, ale w tym rozchodniku zanikająca biel nie straszy.
Zrobię ci fotki, gdy zacznie przekwitać. Na razie nadal zdobi a motyle go okupują.
Penstemonowe kuleczki są faktycznie cudne. I nad nimi muszę się z aparatem pochylić

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Ewcia ja ostatnio Golden arrow kupiłam w A...r,sadzonki małe ale urosną w przyszłym roku
Lubię sadzonki z A... Niedawno posadziłam od nich 6 czyśców Hummelo, ładnie się przyjęły. Przesyłka jak zawsze super zapakowana. Sadzonki dosyć gęste, ale bez kwiatów. Zobaczymy za rok.
Tu widać jedną trójeczkę tego czyśćca.

Do góry
inka74 napisał(a)
Golden Arrow bez problemu podzielisz na wiosnę. Tak mój mnożyłam i teraz chyba u większości dziewczyn u mnie w okolicy już rezyduje. Ten himalajski bez nazwy też ładnie możesz podzielić zresztą oba są himalajskie
Super info z moim rdestowym mercedesem Na razie nawet mu w nogi nie zaglądam bo taki ładny
Z wiosną będę odważniejsza. Warto mieć go więcej, zdobi od lipca, jak nie wcześniej.

Przesadziłam też rdest White Eastfield w bardziej zacienione miejsce, zobaczymy, za rok czy będzie lepiej rósł. W pełnej patelni nieco wegetował.
Wzgórze chaosu 17:56, 30 wrz 2021

Do góry
anpi napisał(a)
Iwonka, ciągle nie mogę wyjść z podziwu jak Ty czarujesz w tym ogrodzie. Lekkie, zwiewne widoczki!!!Przepięknie! I jak Ci to wszystko rośnie! wielkie kępy bylin, traw, cudne napakowane kwiatami hortensje. Do tego smaczki w postaci uroczych mebelków i bibelotów
Super wrzosowe wspomnienia, ach te lata 90-te!
Dokładnie Aniu, ach te lata 90-te U mnie to najbardziej beztroski czas.
Cieszę się, że mam dużo kadrów z tego okresu. Uwielbiam fotkę z wrzosami, taka wesoła

I nowa rabata też cieszy. Przez cały dom, aż do kuchni mam widok na ukwiecony łan.

Jutro październik a rabata nadal pełna życia. I ten rój owadów, dużo motyli.

Roślinka od ciebie to chyba rojnik? Zobacz, jak ma się dobrze w kamieniach koło altany.
Pszczelarnia 17:49, 30 wrz 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Taki zakątek

I taki

I wspomniane koszmarne jeżyny

Takie zakątki to ja lubię ale klimat
Ogród do odnowy 17:22, 30 wrz 2021

Do góry
większa Koyu-no-mai czaruje

Ogród do odnowy 17:17, 30 wrz 2021

Do góry
Ussyryjski, Mandżurski wcześniej, strzępiastokory, liście diabelskiego

W ogródku emerytki 16:53, 30 wrz 2021

Do góry
Różyczka nn

Mieszkaniec domku pod stołem w altance

Czasem śpi za domkiem

Jesień
W ogródku emerytki 16:48, 30 wrz 2021

Do góry
Na rabacie łąkowej posadziłam irysy syberyjskie.

W tym roku mam nieprawdopodoobnie dużo owoców winogron i są słodziutkie i podjadam

Ładnie jeszcze kwitnie driakiew Bee Happy.
Pszczelarnia 16:23, 30 wrz 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Taki zakątek

I taki

I wspomniane koszmarne jeżyny

Nie myliłam się, że każdy zakątek piękny. Nawet ścieżki u Ciebie mają jakiś taki urok, że miło je oglądać. A jakie dorodne hosty w donicach. Jeżyn kolczastych nie zazdroszczę. Rabata na pewno pokaże swój urok już za rok, skoro tak wiele różności na niej. Będzie, jak zwykle, zwiewnie i wszystko dopasowane kolorystycznie, pięknie.
Mirkowy ogród (początki) 16:22, 30 wrz 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Cięłam je już raz i długo się zbierały z nowymi przyrostami. W tym sezonie ładnie urosły
Hosty od ciebie zobacz jakie piękne mam je w lasku posadzone

Rzeczywiście ta hosta piękna
Przedziwny Ogród 15:16, 30 wrz 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Agatko, ja też uważam, że masz bajkowy ogród, gdzie nie spojrzeć paleta kolorów
Jesienna dekoracja rewelacyjna, jesteś wspaniałą artystką
A Twoje makramy bardzo mi się podobają, ja też kiedyś robiłam, ale ze sznurka konopnego.
Wtedy nie było takich kolorowych sznurków i czasem musiałam barwić, jeśli plotłam coś do zawieszania na ścianę.

Dziękuję Grażynko za tyle pochwał To dla mnie bardzo budujące
Ja dopiero zaczynam przygodę z makramą. Na razie mam głowę pełną pomysłów i pudło sznurków.
Chętnie zobaczyłabym Twoje makramy

Przedziwny Ogród 15:09, 30 wrz 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)

Agatko, przepięknie u Ciebie.
Stworzyłaś takie miejsce na ziemi, że dobrze Ala nazwała je bajką. Cudnie.

Dziękuję Basiu Bardzo cieszą mnie takie słowa, ponieważ wszystko to sama zaprojektowałam i przy pomocy moich mężczyzn zostało to wykonane (oprócz nasadzeń I pielęgnacji )

Takie moje robótki...

Spełnione marzenia 14:26, 30 wrz 2021

Do góry
Cudoooo
Spełnione marzenia 14:25, 30 wrz 2021

Do góry
Miałam dwie żurawki . Podzieliłam i mam siedem. Wyglada na to, ze się wszystkie przyjęły juhuuu

img size=317x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/228/2280654/original.jpeg[/img]
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies