Dodam kilka świeżych fotek do mojego ulubionego wątku tulipanowego. W Keukenhof byłam w ostatni weekend 22-24 kwietnia 2022, nawet dwa razy

w piątek zaraz po przylocie po 17-tej i w niedzielę od 8 rano. I tak jak wizyt w godzinach popołudniowych nie polecam (tłum ogromny) tak o poranku do godz. 10-11 rano można było w miarę swobodnie się tam poruszać. Sam ogród mnie zachwycił. Podział na strefy, kompozycje, piękne drzewa i ilość nasadzeń cebulowych robi ogromne wrażenie. Doskonała komunikacja z lotniska (specjalny autobus, trasa zajmuje ok. 30 minut) i z Amsterdamu (drugie 30 minut). Bilety na autobus można kupić u kierowcy (płatność tylko kartą) lub wykupić w kasach samoobsługowych na lotnisku (nie wszystkie bilety są ważne na dojazd do ogrodu). Jak planujecie dodatkowo zwiedzanie Amsterdamu warto kupić bilet 1-2 lub 3 dniowy. Bilet do ogrodu kupujemy teraz tylko przez stronę www. Warto to zrobić wcześniej bo na weekendy szybko znikają. Bilety kupuje się w przedziale czasowym (30 minut od godziny na bilecie) ale jak się dowiedziałam na miejscu, jeżeli się trochę spóźnicie lub będziecie wcześniej - też wpuszczają. Ogólnie nie było problemów. Przy wejściu jest przechowalnia bagażu. Termin w końcówce kwietnia okazał się idealny 95% rabat było kwitnących. Tylko nieliczne były nierozwinięte lub lekko przekwitłe.
W skrócie - BARDZO POLECAM wizytę w tym cudnym miejscu.
Zaraz po wejściu wita nas ogromna rabata z miksem kolorów