Małgo, tak gilenia ma "pod sobą" tiarelki. Jedno konczy kwitnienie drugie zaczyna. Te biale kwiatuszki na innej rabacie tez sa fajne to zadarniajace skalnice cieniste.
To nie są Palibiny. To są Pink Perfume.
Tu dla porównania oba.
Mam też Palibiny w innym miejscu i tamte nie kwitną. Te powtarzające załapały się na linię kroplującą, więc w tym upatruję przyczynę. Nie obcinam, nic z nimi nie robię. Stoją i pachną
Odrostów nie mają, bo są szczepione na pniu. Z pnia czasem coś się pojawi, ale to akurat łatwo się eliminuje
Rabarbar z nasion rośnie. Szparagi też, wczoraj je porozsadzałam. Po dwie paczki nasion każdego w sumie nieco ponad 10 zł warto! Czas zasuwa bardzo szybko a mini roślinki rosną. Akurat urosną dobrej wielkości sadzonki na posadzenie w trumience jak ją przeniesiemy stąd na górkę pewnie w sierpniu
Ania-Makao - no strona tania nie jest Ale porównywałam różnych sprzedawców angielsko/holenderskich i jak się przeliczy cenę na 1 cebulę to w sumie podobnie wychodzi. Niektórzy wyświetlają fajną cenę ale jak wejdziesz w szczegóły oferty to się okazuje, że cena dotyczy 3 cebulek a nie 10
Oczywiście tak czy siak jest dużo, dużo, drożej niż w biedrze. Ale ja doszłam do ściany. Biedronkowe pomyłki mnie wkurzają i frustrują kolejny rok. Jestem w stanie zapłacić więcej i mieć radochę wiosną I liczyć na kwitnienie przez co najmniej dwa sezony Oczywiście co ostatecznie z tego wyjdzie to nie wiem - zamówiłam - wiosną się okaże Jak chce się kupić 20 czy 30 cebul to darmowa wysyłka jest jak najbardziej pożądana
Haniu - zaraz jesień będzie Nowej rabaty nie planowałam, ale wyszło jak wyszło
Ożankę dostałam dawno temu, teraz mam ją wszędzie i zaczynam ją ograniczać, ale to chyba już nieosiągalne.
Mój ogród ma 13lat, tworzony od zera, teraz dopiero przypomina ogród. Szczerze to zastanawiam się nad jego reorganizacją, czyli ograniczeniem małych roślin na rzecz dużych, czyli krzewów i drzew. Coraz trudniej ogarnąć dużą połać, a wszystko w słońcu.