Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

W cieniu - zacieniona 20:06, 17 sty 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Właśnie się zastanawiałam czy już ruszyłaś z siewami. Napisz mi proszę co to za stipa.
Jolu...na razie tylko stipa wykiełkowała...werbena jeszcze śpi.

Stipa tenuissima...nie wiem czy dobrze napisałam...

Poszukam nasion tej wieloletniej.
W cieniu - zacieniona 19:56, 17 sty 2015

Do góry
Właśnie się zastanawiałam czy już ruszyłaś z siewami. Napisz mi proszę co to za stipa.
Ogródek Iwony 17:17, 17 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Beatko, nie, nie Stipa jest Joasi, Joasia wstawiła link do swojego wątku
Ona ma piękny ogród i nasionka stipy. Takie siewki są moim marzeniem. Mam nadzieję, że mi też tak się uda, Joasia pokazała fotkę na zachętę
Rabata w pudrowym różu też jest śliczna Powodzenia.

Iwonko wiem, że trawki nie Twoje ale sam fakt, że się za to chcesz wziąć i fotki Joasi, ze dla chcącego nic trudnego ... ja na razie troszku czasu mało mam, czterolatek i ciut ponad roczny szkrab ... ale jak podrosną myślę, że czasu będzie więcej i też będę mogła pokombinować. Ogródkowe działania też weekendowo nadrabiam, lub jak maluszek śpi a drugi w przedszkolu ale dajemy radę i plany i chęci na realizację wielkie a co!! pozdrawiam Cię Iwonko
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:09, 17 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wszyscy narzekali na tojeść rok temu, ja jej dałam szansę i ma nadzieję, że się odwdzięczy tak jak tobie

A stipę to masz wzorcową. Ja na szczęście nie muszę jej siać, trzecią zimę u mnie juz przetrwala i sama sie rozsiewa

Marzenko,
nie mogę się doczekać wiosny a dzięki wysiewom będę ją miała w domu.
Pewnie i moja stipa w tym roku przeżyje ale ja lubię mieć zapas tak na wszelki wypadek. Z sadzonkami nie mam problemu, rozchodzą się jak świeże bułeczki
Chcę też wymienić parę tych najstarszych bo mnie wnerwiały swoją wielkością, wolę jak są troszkę mniejsze i młodsze
A tojeść? zobaczymy co pokaże latem
pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 13:38, 17 sty 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Pięknie ci stipa wzeszła. Siałam 2 lata temu i do dzisiaj rośnie, mam nadzieję że i w tym roku przezimuje.
Moim zdaniem nie jest dla niej za wcześnie na wysiewy, ona nie przyrasta w ekspresowym tempie, a tak to jest nadzieja że posadzisz do gruntu większe kępki.
...zostawiłam ubiegłoroczne kępki stipy ale nie jestem pewna jak przezimuje...to moja druga przygoda..może mam na Z. siewki?
Postanowiłam nie ryzykować i wysiałam nasionka.Termin siewu jest dla mnie sprawdzony...ubiegłoroczny był podobny.
W cieniu - zacieniona 13:33, 17 sty 2015

Do góry
Pięknie ci stipa wzeszła. Siałam 2 lata temu i do dzisiaj rośnie, mam nadzieję że i w tym roku przezimuje.
Moim zdaniem nie jest dla niej za wcześnie na wysiewy, ona nie przyrasta w ekspresowym tempie, a tak to jest nadzieja że posadzisz do gruntu większe kępki.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 08:35, 17 sty 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Joasiu czy to jest ta tojesć z ostatniej Chelsa Flauer
Mam nadzieję, że stipa od Ciebie mi przezimujebo wseszłami obłednie
Rozplenica purpurowa niestey nie, nasionka jeszcze mi zostały, czy one mamją jeszcze szansę wykiełkować, tylko podpowiedz mi, co mam robić i jak, o nie dbać, żeby mi wszeszły?

Agatko,to dokładnie ta tojeść i już nie mogę się doczekać co pokaże w tym roku i czy wogóle przeżyłą.
Cieszę się że stipy Ci pięknie rosną, przy takiej zimie jak obecna przeżyje
Rozplenica Rubrum u mnie też nie powschodziłą, nasionka mogły być niedojrzałe. W tym roku nie będę jej siała to będzie miejsce na inne roślinki.
Wypatrzyłam u Ciebie stokrotkę afrykańską, jest piękna to spróbuję ją sama wysiać. Taki mały eksperyment
buziaki
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:11, 16 sty 2015

Do góry
Joasiu czy to jest ta tojesć z ostatniej Chelsa Flauer
Mam nadzieję, że stipa od Ciebie mi przezimujebo wseszłami obłednie
Rozplenica purpurowa niestey nie, nasionka jeszcze mi zostały, czy one mamją jeszcze szansę wykiełkować, tylko podpowiedz mi, co mam robić i jak, o nie dbać, żeby mi wszeszły?
Ogródek Iwony 21:54, 16 sty 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
hej Iwonko, Kochana Ty to masz zacięcie. Własna hodowla, super!!! Takie zdjęcia dają wiarę, że i można samemu! No i ognista rabatka! Pomarańcz i czerwień! Super. Ja zaczytywałam się ostatnio w rabacie w pudrowym różu na razie zdecywoałam się u siebie na różowy ale myślę, że jak nabiorę wprawy w łączeniu to czerwień i pomarańcz też gdzieś umiejscowie. Pozdrawiam ciepło

Beatko, nie, nie Stipa jest Joasi, Joasia wstawiła link do swojego wątku
Ona ma piękny ogród i nasionka stipy. Takie siewki są moim marzeniem. Mam nadzieję, że mi też tak się uda, Joasia pokazała fotkę na zachętę
Rabata w pudrowym różu też jest śliczna Powodzenia.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:38, 16 sty 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Coby nie być gołosłownym to przedstawiam Ci moją "ogrodowiskową" rabatkę wiosną. A że jesteś matką chrzestną moich stip, to pozwoliłam sobie tu wkleić.
Żeby nie zaśmiecać, za chwileczkę usunę...

Stipa pięknie wyrosła Ależ się poczułam dumna...matka chrzestna
Szemusiu, a ta rabatka ogrodowiskowa świetnie wyszła.
Pochwal się swoim ogrodem bo coś czuję że jest co pokazać.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:23, 16 sty 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Joasiu, ja z wiosną znów njaczęstszym gościem u Ciebie (choć zaglądam systematycznie cały czas ). Ubiegłej wiosny idąc za Twoim przykładem wysiałam stipę, pieknie wyzeszła i ozdabia ogród do tej pory. Więc dla mnie jesteś wyrocznią w sianiu nasionek. Zresztą, każdy/a z Was ma ogromną wiedzę. Super, że się nią dzielicie.
Pozdrawiam, byle do wiosny...

Miło mi Szemusiu, zapraszam jak najczęściej
Jeszcze parę dni i ruszymy z wysiewami, to dla mnie najmilszy okres...lubie obserwować jak roślinki z maleńkich nasionek budzą się do życia, rosną na naszych oczach. A jak ładnie wyrosną to satysfakcja przeogromna.
Zachęcam do zabawy z nasionkami.
Super że Twoja stipa tak pięknie wyrosła.
To może tak za ciosem inne trawki? kostrzewa sina, miskanty, rozplenice
pozdrawiam, wiosna tuż, tuż...
Ogródek Iwony 18:50, 16 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Joasiu, mam banana na twarzy. A jak jeszcze się uda wyhodować, to będzie pełnia szczęścia.

A dlaczego miałoby się nie dać Iwonko?
Z 2-letniego doświadczenia ze stipą śmiało mogę powiedzieć, że to jedna z najłatwiejszych w uprawie roślinek. Słoneczny parapet, nie przesadzić z wodą i sukces murowany.
Na zachętę fotka stipy własnej produkcji 2014 r. tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa?page=8

Ogródek Iwony 18:41, 16 sty 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

Iwonko to stipa.
Nasionka wyślę jutro, już przygotowane do wysyłki

Joasiu, mam banana na twarzy. A jak jeszcze się uda wyhodować, to będzie pełnia szczęścia.
Ogródek Iwony 17:59, 16 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, piękna inspiracja, jak możesz to zostaw. To ogrodowiskowa, właściciel się znajdzie.
Jak teraz kopiuję, to zrobiłam sobie foldery z nazwami wątków, wtedy wiem, z czyjego ogrodu jest
Tutaj jest stipa, prawda? Pamiętasz o nasionkach? Pewnie tak

Iwonko to stipa.
Nasionka wyślę jutro, już przygotowane do wysyłki
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:58, 16 sty 2015

Do góry
stipa rozsiała się na rabatkach ...będzie na nowe nasadzenia

Ogródek Iwony 17:55, 16 sty 2015

Do góry
Joasiu, jak teraz kopiuję, to zrobiłam sobie foldery z nazwami wątków, wtedy wiem, z czyjego ogrodu jest
Na fotce jest stipa, prawda? Pamiętasz o nasionkach? Pewnie tak
Minimalizm z odrobiną romantyczności 13:17, 16 sty 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a ja bym broniła lawendy - moja zimą przypomina szare poduchy i wcale nie wygląda źle i do tego może stipa

Stipia już tam rośnie
zobaczymy, czy przetrwa zimę.

nie widziałam zestawienia lawendy z białą różą... Elfe jest bardziej pistacjowa, niż biała.
Może i wypróbuję to zestawienie lawendowe ... zawsze można zmienić, jak się nie sprawdzi

Poszukam jakiś inspiracji
Minimalizm z odrobiną romantyczności 13:01, 16 sty 2015

Do góry
a ja bym broniła lawendy - moja zimą przypomina szare poduchy i wcale nie wygląda źle i do tego może stipa
Nadzieja na piękny ogród 09:48, 15 sty 2015

Do góry
Piękną ,wiosnę Ci M przyniósł.
Popatrz jak ładnie ta ostnica wygląda ,i tanio ,bo samemu można posiać https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa
Mój 4 arowy azyl... 19:45, 14 sty 2015

Do góry
Pozdrawiam zaglądających. Rzadko zaglądałam, bo tochę zajęć zaległych miałam

Tak Ewo, to stipa. Pewnie się dziwisz, że takie marne te kępki. Porównania z Twoimi nie ma, bo moje trzy razem nawet połowy jednej u Ciebie nie czynią. Z trawami zaczęłam zabawę w minionym roku i dopiero się uczę.
Zostawiłam ją na straty, ale jak zimę uda jej się przetrwać, to się nie obrażę. Mam sporo nasion i niedługo rozpocznę siewy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies