Kiepsko rośnie, mam od dwóch lat.
Po pierwsze - nie zimuje, więc zimuję ją w garazu a w tym roku w namiocie. Przezyła, ale nie kwitnie i nie zagęszcza się. Moim zdaniem szkoda czasu na nią.
Poprosimy o zdjęcia, na podstawie opisu nie udzielamy porad.
Jeśli coś jest nawożone, to nawóz należy zmieszać z ziemią i obficie podlać żeby dotarł do korzeni. Samo rozsypanie nawozu to strata na każdym froncie.
Bo jesli leży szmata i sypałeś pod sam pień, to antygratulacje A jesli tylko nie rozmieszałeś to jeszcze nic straconego.
Zamieść zdjęcia.
Danusiu dziękuję, bardzo to miłe.
U mnie też wieje i co roku jest ryzyko że nie dadzą rady. Kiedyś na dwa lata się "obraziły" i nie kwitły. A ze dwie padły całkowicie. Nie mam co marzyć o jakiś wypasionych, u mnie tylko Stelata i Suzan dają radę.
ja też tak ścinam od 2 lat i jest świeżutki krzaczek, bez tych zaschniętych ubiegłorocznych elementów. Nic złego się ze stipami nie dzieje, a te co miały paść to i tak padły przez zimę, nie przez wiosenne cięcie do ziemi.
Ewo, róże nowe jeszcze ciągle zadołowane. Czekam na zakończenie prac wykopkowych.
Na długą rabatę dojdzie linia kroplująca, uff, odejdzie sporo godzin podlewania.
kupiłam sobie terakotowe (na razie tylko dwie,ale za to spore) w maju obsadzę je Canną La Boheme dodam Ipomea limonkową i czarną i to wszystko będzie muśnięte petunią kaskadową z drobniutkimi różowymi kwiatkami
Dzisiaj będziemy kłaść rury i kable, zasypywać rowy, ubijać ziemię i układać darń na swoje miejsce. Po koszeniu nie będzie nic widać kopania. Kawałki trawnika są układane obok po kolei, więc z ułożeniem na właściwe miejsce nie będzie problemu.
Dzięki Danusiu
Nie wiem czemu producenci takie brzydkie kolory na budy wybierają, dlatego moje upiększam, mniej rażą, a przecież psiaki domki muszą mieć
Pani Danusiu, dziękuję za cenne słowo.
Ale wiadomo, ostatecznie wyjdzie jak wyjdzie...
Trójkąt nierównoramienny to już dla mnie za dużo.
Vis a vis na frontowej graby rosną w rzędzie, więc dosadzając te dwa prostopadle w ogrodzie będzie L z grabów. Łącząc je liniami to trójkąt nierównoramienny