Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Moje małe królestwo 13:01, 28 maj 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Tylko na chwilę pokaże moje zakupy

-buk tricolor
- 3 cyprysy
- clemattisy 2 Kardynał Wyszyński i Justa
-żurawka na rozmnożenie
-2 róże bonica

w sobotę kupiłam też 5 trzmielinek rosną już na rabacie , którą powiększyłam i poprawiłam kształt tak mi się lepiej podoba a i miejsce na jeżówki się znalazło

u mni jeszcze słabo widać wszystko na rabatach mam jednak nadzieje,że za 2 lata będę się już zachwycać

Cudne zakupy. A trzmieliny już za rok będą zachwycać. Masz tam chyba też kocimiętkę. Moje drugi rok są już dorodne. A rok temu je siałam.
Buka muszę sobie zobaczyć dokładnie. Jak możesz, zrób więcej jego ujęć i na listki też.

Tereniu, ile masz klematisów i jakie odmiany? Jak się sprawują ?
Rododendronowy ogród II. 07:31, 28 maj 2016

Do góry
Bożenko, życzę pięknej pogody i udanego spotkania.
U nas dziś padało raniutko. Teraz ptaszki świergolą.
Potem wpadnę na fotorelacje
Ogród z pergolą 23:15, 27 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

strasznie się cieszę że Ci się podoba, u mnie tylko M mnie chwali za moje pomysły teście nadal nosem kręcą.. ale co tam, mam Was

Najważniejsze są pochwały e-Ma. Teście kiedyś zmienią zdanie
Dziś stwierdziłam co do teściowej, że byłam najgorszą synową, póki nie zaczęliśmy się budować.
M powiedział:
Z tego wniosek, że dzięki teściowej mamy swój dom
Ogródek Iwony II 23:09, 27 maj 2016

Do góry
Dziś mówiłam do Zbyszka, że chyba na innej planecie mieszkamy: wszędzie pada- u nas słońce. U innych słońce- u nas straszy wiatr i deszcz. Rodki przekwitają w innych ogrodach - u mnie zaczynają. Mogłabym tak wymieniać
Ogródek Iwony II 23:02, 27 maj 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Iwonka widzę, ze u Ciebie kwiaty szaleją-bardzo kolorowo! A z magnolią out będzie?

Kasiu, magnolia nawet listków nie wypuszcza. Ja już się zgodziłam, by kwiatów nie miała, ale liśćmi strajkować?
I co ja mam zrobić?
Planuję napisać do hodowcy magnolii, czy jest szansa jakaś ją uratować?
Ogródek Iwony II 23:01, 27 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś u nas padało. Od rana było pochmurno. Dziecię nam marudziło. Odmalowaliśmy jego pokój i koniecznie chciał się zamienić pokojami. Mamy więc zmianę sypialni.
Doczekałam się też białego łóżka. Komodę M zabierze do malowania
Pokoje wyprzątane, okna umyte, firanki powieszone. Jutro muszę poukładać w dwóch szafach. Dziw padnięta jestem.
A dziecię z radoeci, że ma nowy pokój- o ósmej poszło wykąpane do łóżka.
Dzielnie nam synuś pomagał. Na koniec pomógł skręcić łóżko .

Nie próżnowałaśu mnie znów pogoda była super także z dzieciakami grasowałam trochę po ogródku. A okna też pomyłam
Ogródek Iwony II 22:58, 27 maj 2016

Do góry
Dziś u nas padało. Od rana było pochmurno. Dziecię nam marudziło. Odmalowaliśmy jego pokój i koniecznie chciał się zamienić pokojami. Mamy więc zmianę sypialni.
Doczekałam się też białego łóżka. Komodę M zabierze do malowania
Pokoje wyprzątane, okna umyte, firanki powieszone. Jutro muszę poukładać w dwóch szafach. Dziw padnięta jestem.
A dziecię z radoeci, że ma nowy pokój- o ósmej poszło wykąpane do łóżka.
Dzielnie nam synuś pomagał. Na koniec pomógł skręcić łóżko .
Ogródek Iwony II 22:53, 27 maj 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)
Iwonko kombinujesz w tym ogrodzie. Znowu zakupy. Zastanawiałam się gdzie Ty te rośliny posadzisz. A Ty już znalazłaś dla nich miejsce. Sporo masz miejsca na rabatach.

Małgoś, już zimą marzyły mi się hortensje, by z dala dały jasną plamę.
A przywrotnika zapragnęłam, jak u Sebka widziałam jego połączenie z szałwią.
Ciekawa jestem, jak się skomponuje u mnie z anabelkami...
Ogródek Iwony II 22:50, 27 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Szał kwietny juz u Ciebie. Gdy poptarzę jak mało u mnei kwitnie to mam ochote juz sadzic. Poczekam ejdnka na jezowki i róże

To chyba będzie dobry rok dla róz, u mnie niesamowicie zapączkowane

Madżenko, kwiaty dopiero zaczynają. Rodki wystartowały. Za chwilę będzie fajne zestawienie kolorów na rodkowej rabacie
Ogródek Iwony II 22:49, 27 maj 2016

Do góry
Aniaaa napisał(a)

To aż dziwne,że taka rachityczna.Moja ma już kilka lat,w pierwszym roku kwitnięcia pałki kwiatowe były wysokie na dobre pół metra.Kwitnie co rok,jest sztywna i kwiatostany wysoko trzyma.Będę ją latem wykopywać i przesadzać do czosnków,pasują razem.

Aniu, cebulki sadziłam jesienią, a właściwie w grudniu. Kupiłam na wyprzedaży. U mnie dopiero zaczyna kwitnąć. Jutro zrobię fotki.
Ogródek Iwony II 22:47, 27 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Iwonka fajną masz tą ławeczkę Mogłabyś zdradzić gdzie ją kupiłaś.?

Reniu, ławkę robił teść . Jest pamiątką, i wspomnieniem. Zbyszek rok temu naprawiał poręcze, bo pies ostrzył sobie zęby na niej.
Trochę wędrowała ostatnio po ogródku, ale wróciła na stare miejsce przy dębie
Ogródek Iwony II 13:00, 27 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Moją magnolię chyba spiszę na straty. Wprawdzie wypuszcza listek z pnia, ale jeden listek drzewa nie zrobi
Tak wyglądała 1 maja i obecnie:

jeśli zetnę magnolię, to przydałoby się tam drzewo. Urosną kiedyś tuje, więc mogłoby być mniejsze, ozdobne, ładnie wyróżniające się na tle szmaragdów - za ławeczką
Jeśli ambrowiec - to może Gumball?
A może inne drzewo?
Na magnolię muszę znaleźć inne, bardziej zaciszne miejsce. Chyba faktycznie będzie to przyszła wiosna i magnolia Suzan

Iwonka fajną masz tą ławeczkę Mogłabyś zdradzić gdzie ją kupiłaś.?
Tu ma być ogród :) 11:09, 27 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U mnie też wreszcie staruje
Czemu CV zawiodły?

Mam 6 krzaczkow CW i dwa żółkną, liście, a nawet całe pędy im zamierają, na pozostałych było sporo pąków kwiatowych, ale niewielka część zakwitła, reszta zbrazowiala i musiałam je oderwać.
NZ lepiej się prezentuje.
Ogródek Iwony II 10:41, 27 maj 2016
Do góry
Iwk4 napisał(a)

...Kamasję mam w lawendzie. Ale drobniutka jest. Na dodatek zanim rozwinęła kwiatki - pokładała się. Bałam się, że nic z niej nie będzie.

To aż dziwne,że taka rachityczna.Moja ma już kilka lat,w pierwszym roku kwitnięcia pałki kwiatowe były wysokie na dobre pół metra.Kwitnie co rok,jest sztywna i kwiatostany wysoko trzyma.Będę ją latem wykopywać i przesadzać do czosnków,pasują razem.
Tu ma być ogród :) 07:31, 27 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
za dubelek fotka - Nowa Zambla na wylocie.
CW zawiodły, więc może te chociaż będą lepsze.

U mnie też wreszcie staruje
Czemu CV zawiodły?
Ogródek Iwony II 07:14, 27 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Przyjemnie musi być siedzieć na tarasie i delektować się widokami z ogrodu, który przeszedł taką pozytywną metamorfozę.
Ładne te trawki, na które oczekujesz.

Edytko, Melica szybciej startuje niż rozplenice. Mam nadzieję, se dobrze zimuje. Tak wynika z opisów.
Ogródek Iwony II 07:11, 27 maj 2016

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Iwonka obłedne zmiany non stop u Ciebie. Bardzo pozytywne. Pozdrawiam

Ewuniu, dzięki
Nasadzenia prawie zrobione, teraz trawkami pouzupełniać, zadbać o kosmetykę, dosadzić, jak brakować cow będzie
Ogródek Iwony II 06:45, 27 maj 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Strasznie jest niska, nie widać jej z za bukszpanów

To fakt. Kamasję mam w lawendzie. Ale drobniutka jest. Na dodatek zanim rozwinęła kwiatki - pokładała się. Bałam się, że nic z niej nie będzie.

Fotkę oddawaj
Ogródek Iwony II 06:35, 27 maj 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Jak gęsto posadziłaś przywrotnik ?, on wielki rośnie.

Co 70 cm. Tak, by z 4 zrobić szpaler przed hortkami. Fajnie by było dać do tego trochę szałwi dla kontrastu. Ale mam szałwię na lewej stronie. Nie wiem, czy za dużo nie będzie. Na razie zostawię bez. I zobaczę jak zgra się z anabelkami.
Ogródek Iwony II 23:20, 26 maj 2016

Do góry
Przecież ładna jest
Ja mam posadzone w kupie po kilka. U ciebie mi się podoba.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies