Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

lindsay80 23:51, 26 maj 2016

Przyjemnie musi być siedzieć na tarasie i delektować się widokami z ogrodu, który przeszedł taką pozytywną metamorfozę.
Ładne te trawki, na które oczekujesz.
Iwk4 06:35, 27 maj 2016

bacowa napisał(a)
Jak gęsto posadziłaś przywrotnik ?, on wielki rośnie.

Co 70 cm. Tak, by z 4 zrobić szpaler przed hortkami. Fajnie by było dać do tego trochę szałwi dla kontrastu. Ale mam szałwię na lewej stronie. Nie wiem, czy za dużo nie będzie. Na razie zostawię bez. I zobaczę jak zgra się z anabelkami.
Iwk4 06:45, 27 maj 2016

bacowa napisał(a)
Strasznie jest niska, nie widać jej z za bukszpanów

To fakt. Kamasję mam w lawendzie. Ale drobniutka jest. Na dodatek zanim rozwinęła kwiatki - pokładała się. Bałam się, że nic z niej nie będzie.

Fotkę oddawaj
Iwk4 07:11, 27 maj 2016

Ewkakonewka napisał(a)
Iwonka obłedne zmiany non stop u Ciebie. Bardzo pozytywne. Pozdrawiam

Ewuniu, dzięki
Nasadzenia prawie zrobione, teraz trawkami pouzupełniać, zadbać o kosmetykę, dosadzić, jak brakować cow będzie
Iwk4 07:14, 27 maj 2016

lindsay80 napisał(a)
Przyjemnie musi być siedzieć na tarasie i delektować się widokami z ogrodu, który przeszedł taką pozytywną metamorfozę.
Ładne te trawki, na które oczekujesz.

Edytko, Melica szybciej startuje niż rozplenice. Mam nadzieję, se dobrze zimuje. Tak wynika z opisów.
Madzenka 09:52, 27 maj 2016

Szał kwietny juz u Ciebie. Gdy poptarzę jak mało u mnei kwitnie to mam ochote juz sadzic. Poczekam ejdnka na jezowki i róże

To chyba będzie dobry rok dla róz, u mnie niesamowicie zapączkowane
10:41, 27 maj 2016
Iwk4 napisał(a)

...Kamasję mam w lawendzie. Ale drobniutka jest. Na dodatek zanim rozwinęła kwiatki - pokładała się. Bałam się, że nic z niej nie będzie.

To aż dziwne,że taka rachityczna.Moja ma już kilka lat,w pierwszym roku kwitnięcia pałki kwiatowe były wysokie na dobre pół metra.Kwitnie co rok,jest sztywna i kwiatostany wysoko trzyma.Będę ją latem wykopywać i przesadzać do czosnków,pasują razem.
ren133 13:00, 27 maj 2016

Iwk4 napisał(a)

Moją magnolię chyba spiszę na straty. Wprawdzie wypuszcza listek z pnia, ale jeden listek drzewa nie zrobi
Tak wyglądała 1 maja i obecnie:

jeśli zetnę magnolię, to przydałoby się tam drzewo. Urosną kiedyś tuje, więc mogłoby być mniejsze, ozdobne, ładnie wyróżniające się na tle szmaragdów - za ławeczką
Jeśli ambrowiec - to może Gumball?
A może inne drzewo?
Na magnolię muszę znaleźć inne, bardziej zaciszne miejsce. Chyba faktycznie będzie to przyszła wiosna i magnolia Suzan

Iwonka fajną masz tą ławeczkę Mogłabyś zdradzić gdzie ją kupiłaś.?
Malgosik 14:43, 27 maj 2016

Iwonko kombinujesz w tym ogrodzie. Znowu zakupy. Zastanawiałam się gdzie Ty te rośliny posadzisz. A Ty już znalazłaś dla nich miejsce. Sporo masz miejsca na rabatach.
Iwk4 22:47, 27 maj 2016

ren133 napisał(a)

Iwonka fajną masz tą ławeczkę Mogłabyś zdradzić gdzie ją kupiłaś.?

Reniu, ławkę robił teść . Jest pamiątką, i wspomnieniem. Zbyszek rok temu naprawiał poręcze, bo pies ostrzył sobie zęby na niej.
Trochę wędrowała ostatnio po ogródku, ale wróciła na stare miejsce przy dębie