Agnieszko, tonacja kolorystyczna Twojego ogrodu jest cudowna. Ta rabata przy wjeździe piękna i taka "czysta", przejrzysta, świetlista.
Co rośnie za żurawkami i trawką - szałwia? Czy w tym miejscu pod sosnami musisz podlewać rośliny?
To niezniszczlna molinia- holcus molis oś tam... Wylazła... Wyrywana, strzyżona... Ciągle jest... Musze ją własnie znów ciachnąć i znależć miejsce w ciemnym kącie
Sebek ja zidentyfikowałam przyczynę póżniejszego kwitnięcia... Cięzka gleba... Ale szałwia potrzebuje dwóch dni aby pokazać krasę
nadal w nowym, szałwia po kwitnieniu zmieni miejsce, zostaną niebieskie przetaczniki
ta szałwia też jest za wysoka do tego miejsca, zastanawiam się, czy poczekać jak przekwitnie, czy przyciąć i już przesadzić
U Kurowskich są rośliny piękne .....ale bylin nie mają...trochę traw ale carexów nie ma....ja kupiłam swoje carexy bardzo ładne u Matraszka w Kurowie to takie duże centum przy głównej ulicy...a szałwię kupiłam na giełdzie która jest co niedzielę w Zamościu......kopana z gruntu ale piękne kępy po 6 ....do kurowskich warto pojechać to niedaleko Debskich ...szkoda ze jak byłaś to tam nie zajżałaś a ładne i duży wybor bylin jest w Puławach w Ogrodzie Marzeń.... tam kupiłam małe jeżówki southern belle i szałwię niebieską i biala ...i trawy turzyce bronco...
oj to nie zazdroszczę wydarzenia ale na szczęście wszystko ok.
ależ masz wszystko piękne, mega szałwia, ciekawy kolor łubinu ja mam tradycyjny....fioletowy
zdjęcie zostaw będę mi przypominać jak ta szałwia urośnie, to i dobrze , że krzaczor z niej będzie ale faktycznie muszę przesadzić bo teraz jest na środku bylinówki wsadzona
Elu, ta szałwia urośnie ogromna ,ją trzeba jako tło dawać, ja swoją obrywam bo mi zasłania inne roślinki i na jesień dostanie eksmisję
Zobacz, zasłoniła mi całkowicie różę, później wykasuję to zdjęcie
Szukałam Carex Evergold. U Dębskich był nie za ładny i drogi bo w dużych doniczkach a rośliny małe. Kupiłam narazie 4 sztuki na targu pod zamkiem- tyle tylko miał. Może za tydzień kupię pozostałe 4 szt. Spodobały mi się Twoje nowo zakupione rośliny bo ładne, takie duże i ta szałwia mi się podoba . Ja wcześniej kupiłam szałwię ale dużo mniejszą po 7 zł. Piszesz , że coś kupiłaś na giełdzie- na jakiej ? W tej szkółce u Kurowskich ja ngdy nie byłam. Jakie tam są rośliny i czy warto się wybrać ? Pozdrawiam.
Uwielbiam takie zdjęcia z pozycji żaby, a może te zdjęcia zrobiła ta żabka z oczka?
Ale u Ciebie wiosna chyba przyśpieszyła u mnie piwonie daleko w polu. Twoja piękna i dorodna Pozdrawiam
Zakupy robione u Kurowskich......u Dębskich kupiłam tylko duże kulki bukszpanowe i trzy świerki serbskie.....trawy kupilam u Matraszka w Kurowie...nie zamawiałam roślin ....poprostu pojechałam dwa razy i co było to wzięłam ...trawy po 7 zł.....szałwia po 6 ale ogromne kępy kupiłam na giełdzie ....