Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród w szczerym polu 07:54, 05 kwi 2016

Do góry
Śliwy i brzozy bardzo ładnie wyglądają, niech zdrowo rosną i cieszą Twoje oko

Skrzynie sama zrobiłaś - ogromne WOW, super, podziwiam
W Kruklandii 06:59, 05 kwi 2016

Do góry
Posadziłbym te brzozy przy tarasie nie na środku trawnika. Zrobiłyby ci fajna zaslonę , daly lekki cień i nie dominowały tak w ogrodzie. A nie chcesz pod brzozy trawy?

Jesli zostawisz brzozy na środku to jednak fistaszki bym mniejszy zrobiła. Ale do wielopniowych jakos mi kulki nie pasuja.ale Ty znasz najlepiej swoj ogród i czujesz co będzie dla niego dobre, więc moje rady potraktuj jako alternatywne spojrzenie
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 22:51, 04 kwi 2016

Do góry
wow, nowe nasadzenia się szykują! mi te brzozy też jakoś z boku lepiej pasują niż w tej pierwotnej wersji! na pewno coś pięknego z nimi wyczarujesz
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:57, 04 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

hmmm...gabiony mozna dosztukowac
i wydaje mi sie ze tam powinnas miec szpaler wyzszych drzewek na pniu i byloby po sprawie...

Sa tam - 5 grabów fastigata , z korona na wysokosci 1,5 M. A od strony ogrodu 4 brzozy, cos nie widzicie kolezanki tych drzew. Trzeba poczekac niech urosna, za chwilę będa za duze i będe skakać po drabinie z cięciem.

Ps. Nie stac mnie na dorobienie gabionów, teraz mam inne priorytety a nie budowa domu lub ogrodu. Trzeba tochę pożyć, podróżować, szkoda mi na gabiony pieniedzy
Kiedyś będzie tu ogród 21:04, 04 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Znacie może taką roślinkę? Bo dostałam w tamtym roku jako pragnię syberyjską. U mnie podobnego zielska (tyle że całkiem zielonego) jest pełno.

Pragnia (to już chyba właściwa roślinka) będzie kwitła

Pójdzie razem z przylaszczkami pod brzozy.

Mam pragnię syberyjską i mnóstwo podobnego zielska też U mnie na razie nie kwitła, nie mam zdjęcia nawet. Jesienią wsadziłam sadzonkę i widzę, że zaczęła się rozrastać.

Ta moja stipa, to taka jak piszesz, z ostrymi, sztywnymi liśćmi, nową fotkę zapodałam.

Co do żywopłotu - no są dylematy
Kiedyś będzie tu ogród 20:57, 04 kwi 2016

Do góry
Znacie może taką roślinkę? Bo dostałam w tamtym roku jako pragnię syberyjską. U mnie podobnego zielska (tyle że całkiem zielonego) jest pełno.

Pragnia (to już chyba właściwa roślinka) będzie kwitła

Pójdzie razem z przylaszczkami pod brzozy.
Brzoza - Betula 15:28, 04 kwi 2016

Do góry
Przeczytałam, że brzoza doorenbos nie wytwarza nasion kiełkujących - stąd moje pytanie(może trochę głupie) czy ona kwitnie i pyli jak nie odmianowe brzozy?
W Kruklandii 13:37, 04 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)
co Ty chcesz od fotografa, chciałaś pokazać krokusy i widać je

tak w ogóle to jeszcze nie chwaliłam Twojego ogrodu po ostatnich fotkach, zamurowało mnie po widoku brzóz i kulek Pięknie

A dziękuję!

No tylko te brzozy i kulki mój ogród ratują.....więc będzie kopiuj wklej

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:05, 04 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

No ale to już dawno było!
Wtedy jak wszyscy chcieli graby
Teraz wszyscy chcą brzozy

A ja przewiduję....że zaraz wszyscy będą chcieli świdośliwy...niech tylko Asia posadzi

mi się nie wydaje bo jednak żeby świodśliwa prezentowała się w całej okazałości to musi być koknretny sposób sadzenia wokół, konkretny charakter rabaty, wydaje mi się ze jeszcze wielu woli szczepione regularne korony
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:28, 04 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

A ja przewiduję....że zaraz wszyscy będą chcieli świdośliwy...niech tylko Asia posadzi

Juzia racje masz ! To idzie falowo !
Ja uległam brzozom i grabom . Na froncie miejsca jeszcze mnóstwo więc poczekam spokojnie aż Asia te świdośliwy posadzi i wtedy ulegnę szałowi świdośliwowemu
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:25, 04 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

nie wiem bo miałam faze na graba zywopłotowego

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:14, 04 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Powiem szczerze, że ja też trochę się boję co to z tego wyjdzie. U mnie tak mokro, że buciory zasysa. Ale tam gdzie ma być azaliowa podnoszę teren i świadomie zaplanowałam w niedalekim sąsiedztwie brzóz- mam nadzieję że trochę osuszą.

Anuś, muszę Cię pochwalić za inwencję i dbałość o przyszłą azaliową, brzozy odsysają nadmiar wody z pewnością, ja robiłam swoją na szybko, żeby ogród wypełnić, już nie mam siły na usypywanie rabat, teraz mam jak mam, jedni mają lepiej, inni mają zawsze pod górkę, czekam na moje azalie, a efekt muszę sobie znowu zakupić

U Ciebie różowa u mnie niebieska
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:14, 04 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Wszyscy ostatnio kupują brzozy....na potęgę...
To już faza na graby minęła...teraz jest na brzozy?

Też chcę brzozy...jeszcze

nie wiem bo miałam faze na graba zywopłotowego
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:04, 04 kwi 2016

Do góry
Wszyscy ostatnio kupują brzozy....na potęgę...
To już faza na graby minęła...teraz jest na brzozy?

Też chcę brzozy...jeszcze

Moja codzienność - ogród Oli 06:47, 04 kwi 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Ewcia najgorzej jest jesienią i wiosną.. wielkie topole, jesiony a z drugiej strony stare dęby, wierzby i brzozy sąsiadów tak śmiecą, że idzie się wściec.. jak nie liście to nasiona, potem latający puch... robota głupiego ale nie umiem z tym żyć już niedługo i większość zbierze kosiarka

też mam z tym problem, na trawniku zbiera kosiarka, ale gorzej na rabatach- tam pod liściami żurawek zalegają kotki i liście jeszcze od ub. roku; niby też nie umiem z tym żyć ale tego jest tyle że musiałabym tylko sprzątać chyba zbieram liście z całej dzielnicy, nawet dębu którego nigdzie w okolicy nie widzę
Asi ogródek pod świerkami 00:02, 04 kwi 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

Reniu tak chcę Nigry. Chyba .Chcę dać je rzadko co 6 m. Na całości wyjdzie 6 sztuk. Bardzo lubię brzozy , mam ich mnóstwo u siebie . Zagajnik brzozowy. Nie wiem jednak czy chciałabym je na podejździe .

ja za pisardi mały patyk taki ok 150cm płaciłam około 15zł, a po 3 latach mam wielkie drzewo
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 22:59, 03 kwi 2016

Do góry
Ale jeszcze zapomniałam dodać, że moja sąsiadka ma dwie brzozy takie 20 letnie posadzone z tujami i jakoś dają radę.....no to już niewiem w czym rzecz, może w mojej glinie
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 22:54, 03 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Oj brzózki to nadal marzenie, ale na moich piaskach i ciasnych rabatach to istne harakiri ogrodowe, muszę się obejść smakiem
Szczerze mówiąc to lepiej, że brzozy idą na bok bo jeżeli chcesz zrobić w części przy tarasie rabatę na środku i do okoła ścieżkę, przydałoby się tam coś bardziej 'poukładanego' i nie tak wielkiego jak brzozy

Narazie zrobię bok a potem będę myśleć dalej......
Ogród w szczerym polu 22:50, 03 kwi 2016

Do góry
Za nami cieplutki weekend więc i prace posunęły się do przodu. Na początek ku mojej uciesze staneły 2 skrzynie W tym roku będę sadzić tylko koperek, szypiorek, pietruszkę, szpinak i lubczyk, który wysadziłam obok skrzyń,bo wiekszy z niego krzaczorek Jako, że ze mnie początkująca ogrodniczka na wiecej się nie odważę Zobaczymy jak mi pójdzie w najpotrzebniejszych "pyszotkach" i jeśli zdam egzamin, to w przyszłym roku posadzę więcej

Wczorajszy dzień był także wyprawą do centrum ogrodniczego na "duże" łowy. Duże, bo kupiłam 2szt brzozy Doorenbos (ok 3m) i 4szt śliwy wiśniowej Pissardi (ok.1,8-2m)na szpaler. Dołki pod drzewa wykopane i czekają na jutrzejszą dostawę
Generalnie w tym roku niestety niewiele więcej nie będę sadzić, chciałabym jeszcze skończyć lewą ścianę tujową ale jeszcze kombinuję i szukam pomysłów. Czytam, przeglądam, szukam, podpytuję... Ehhhh... bardzo bym chciała mieć już to wszystko za sobą, to czekanie jest chyba najgorsze i świadomość ile jeszcze pracy nas czeka. Ale, drzewka będą już sobie rosły i to jest duże pocieszenie
Cały czas tylko sobie powtarzam, że na rabatki przyjdzie czas, choć w ogrodniczym to jak dziecko w sklepie z cukierkami się czuję hihi
Asi ogródek pod świerkami 22:46, 03 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Na pewno chcesz Nigry? skoro ma być ażurowo to raczej z nigrami sie nie uda ... i nie wiem ile chcialaś tam ich posadzić bo one w sumie też takie tanie nie są A może zwykłe brzozy? Obok mnie jest mnóstwo takich brzózek samosiejek ... w te największe upały mój eM wsadzil 5 szt wzdluż płotu na naszej innej działce ... i wychodzi na to, ze wszystkie się przyjęły ... i to było sadzenie bez kosztów
I wydaje mi się, ze w charakterze Twojej działki

Reniu tak chcę Nigry. Chyba .Chcę dać je rzadko co 6 m. Na całości wyjdzie 6 sztuk. Bardzo lubię brzozy , mam ich mnóstwo u siebie . Zagajnik brzozowy. Nie wiem jednak czy chciałabym je na podejździe .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies