Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 07:54, 17 kwi 2016

kasiek napisał(a)

Coś wiem o tym, mnie też nieraz ręce opadają, zwłaszcza z Oliwką...

U nas też była burza, tulipany mi ścieło... co poradzisz - trzeba zacisnąć zęby i nie poddawać się... Do maja jeszcze trochę. A przy okazji fajna ta pergola z ławką - kapitalne zastosowanie palet

Dzięki
Wiesz trudno dyskutować z kimś , kto nie słucha co mówisz , a jest wyższy od Ciebie o głowę.......duże dzieci to i kłopot innych rozmiarów
sylwia_slomc... 07:55, 17 kwi 2016

kasiek napisał(a)

Sporo się zmieniło od ostatniej Waszej wizyty
sylwia_slomc... 08:05, 17 kwi 2016

Basilikum napisał(a)
alez sie zadzialo u Ciebie pieknieje ogrod z dnia na dzien a burze mu nie straszne

Dzięki Burzy to ja się bojam bo już mi raz grad załatwił cały ogród a wtedy miałam tylko w przydomowym rośliny.....nie chcę nawet myśleć co by było teraz, a roślinki wszystkie młodziutkie to nie przeżyłyby tego raczej
sylwia_slomc... 08:12, 17 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
Współczuję burzy, dobrze, że strat nie ma dużych... ale cieszę się, bo mnie ominęła Lekko tylko pokropiło.
Uśmiałam się czytając o budowie Twojego prezentu urodzinowego Nie ty jedna mówisz kobiecym językiem, niezrozumiałym dla płci przeciwnej hi hi

Ruszyła u Ciebie już brzoza purpurea?

No czasem ciężko się dogadać , ale cóż.......byle do przodu......choć wczoraj to już nerw mi ruszyło nieźle wszystko po kolei, ale gdybym gotową chciała zamówić to koszt byłby ze 3 razy taki, a wymiary nie koniecznie takie jak nam opotrzeba
Brzozy ruszyły już ładnie ....wreszcie bo już miałam obawy czy żyją , ale nagle się zebrały U mnie to zbocze północne więc mimo pełnego słońca późno się ziemia nagrzewa.....ruszyła też catalpa i tulipanowiec, tylko kasztan jadalny nie daje znaków życia i porzeczka krwista się nie przyjęła Jodełki i buki sadzone jesienią znak zapytania bo tym pierwszym dopiero teraz zaczynają coś igły żółknąć , a buki jeszcze śladu życia nie dają , więc nie wiem co z nimi
sylwia_slomc... 08:28, 17 kwi 2016

I kilka fotek zostawiam na dzień dobry Piękna pogoda jak na razie

brunera pierwszy raz kwitnie w moim ogrodzie dostałam w wakacje od Alinki

jabłoneczka Ola już zakwita,oceńcie czy to na pewno Ola jest.....bo miała być

Kasik 08:58, 17 kwi 2016

Piękna wiosna u Ciebie. Widać prace wykonane- roślinki odwdzięczają się gospodarzom. i widać efekty tej walki.

Kiedyś, za parę lat, kiedy wszystko jeszcze bardziej bujnie - będzie bajka.

To jest tak z dużymi połaciami do zagospodarowania- trzeba cierpliwości- ogromnej
sylwia_slomc... 10:16, 17 kwi 2016

Kasik napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie. Widać prace wykonane- roślinki odwdzięczają się gospodarzom. i widać efekty tej walki.

Kiedyś, za parę lat, kiedy wszystko jeszcze bardziej bujnie - będzie bajka.

To jest tak z dużymi połaciami do zagospodarowania- trzeba cierpliwości- ogromnej

Kasiu łapię każde słowo, które napisałaś i będę się ich trzymać z całych sił gdy mi wiary braknie wspomnę
Kasik 10:22, 17 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kasiu łapię każde słowo, które napisałaś i będę się ich trzymać z całych sił gdy mi wiary braknie wspomnę

Nie trać wiary nigdy, bo roślina pielęgnowana zawsze się odwdzięczą. Tu nie ma kalkulacji jak w naszym ludzkim życiu. Dajesz- odbierasz .
sylwia_slomc... 12:29, 17 kwi 2016

Kasik napisał(a)

Nie trać wiary nigdy, bo roślina pielęgnowana zawsze się odwdzięczą. Tu nie ma kalkulacji jak w naszym ludzkim życiu. Dajesz- odbierasz .

Piękne i prawdziwe
Rumianka 20:00, 17 kwi 2016

Przez kilka dni nie miałam netu...Sylwuśka z okazji tych 25 urodzin życzę Ci kochana dużo zdrówka, wytrwałości w poczynaniach ogrodowych i sił do wchodzenia pod szaloną górkę ogrodową...