Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

siakowa 17:43, 17 kwi 2016

ewa004 napisał(a)
W jakich odstępach masz posadzone wisienki ?
chyba co 2.5 m
_Martini_ 17:46, 17 kwi 2016

siakowa napisał(a)
Zawilec wiosenny juz tuż tuż

Szalejący barwinek alba

Kobieto! Z nieba mi spadłaś właśnie bardzo bym chciała u siebie widzieć zawilca i barwinka i mam pytanie. Kiedy sadziłaś obie roślinki i czy zawilca jako sadzonki czy cebulki? Jakie miejsce dla nich wybrałaś? Bo u mnie miejsca jeszcze sporo jest, ale jeszcze się waham.
noemi 17:53, 17 kwi 2016

Kasiu , czy Ty sadziłaś seslerie jesienna pod brzozy ? bo kupowałaś , tylko się zgubiłam trochę w tych Twoich trawkach….

bo ja mam w planach w pasie grabów , ale one są takie maleńkie i to mnie zniechęca ciut, wiem , że urosną , ale ja tą rabatę widzę z domu no i tak łyso będzie … ale cierpliwym trza być … to chyba nie mam wyjścia … dzisiaj mam dzień marudzenia , muszę to z siebie wyrzucić

buziak

siakowa 18:00, 17 kwi 2016

_Martini_ napisał(a)

Kobieto! Z nieba mi spadłaś właśnie bardzo bym chciała u siebie widzieć zawilca i barwinka i mam pytanie. Kiedy sadziłaś obie roślinki i czy zawilca jako sadzonki czy cebulki? Jakie miejsce dla nich wybrałaś? Bo u mnie miejsca jeszcze sporo jest, ale jeszcze się waham.
witam
Barwinka sądziłam w maju zeszłego roku. Natdzonsie rozrosl a bylnsadsony z kawałków jednej wykopania rośliny. Zawilca wiosennego tydzień temu z sadzonek pobranychnod rodziców.
Barwinek rośnie pod murem od on strony domu i od wsch. Zasilać od wschodu ale tak jak pisze mam Ci tydzień

Zapraszam częściej
siakowa 18:02, 17 kwi 2016

noemi napisał(a)
Kasiu , czy Ty sadziłaś seslerie jesienna pod brzozy ? bo kupowałaś , tylko się zgubiłam trochę w tych Twoich trawkach….

bo ja mam w planach w pasie grabów , ale one są takie maleńkie i to mnie zniechęca ciut, wiem , że urosną , ale ja tą rabatę widzę z domu no i tak łyso będzie … ale cierpliwym trza być … to chyba nie mam wyjścia … dzisiaj mam dzień marudzenia , muszę to z siebie wyrzucić

buziak

tak seslerie jesienna i molinie ED. Sesleria malusia ale motylek pokazywał jak się i niej szybko rozrosla !!! Jabtez te rabaty widze z salonu
Seslerie szybko startuje więc to raczej argument ze nie będzie długo łyso. A jak dodasz tulipany.i krokusy mmmmm
_Martini_ 18:21, 17 kwi 2016

siakowa napisał(a)
witam
Barwinka sądziłam w maju zeszłego roku. Natdzonsie rozrosl a bylnsadsony z kawałków jednej wykopania rośliny. Zawilca wiosennego tydzień temu z sadzonek pobranychnod rodziców.
Barwinek rośnie pod murem od on strony domu i od wsch. Zasilać od wschodu ale tak jak pisze mam Ci tydzień

Zapraszam częściej

Czyli jednak sadzonki. Chciałam z benexu cebulki sobie sprawic bo tak taniej ale w takim razie na efekty musiałabym czekać. W ogrodzie nie lubię czekać.
Kurka wodna, a ja właśnie od wschodu pod domem posadzilam runiankę, wlasne sadzonki, w sensie pobrane
AgaeM 19:16, 17 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
To jest wyborowe

Uuuuu, profeska
polinka 19:19, 17 kwi 2016

siakowa napisał(a)
Posadzone musicie mi uwierzyc na slowo

Zaoszczedzilam na molini ED wiec pojdzie na rabate inna

Jagoda łącze sie w bolu plotkowym

Co chcesz od płotka?? Ładnie komponuje się z kołowrotkiem na wąż i przyczepcami na ściance wspinaczkowej

babka 20:10, 17 kwi 2016

Ale ładne rabaty szykujesz. W środkowej też będą jakieś drzewka, bo nie na bieżąco jestem ? Buksowo bergeniowa genialna ! Masz wysubrimowany gust Siaka
lojalna_ 20:41, 17 kwi 2016

siakowa napisał(a)
Posadzone musicie mi uwierzyc na slowo

Zaoszczedzilam na molini ED wiec pojdzie na rabate inna

Jagoda łącze sie w bolu plotkowym

Kaska ja juz oczyma wyobrazni widze ten busz ....swietnie jest