Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 23:44, 25 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dorodne te twoje patyczaki
Edytko, masz dobrą rękę.
Wszystkiego dobrego

Iwonka, jest w tym i Twoja zasługa, bo cielam i zaglebialam w ziemi wg instrukcji od Ciebie. I pamiętam, jak napisałeś, żeby po posadzeniu o nich najlepiej zapomnieć.
Tu ma być ogród :) 23:35, 25 sie 2016

Do góry
ZieloneWrota napisał(a)

Jaka odmiana jest tych pozyskanych sadzonek?, pięknie dopieszczony ogród , pozdrawiam

Mam nadzieję, że Polar Bear bo chciałam na tej rabacie hortki z białymi kwiatami.
Niestety patyków po wsadzeniu sobie nie opisałam i do końca nie wiem, które to PB, a które Limelight, choć część sadzonek wypuściła kwiaty i po nich próbowałam określić odmianę.
Tu ma być ogród :) 23:31, 25 sie 2016

Do góry
iwka napisał(a)
bardzo dziękuję, miło że chcesz się podzielić U Asi czytałam, że jej biały też czasami wypuści gdzieś różowego, to go wyrwie i po sprawie, jak mi się nie uda kupić to wiosną przypomnę się o kilka gałązek za tydzień są u mnie targi ogrodnicze, może akurat coś dorwę

No to poczekamy, co z tego Twojego wyjdzie. Mi się nie przytrafił nigdy taki numer, żeby na białym wyrósł różowy kwiatek
Krzaczory porosty wielkie, wiec nawet nie będzie widać, że jakieś pędy się odrywa.
Tu ma być ogród :) 23:10, 25 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Posadziłam dziś hortki pozyskane ze swoich roślin wiosną - patyki powtykałam za tujami i rosły sobie w zapomnieniu do teraz, porządnie się ukorzeniły i powypuszczały nowe gałązki.

Jaka odmiana jest tych pozyskanych sadzonek?, pięknie dopieszczony ogród , pozdrawiam
Tu ma być ogród :) 23:09, 25 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

coś w tym jest - dziś wyrwałam pomidory, które zaatakowała konkretnie zaraza ziemniaczana, a tak koło nich chodziłam i dbałam, chyba to deszczowe lato się do tego przyczyniło.

Jak nie znajdziesz tych białych rozchodników, to Ci wiosną natnę gąłazek i wyślę.
bardzo dziękuję, miło że chcesz się podzielić U Asi czytałam, że jej biały też czasami wypuści gdzieś różowego, to go wyrwie i po sprawie, jak mi się nie uda kupić to wiosną przypomnę się o kilka gałązek za tydzień są u mnie targi ogrodnicze, może akurat coś dorwę
Tu ma być ogród :) 23:02, 25 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nie kojarzę sobie Twojego ogrodu z tej perspektywy
Piękne to zdjęcie, masz naprawdę super dopieszczony ogród.
Tu ma być ogród :) 23:02, 25 sie 2016

Do góry
iwka napisał(a)
potwierdzam, jak chodzisz i chuchasz, dmuchasz to porażka, zapominasz sukces anabelek mam już przesyt, limki w tym roku prawie wszystkie się ukorzeniły, vanilki ani jedna, ale były z młodych i cienkich patyczków
Ja z przesadzaniem czekam do wiosny, pójdą od razu na stałe miejsce

brzozowa z rozchodnikami śliczna, kurcze tak się cieszyłam bo kupiłam niby białego rozchodnika a okazuje się że chyba będzie różowawy

coś w tym jest - dziś wyrwałam pomidory, które zaatakowała konkretnie zaraza ziemniaczana, a tak koło nich chodziłam i dbałam, chyba to deszczowe lato się do tego przyczyniło.

Jak nie znajdziesz tych białych rozchodników, to Ci wiosną natnę gąłazek i wyślę.
Tu ma być ogród :) 22:56, 25 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

wygląda na to, że najlepiej wetknąć gdzieś do cienia sadzonkę i zapomnieć o niej na pół roku, bo taki sposób się u mnie najlepiej sprawdza
potwierdzam, jak chodzisz i chuchasz, dmuchasz to porażka, zapominasz sukces anabelek mam już przesyt, limki w tym roku prawie wszystkie się ukorzeniły, vanilki ani jedna, ale były z młodych i cienkich patyczków
Ja z przesadzaniem czekam do wiosny, pójdą od razu na stałe miejsce

brzozowa z rozchodnikami śliczna, kurcze tak się cieszyłam bo kupiłam niby białego rozchodnika a okazuje się że chyba będzie różowawy
Ogród wśród pól i wiatrów 22:47, 25 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola zachwycam się łanem werbeny pod nigrami, pięknie się to kolorystycznie spaja!
Fajnie, że już się łączysz ze światem ze swojego domku

Myślę, że będzie jeszcze lepiej jak vanilki podrosną. Obecnie się gubią w rozchodnikach i werbenie
A z netu owszem, bardzo się cieszę, bo się czułam jak odcięta od świata bez niego
Lawendowy zawrót głowy 22:43, 25 sie 2016

Do góry
no masz Ci los z tym sąsiadem, szkoda, że mu tak te świerkowe gałęzie przeszkadzały, ale na takich chyba nie ma sposobu ;-(
Ale za to całą resztę masz piękną! A czemu nie pokazałaś Variegatusów? Tak lubiłam w zeszłym roku ten fragment rabaty!
Ogród wśród pól i wiatrów 22:40, 25 sie 2016

Do góry
Jola zachwycam się łanem werbeny pod nigrami, pięknie się to kolorystycznie spaja!
Fajnie, że już się łączysz ze światem ze swojego domku
Tu ma być ogród :) 22:38, 25 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Ale rewelacja z tymi hortkami Masz rękę do roślin!

wygląda na to, że najlepiej wetknąć gdzieś do cienia sadzonkę i zapomnieć o niej na pół roku, bo taki sposób się u mnie najlepiej sprawdza
Tu ma być ogród :) 22:28, 25 sie 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Tz, jesieną ciełąs gałązki i do ziemi???
Fajnie się ukorzenły,
Piękne hortki, zawilce

Aniu, źle nad zdjęciem napisałam, to są wiosenne sadzonki, cięłam jakoś początkiem kwietnia, skuteczność okazała się bardzo wysoka.
Zawilce dają czadu, hortki też, jesień za pasem.
Tu ma być ogród :) 22:23, 25 sie 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)

W domu już na stałe?

Które hortki udało Ci się ukorzenić?

Tak, już jesteśmy w domu

Ukorzeniły się i limki i Polar Bear, jak będziesz potrzebować, to daj znać, ja wszystkich sadzonek nie wykorzystam, a szkoda by było wyrzucać.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:21, 25 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
trawiszcza i hortki dały u Ciebie czadu!
Do zdjęć wakacyjnych się wróciłam, fajnie mieliście.
Życzę mocnego kręgosłupa, żeby dokończyć dzieło.

Edytko, dziękuję. Kręgosłup w tym momencie najbardziej potrzebny!

Trawy odpukać fajnie rosną i mam nadzieję, że tak samo będzie w kolejnym roku
Tu ma być ogród :) 22:17, 25 sie 2016

Do góry
jolanka napisał(a)

Ogród radzi sobie nie najgorzej? Moim zdaniem radzi sobie świetnie Wrócilam po urlopie a u wszystkich takie piekności, chwasty poznikaly, rosliny z niebem gadają

Jola, to magia zdjęć, ja dziś lekkiej załamki doznałam po obchodzie ogrodu.
Tu ma być ogród :) 22:12, 25 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Posadziłam dziś hortki pozyskane ze swoich roślin jesienią - patyki powtykałam za tujami i rosły sobie w zapomnieniu do teraz, porządnie się ukorzeniły i powypuszczały nowe gałązki.

Tz, jesieną ciełąs gałązki i do ziemi???
Fajnie się ukorzenły,
Piękne hortki, zawilce
Tu ma być ogród :) 22:08, 25 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Posadziłam dziś hortki pozyskane ze swoich roślin jesienią - patyki powtykałam za tujami i rosły sobie w zapomnieniu do teraz, porządnie się ukorzeniły i powypuszczały nowe gałązki.

W domu już na stałe?

Które hortki udało Ci się ukorzenić?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:04, 25 sie 2016

Do góry
trawiszcza i hortki dały u Ciebie czadu!
Do zdjęć wakacyjnych się wróciłam, fajnie mieliście.
Życzę mocnego kręgosłupa, żeby dokończyć dzieło.
Tu ma być ogród :) 21:57, 25 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Dziękuję za wsparcie i ciepłe słowa w wątku i w prywatnych wiadomościach!

Ogród ostatnio na dalszym planie i jeszcze jakiś czas tak bedzie, ale radzi sobie sam nienajgorzej.

Ogród radzi sobie nie najgorzej? Moim zdaniem radzi sobie świetnie Wrócilam po urlopie a u wszystkich takie piekności, chwasty poznikaly, rosliny z niebem gadają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies