Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

ZieloneWrota 23:10, 25 sie 2016

lindsay80 napisał(a)
Posadziłam dziś hortki pozyskane ze swoich roślin wiosną - patyki powtykałam za tujami i rosły sobie w zapomnieniu do teraz, porządnie się ukorzeniły i powypuszczały nowe gałązki.

Jaka odmiana jest tych pozyskanych sadzonek?, pięknie dopieszczony ogród , pozdrawiam
lindsay80 23:31, 25 sie 2016

iwka napisał(a)
bardzo dziękuję, miło że chcesz się podzielić U Asi czytałam, że jej biały też czasami wypuści gdzieś różowego, to go wyrwie i po sprawie, jak mi się nie uda kupić to wiosną przypomnę się o kilka gałązek za tydzień są u mnie targi ogrodnicze, może akurat coś dorwę

No to poczekamy, co z tego Twojego wyjdzie. Mi się nie przytrafił nigdy taki numer, żeby na białym wyrósł różowy kwiatek
Krzaczory porosty wielkie, wiec nawet nie będzie widać, że jakieś pędy się odrywa.
Iwk4 23:32, 25 sie 2016

Dorodne te twoje patyczaki
Edytko, masz dobrą rękę.
Wszystkiego dobrego
lindsay80 23:35, 25 sie 2016

ZieloneWrota napisał(a)

Jaka odmiana jest tych pozyskanych sadzonek?, pięknie dopieszczony ogród , pozdrawiam

Mam nadzieję, że Polar Bear bo chciałam na tej rabacie hortki z białymi kwiatami.
Niestety patyków po wsadzeniu sobie nie opisałam i do końca nie wiem, które to PB, a które Limelight, choć część sadzonek wypuściła kwiaty i po nich próbowałam określić odmianę.
Sebek 23:40, 25 sie 2016

Super, że już jesteście u siebie

Patyki PB na pewno zakwitną wcześniej, pewnie po tym je rozpoznasz
lindsay80 23:44, 25 sie 2016

Iwk4 napisał(a)
Dorodne te twoje patyczaki
Edytko, masz dobrą rękę.
Wszystkiego dobrego

Iwonka, jest w tym i Twoja zasługa, bo cielam i zaglebialam w ziemi wg instrukcji od Ciebie. I pamiętam, jak napisałeś, żeby po posadzeniu o nich najlepiej zapomnieć.
lindsay80 23:55, 25 sie 2016

Sebek napisał(a)
Super, że już jesteście u siebie

Patyki PB na pewno zakwitną wcześniej, pewnie po tym je rozpoznasz

Szpitalna atmosfera i jedzenie nie sprzyjają szybkiemu dochodzeniu do zdrowia, także nie ma jak w domu!

A właśnie u mnie odwrotnie jest, na patykach zielone kwiaty się pojawiły, niektóre nawet już się zaczęły przebarwiać i ani grama bieli nie ma, dlatego uznałam, że to na pewno limki.
Do oceny brałam jeszcze pod uwagę kolor łodyg i PB ma lekko czerwonawe nowe przyrosty - zobaczymy w przyszłym roku czy dobrze ocenilam sytuację
jazzy 00:03, 26 sie 2016

Nie bardzo wiem ocb, ale współczuję pobytu w szpitalu.
Ogród prezentuje się pięknie!
Ja jeszcze nie dopuszczam do siebie myśli o cebulowych... ani o wyprawkach do szkoły...
Buziaki!
jazzy 00:03, 26 sie 2016

Się zdublowało
Iwk4 00:04, 26 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

Iwonka, jest w tym i Twoja zasługa, bo cielam i zaglebialam w ziemi wg instrukcji od Ciebie. I pamiętam, jak napisałeś, żeby po posadzeniu o nich najlepiej zapomnieć.

Ha, ha, nie tylko rękę masz dobrą ale i pamięć. Cieszę się, że się udało.