Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

anabuko1 22:12, 25 sie 2016

lindsay80 napisał(a)
Posadziłam dziś hortki pozyskane ze swoich roślin jesienią - patyki powtykałam za tujami i rosły sobie w zapomnieniu do teraz, porządnie się ukorzeniły i powypuszczały nowe gałązki.

Tz, jesieną ciełąs gałązki i do ziemi???
Fajnie się ukorzenły,
Piękne hortki, zawilce
lindsay80 22:17, 25 sie 2016

jolanka napisał(a)

Ogród radzi sobie nie najgorzej? Moim zdaniem radzi sobie świetnie Wrócilam po urlopie a u wszystkich takie piekności, chwasty poznikaly, rosliny z niebem gadają

Jola, to magia zdjęć, ja dziś lekkiej załamki doznałam po obchodzie ogrodu.
lindsay80 22:23, 25 sie 2016

zieloniutka napisał(a)

W domu już na stałe?

Które hortki udało Ci się ukorzenić?

Tak, już jesteśmy w domu

Ukorzeniły się i limki i Polar Bear, jak będziesz potrzebować, to daj znać, ja wszystkich sadzonek nie wykorzystam, a szkoda by było wyrzucać.
lindsay80 22:28, 25 sie 2016

anabuko1 napisał(a)

Tz, jesieną ciełąs gałązki i do ziemi???
Fajnie się ukorzenły,
Piękne hortki, zawilce

Aniu, źle nad zdjęciem napisałam, to są wiosenne sadzonki, cięłam jakoś początkiem kwietnia, skuteczność okazała się bardzo wysoka.
Zawilce dają czadu, hortki też, jesień za pasem.
polinka 22:30, 25 sie 2016

Ale rewelacja z tymi hortkami Masz rękę do roślin!
lindsay80 22:38, 25 sie 2016

polinka napisał(a)
Ale rewelacja z tymi hortkami Masz rękę do roślin!

wygląda na to, że najlepiej wetknąć gdzieś do cienia sadzonkę i zapomnieć o niej na pół roku, bo taki sposób się u mnie najlepiej sprawdza
iwka 22:56, 25 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

wygląda na to, że najlepiej wetknąć gdzieś do cienia sadzonkę i zapomnieć o niej na pół roku, bo taki sposób się u mnie najlepiej sprawdza
potwierdzam, jak chodzisz i chuchasz, dmuchasz to porażka, zapominasz sukces anabelek mam już przesyt, limki w tym roku prawie wszystkie się ukorzeniły, vanilki ani jedna, ale były z młodych i cienkich patyczków
Ja z przesadzaniem czekam do wiosny, pójdą od razu na stałe miejsce

brzozowa z rozchodnikami śliczna, kurcze tak się cieszyłam bo kupiłam niby białego rozchodnika a okazuje się że chyba będzie różowawy
lindsay80 23:02, 25 sie 2016

iwka napisał(a)
potwierdzam, jak chodzisz i chuchasz, dmuchasz to porażka, zapominasz sukces anabelek mam już przesyt, limki w tym roku prawie wszystkie się ukorzeniły, vanilki ani jedna, ale były z młodych i cienkich patyczków
Ja z przesadzaniem czekam do wiosny, pójdą od razu na stałe miejsce

brzozowa z rozchodnikami śliczna, kurcze tak się cieszyłam bo kupiłam niby białego rozchodnika a okazuje się że chyba będzie różowawy

coś w tym jest - dziś wyrwałam pomidory, które zaatakowała konkretnie zaraza ziemniaczana, a tak koło nich chodziłam i dbałam, chyba to deszczowe lato się do tego przyczyniło.

Jak nie znajdziesz tych białych rozchodników, to Ci wiosną natnę gąłazek i wyślę.
jolka 23:02, 25 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

Nie kojarzę sobie Twojego ogrodu z tej perspektywy
Piękne to zdjęcie, masz naprawdę super dopieszczony ogród.
iwka 23:09, 25 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

coś w tym jest - dziś wyrwałam pomidory, które zaatakowała konkretnie zaraza ziemniaczana, a tak koło nich chodziłam i dbałam, chyba to deszczowe lato się do tego przyczyniło.

Jak nie znajdziesz tych białych rozchodników, to Ci wiosną natnę gąłazek i wyślę.
bardzo dziękuję, miło że chcesz się podzielić U Asi czytałam, że jej biały też czasami wypuści gdzieś różowego, to go wyrwie i po sprawie, jak mi się nie uda kupić to wiosną przypomnę się o kilka gałązek za tydzień są u mnie targi ogrodnicze, może akurat coś dorwę