Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:47, 30 maj 2014

Do góry
MalgosiaR napisał(a)
Sylwia, masz niespożytą energię i ogrom sił, podziwiam. Kostka wygląda pięknie, o ogrodzie niewspomnę, nawet w miejscu ze zrujnowaną trawą. Czy szałwia odstrasza ślimaki? Muszę ratować moje funkie i coś koło nich podsadzić.
Miłego piątki życzę

Nie mam pojęcia czy szałwia odstrasza ślimaki ....W ubiegłym sezonie same miały mocno wygryzione liście ale czy przez nie ?
Ogród do kwadratu 22:30, 30 maj 2014

Do góry
Aguś... na chwilę jest ładnie.... później trzeba będzie wszystko przyciąć

Beatko

Magda - siadajcie.... zapraszam na ławeczkę . Wiem, że pora pobudki wczesna... ale jakoś trzeba wszystko ogarnąć... Kiedyś też myślałam, że 5-45 to najwcześniejsza pora na moją pobudkę... teraz nawet przed 5 sama się budzę... to już SKS...(starość, k..a, starość)

Nieszko - niczego nie niszcz u siebie... byłam i widziałam twoje cudności

Anita - zdrowa zazdrość nie szkodzi a mobilizuje ... O liściach napiszę na PV

Ewelina - dzięki... o szałwii napisałam u ciebie. Szałwia nie pokłada mi się nawet po deszczu i wietrze... gorzej z przywrotnikiem... ten miejscami łysinę pokazuje

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:12, 30 maj 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Ewelinko pytałaś u mnie o szałwie... Ja mam szałwię omszoną - salvia nemorosa. Ona jest wieloletnia - to bylinka. Może się rozsiewać, ale ja po kwitnieniu obcinam kwiatostany by zakwitła ponownie
Przepiękne fotki... i trawek coraz więcej .... bardzo wszystkie zdrowo wyglądają...
Pozdrawiam

Mam nadzieję, że będą zdrowo rosnąć.
Czyli mówisz że jak zetnę kwiaty to szałwia jeszcze raz mi zakwitnie? Super z jednej strony mam ochotę aby kupić więcej, ale z drugiej moze powinnam poczekać aż mi się zielsko rozrośnie i potem będę kombinować.

Jutro powinnam dzialać dalej, plan jest taki żeby skonczyć rabatę między kwadratem żwirkowym a domem. Tam będzie parę ziół, horti littlelime, może calla - bo ta w donicy się odezwała do życia szkoda że w ub roku ją kisiłam w domu. No nic, będę próbować jutro.
Od ogrodu do łąki i stawu 22:06, 30 maj 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
fotki stawowe piękne, takie naturalne, kojarzą mi się z filmem...chyba ,, Noce i Dnie''a z lotniska niedługo będzie busz

staw i otoczenie to robota taty, więc przekażę - dzięki
też na to liczę, że busz się zrobi... może jutro uda się pstryknąc zdjęcia jakieś, to pokażę jak szałwia zaczyna kwitnąć Pozdrowienia Elu
Ogród w budowie - nieustającej 21:59, 30 maj 2014

Do góry
Czytam, że nie opędzimy sie od fotek.. i co?????
U Sebka wypatrzyłam przewrotnik z szałwia.. cudne zestawienie... na nowo zaczyna kochać przewrotnik Dobrze, że całego nie wyeksmitowałam... coś sie zostało
Coś jeszcze miałam w głowie, ale zgubiłam.... jak przypomnę to napiszę
Acha... ostatnie siewki szlag trafił w szklarni, zapomnialam otworzyć ja i sie ugotowały.. wstyd mi prosić jesienia o kolejne nasionka ... ale jak będą zbywać to chętnie jeszcze raz spróbuję... taka dupa ze mnie a nie ogrodnik Ostatnie 3 walczą o przetrwanie, ale marne szanse .... szlag by to wziął Takie dudo poszło sie paśc .. buuu
I doniczki moje jeszcze nie zainstalowane..
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:31, 30 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Cofaj było tylko do 28 maj..... nie wydolę więcej... ale szałwia z przywrotnikiem wygląda super.... chyba zmałpuję, nie wiem tylko co M na to, bo znów mu sie będą pod kosiarkę rzucać
Moje Ice Dance też podzieliłam... i teraz maja być niskie... zobaczymy... na razie się słuchają i stanęły w miejscu

Na szczęście ja u Ciebie wyrabiam Ich dance jak mają słońce i nic kolo siebie to są niższe
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:27, 30 maj 2014

Do góry
Cofaj było tylko do 28 maj..... nie wydolę więcej... ale szałwia z przywrotnikiem wygląda super.... chyba zmałpuję, nie wiem tylko co M na to, bo znów mu sie będą pod kosiarkę rzucać
Moje Ice Dance też podzieliłam... i teraz maja być niskie... zobaczymy... na razie się słuchają i stanęły w miejscu
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:54, 30 maj 2014

Do góry
A stipa mi zaczyna kwitnąć. I szałwia od Finki

A, i żurawki które miałam wystawic na all...

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:50, 30 maj 2014

Do góry
Cytując siebie: Przy okazji stwierdziłam że szałwia jest super. Mam 2 szałwie, jedna niska już kwitnie, a druga jakaś super wysoka.

Może ta super wysoka szałwia jest werbeną Dziś odkryłam metkę na donicy i jednak nie mam super dziwnej, super wysokiej szałwii tylko werbenę Z samej siebie też mogę się śmiać! a co!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:23, 30 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Wczorajsze skromne zakupy.. szałwia i ciemne rozchodniki, zdjęcie nie wyszło.

bordowe rozchodniki....miałam przez kilka lat i mi się "rozeszły"...zanikały z roku na rok coraz bardziej
ale muszę sobie odkupić !!!

Wilcza pozdrawia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:08, 30 maj 2014

Do góry
Wczorajsze skromne zakupy.. szałwia i ciemne rozchodniki, zdjęcie nie wyszło.

I kwiat fuksji na koniec
Dwa ogrody 16:36, 30 maj 2014

Do góry
Mariola, fizys masz bardzo jak należy
Rabaty chociaz nowe, wyglądają na dojrzałe.. a kocimiętka zajedzie ci na 2 kostki... teraz obcięta do trnasportu, ale ta ma szerokość zacna
Z szałwia poczekaj aż przekwitnie trochę, przytniesz i przesadzisz.
Mam też sporo nie tak wzrostem posadzone i chodzę i dumam.... ale ogród nie z gumy Żebyś słuszałą jak mi sie westchnęło teraz

I białego orlika nie mam.... i nie widziałam.. ogród nie z gumy.... nie będę mieć
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:43, 30 maj 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
Rany co ta szałwia zjada ....????? Taka wielka...a u mńie takie pitki hihihi

no właśnie...u mnie też pitki
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:38, 30 maj 2014

Do góry
Syla szałwia żurawki piękne zestawienie jaka odmiana tej szałwi pamiętasz może? Miłego weekendu bez deszczu życzę
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:33, 30 maj 2014

Do góry
Rany co ta szałwia zjada ....????? Taka wielka...a u mńie takie pitki hihihi
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:29, 30 maj 2014

Do góry
Syla napisał(a)
A teraz z bliska

Szałowa ta szałwia
Roztoczańskie klimaty 14:28, 30 maj 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Zetko oczywiście synus najpiękniejszy i taki do zacałowania. Ogród wymiata. Przecudny w każdym miejscu. Hosty w gazonach the best. A te długonogie rewelacja. Trawy i szałwia- w tym widoku się zakochałam. Gratulacje P.S. Ja też tak kcem !!!

No to jaki problem kopiuj zdjęcia i do dzieła .....ja też się inspiruję ...siedzę godzinami na Pintereście hahahaha
Roztoczańskie klimaty 13:35, 30 maj 2014

Do góry
Zetko oczywiście synus najpiękniejszy i taki do zacałowania. Ogród wymiata. Przecudny w każdym miejscu. Hosty w gazonach the best. A te długonogie rewelacja. Trawy i szałwia- w tym widoku się zakochałam. Gratulacje P.S. Ja też tak kcem !!!
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:16, 30 maj 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Piwonia ładnie się zapowiada, ta roślinka nad którą dumałyśmy, ta pod piwonią to czyściec wielkokwiatowy. Miałam zapytać o nazwy róż na pergoli, pokazałaś je tu powyżej, znasz je, ta jedna pięknie już poszła do góry.

Agtko ,tak mi coś chodziło,że to czyściec lub szałwia .Jeśli Ci się ,podoba to ci troszkę uszczknę ?
Zakochana w ogrodach 10:40, 30 maj 2014

Do góry
Jagoda dziękuję, sprawdzę stanowisko. Co do magnolii masz rację.
Kasya, pierwsze to szałwia, drugie nn.
Miło, że wpadłyście.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies