To trochę dziwne..... mam bardzo dużo posadzonych na rabacie pod jabłonią, gdzie rok w rok od trzech sezonów topi, zamula, woda stoi. Ta zima była u nas mega mokra i wszystkie prócz jednego ładne, a ten jeden co ledwie dycha to chyba został przez chłopaków zadeptany jak do karmnika sypali bo teraz odbija. Wiosnę masz cudną i fotki miodzio
Następna roślinka, która skradła moje serce tej wiosny
Szachownica kostkowata wreszcie kwitnie, po kilku nieudanych próbach zaproszenia jej do mojego ogrodu. Trzeba jej znaleźć miejscówkę godną jej urody
Kokorycz nadal kwitnie i jest piękna, mimo że rośnie na słońcu. Znalazłam jeszcze sadzonki błękitnej kokoryczy (choć nie Blue Heron, ona jest bardzo ciemna i bardzo niedostępna...) i się waham...
Niebieski w ogrodzie jest dla mnie absolutnie niezbędny
Taka ciekawostka - te szafirki przywiozłam w 2017 od Kasi Bellingham ze Zgorzałego Obsadzaliśmy jesienią cebulowe donice w ramach warsztatów
Śmiesznie wyglądają zawilce w tulipanach , ale to był krzyk rozpaczy. Nie miałam przygotowanego miejsca, nie miałam pojęcia, czy w ogóle wykiełkują... Na szczęście, nie powinnam mieć problemów z wydłubaniem zawilców. Jednak cebule tulipanów są dosyć duże, nie będzie pomyłek
W tym roku po raz pierwszy kupiłam jaskry do donic. Jestem nimi oczarowana, ogromnie mi się podobają. Jeden problem - trzeba je wykopywać na zimę...
Póki co, jest wiosna i ja się nimi zachwycam