Ciężko mi uwiecznić tą łezkę,bo jest spora. Brakuje jeszcze kilku roślin,ale przed zimą nie zdążyłam ze wszystkim Czy myślicie, że czerwone berberysy łączone z lawendą będą tu dobrym pomysłem?
Basiek - nutkajski to jedno z pierwszych drzew, jakie posadziłam w ogrodzie.
Tak wygląda w całej okazałości(choć wówczas był 10 lat młodszy, bo to mój początek na Ogrodowisku czyli 2012 rok, ale nie mogę teraz znaleźć późniejszego zdjęcia).
Ciągle pokazuję jego dolną partię, bo góra nie mieści się w kadrze
Asiu - dziękuję Tak, na cięcie seslerii już najwyższy czas.
Upolowałem dzisiaj w cenie od 7-11 zł
I jeszcze nasionka
Choć z ociąganiem wydawałam te złotówki bo bankomaty nieczynne, a w bankach więcej jak 2 tysie dziennie nie wypłacają, kolejki dramat, ludzie na siebie wilkiem patrzą
Trudna sytuacja bo rachunki do płacenia, wypłaty, zamawianie towaru i dostawy nie wszystko się odbywa bezgotówkowo ...jak ktoś ma teraz wykonawców na budowie i nie ma gotówki to współczuję.
Krokusy to jedne z piękniejszych kwiatow - nadają sie też na wiosenno letnie obwódki - wiosna mamy kolor a katem piękne dwubarwne liscie - tylko ręce bolą od sadzenia
Ech ja szalona, niedoświadczona roślinomaniaczka mąż się ucieszy z kolejnego zadania Miejsca mam dużo po drugiej stronie ogrodu ale tam jest mało słońca a ambrowiec lubi słoneczko.
Te buki to chyba za szerokie namalowałam na projekcie, na metce pisze, że będą miały 1,5 m szerokości.
Tess cieszę się że pomogłam. u nas tak niskiej nie było , dzień jest słoneczny ale bardzo zimny, ostre mroźne powietrze i wiatr, pięknie to wygląda przez okno. Wyszłam na obchód i tak z pozycji żaby trochę podglądałam
Wiśnia tybetanska jest piękna. Zafunduj sobie w takim wypadku wielopniową. Będzie hitem w przedogródku. I nie sadź jej na środku, tylko na 1/3 długości rabaty. Tak będzie wyglądać lepiej dla oka
Magnolia będzie blisko okna. Nie będzie przeszkadzać w podziwianiu widoków? Zwłaszcza latem, jak będzie dobrze ulistniona? Parę gałązek może zaglądać do okna, ale nie za wiele
Anda odrobiłam zadanie domowe Poprosiłam męża o pomoc, niech chociaż tak się dołoży do prac ogrodowych i okazało się, że źle zmierzyłam rabatę, nie dodałam już istniejącej rabaty z bukami gapa ze mnie.
Rabata frontowa, 1 kratka = 1 m
Białe drzewko magnolia, bordowe buki, zielone - teoretycznie wiśnia tybetańska, piękna jest. Rzeczywiście jest miejsce tylko na jedną, teraz to widzę.