No to nie masz więcej Jolu, musisz jeszcze ze 2 biedry obskoczyć to dorównasz
Ja sobie tą odmianę zapisałam już wiosną, po obejrzeniu fotek z ogródka Magnolii.
Haha, no to nieźle Szkoda, że tylko po 2 opakowania na karton tych najfajniejszych tulipanów były, ale ja swoje potrzeby w zupełności zaspokoiłam Przepraszam koleżanki, które planowały zapolować na te odmiany - ale jak to powiedziała Pani na kasie widząc zawartość mojego koszyka - "kto pierwszy ten lepszy"
pięknie Sebek ukazał Twój ogród Marzenko, próbuję doszukać się tych niedoskonałości o których piszesz, ale nijak nie mogę, nie pierwszy raz się potwierdza, że jesteś perfekcyjną perfekcjonistką
Świetne to ujęcie na wgłebnik. A ile tam masz miejsca pomiędzy tujami a ścianą wgłebnika, da się tam wcisnąć jakieś rośliny, które robiłyby za to średnie piętro?
Wygląda na cieniste miejsce (chodzi mi o tą przestrzeń za wgłebnikiem) tak jest?
Magdaleno! Determinacja u Ciebie duuuża, specjalnie pojechałaś?
Aż się cieszę, że ja się w ubiegłym roku obkupiłam, a w tym to niezbyt wiele planuję A napisz mi na prive co to było to lepsze, bo nawet nie wiem czy jest coś co mnie zainteresuje i czy warto udać się gdzieś na poszukiwania
Edyta, przez tę właśnie nieumiejętność w komponowaniu moje rośliny mają ciągłe przeprowadzki. No i co chwilę poznaję nowe ciekawe gatunki. A w ogóle najchętniej pozbyłabym się większości iglaków, których tyle nakupowałam w pierwszym i drugim roku. Już nie mam gdzie przesadzać.
Trawy są piękne, dodają lekkości w kompozycjach. Chętnie wsadziłabym sporo tego dobra, ale tego wymarzania się obawiam. U mnie jest ich mało i będą dopiero pierwszy rok zimować. Zobaczymy, pomyślimy
Ta zmiana jest mega!!! Teraz jeszcze błądzę jeśli chodzi o ten kawałek ogrodu
Na wiosnę planujemy "umeblować" wgłębnik, wygładzić i umalować donice ... ale to nie załatwi sprawy bo ciągle coś mi tu nie pasuje ... chyba chodzi mi o dysproporcje między wysokimi tujami a niskimi donicami ... brakuje mi średniego pietra tutaj albo jakiejś architektury ... ale jakiej? Nie daje mi spokoju tez ta biała ściana Tam po lewo od wgłębnika ma być niska donica i drzewo ... nie wiem jeszcze jakie ale po głowie chodzi mi grab wielopniowy Tylko gdzie takiego dostać?
No i brakuje przejścia z tarasu do wgłębnika ... tylko jak to zrobić kiedy prostokąt żwirowy przed tarasem (między donicami) mija się z wejściem do wgłębnika?