dokładnie za wcześnie , ech
dla mnie to w listopadzie one dopiero powinny być.
U mnie 4 noce z przymrozkami były.Jeszcze ta ma być z -1.
Dalie ścięte, niestety.
Czyli w tym tygodniu trochę będzie gimnastyki z wykopywaniem karp.
i jeszcze na dziś - co słychac u moich trzcinników KF.
Spektakularne są w tym roku - wysokie na 180cm zrobiły wreszcie piekną zasłonę tarasu... no uwielbiam je o każdej porze roku!
a tu w tle...
Akurat ta odmiana ma taki fajny zwarty pokrój. Choć te czerwone - Hot Lava - też polecam bo krzaczki są jeszcze bardziej zwarte a kwiaty większe... w czasie kwitnienia wszystko tam brzęczy....
Oki Halinko, jak nie dostanę Strong Annabel to się zgłosze do ciebie po kawalunio
Już urosło mi się mojej dębolistnej.
I twoja taka będzie.Wszak to matka, a twoja córka.
Dobrze,że twoja ma miejscówkę stałą. To juz tylko będzie rosła pięknie
Jak tam, miałaś przymrozki ?
Basiek u mnie lista oczekujących (w nowych większych donicach) spora a jeszcze ma przyjechać drugi dereń, 3śliwy japońskie i 2grusze też japońskie z posadzeniem będzie kombinacja alpejska
Hania dzisiaj była tylko kawa bo czuwałem jako samochód awaryjny ale wcześniej przy ognisku bywały różne sytuacje i myśli nieuczesane bo podobno najważniejsze żeby chciało się chcieć
................................................................................. a im się chce latać
Basiu w świętokrzyskim trudno znaleźć ogrody, ja zazdroszczę południowej Polsce ilości pięknych , dostępnych do zwiedzania ogrodów. U nas jest sporo zabytków, ale ogrodów jak na lekarstwo.
Dziękuję za miłe słowa
Nigdy nie byłam na Warmii i Mazurach, a szkoda bo teraz to na pewno tak daleko nie pojadę. Wiem, że tam piękne macie widoki i miejsca.
U nas co najwyżej stawy możemy podziwiać w jesiennej odsłonie.
Mamy sztuczne jezioro po wydobyciu siarki, w tym roku wygląda już całkiem nieźle.
A teraz letnio jesienna odsłona rabaty brzozowo-stipowej...
sierpień 2021
Urocze jeżówki Vintage Wine...no uwielbiam je otulone stipami..
... w tym roku pojawiły się też dzieci stipowe... więc koniec z wysiewami
wrześniowo...
i dziś...
i jeszcze widoczek z oddali - lubie te blondy w zieleni..
Verigo jest cudna.Chyba na drugi rok też ją kupię. Zobaczę jeszcze
Dalie są cudne.Szkoda,ze przymrozki je zawsze za szybko ścinają.
U mnie niestety już po przymrozkach i po daliowych kwiatach.
Ale tuż przed przymrozkiem tak wyglądały
Delicious Candy - w tym roku wyjątkowo na bogoato obrodziły. Kupiłam na allegro rok wcześniej, sadzonki z dwoma listkami. Cała sadzonka, bez doniczki to miała może ze 4-5cm, SERIO, mizerne były okrutnie... i tak wyrosły