Ja też podzielam zdanie o tym, że kundelki są warte naszego serca Co rok biorę jednego, zawsze wczesną wiosną - tak już 3 lata minęły. Kolejny to już będzie w nowym ogrodzie. Tutaj już nie mam miejsca
Ja mam te kupione dopiero co, wsadzone i trzymam w namiocie. Ale juz kły podmarzły niestety. Ja bym się z tym nie spieszyła. Trzymac do 15 maja. Chyba że upały będą, w tym roku wszystko wcześniej o miesiac.
Tutaj o nowym domowniku Witek niestety dowiedział się po fakcie. "Fakt dokonany" się to nazywa. Nie było go w domu, kiedy przybyła. Zdjęcia piesków - w bukszpanowym
Dzień dobry, mój ogród jest w podobnym rozmiarze i również na etapie tworzenia.
Bardzo spodobał mi sie Pani wstępny projekt, zwłaszcza wiśniowy akcent, który bedzie takim Jokerem ogrodu, skupiającym uwagę....
Mam pewną słabość do jarzębiny i hortensji. Czy sadzi Pani, że takie zestawienie plus cisy, trawy, berberysy itp będzie cieszyć oko cały rok???Może są jakieś krzewy, które szczególnie warto wkomponować i nie sa zbyt uciążliwe w pielegnacji???
Dzień dobry,
mam prawie identyczny układ ogrodu i podobne dylematy. U mnie wzdłuż drogi rośnie szpaler z Klonów Globosum, a pod nimi sezonowe kwiaty. W tym roku chce z nich zrezygnować. Będę tez likwidować tuje,które jak na tym projekcie rosną wzdłuż płotu sąsiada.
Pani Danusiu chciałabym zastosować układ rabat z Pani projektu. Proszę napisać co na tym projekcie planowała Pani posadzić wzdłuż płotu sąsiada. Mam tu na myśli te kropki (róż jasny i ciemny). A to Z obok pergoli z czego można by zrobić ? Bukszpan ? No to jeszcze jedno pytanie jakie rośliny posadzić na zamknięciu przed cisami?
Może dużo tych pytań ale jestem zachwycona Pani ogrodami i liczę się z Pani zdaniem.
Ostatnio jestem zajęta także nowym naszym domownikiem
Jest to suczka Figa (schroniskowe imię Iskra) z Lisowa (świętokrzyskie).
Na razie jest drugi tydzień , więc muszę do domu wracać co i rusz. Na bardzo częste spacerki chodzę. Figa jest grzeczna, tylko się jeszcze boi. Ale gotowany indyk działa jak narkotyk
Wygooglałam pewnego wieczoru, zadzwoniłam i mam. Hałasu na spacerze się boi. Ale jest coraz lepiej, więc będzie super. Ma w domu fajne towarzystwo. Polubiły się.
Ja bym polecała albo jednym albo drugim, dawkowanie zależy od tego o ile należy zmienić pH. Rób to stopniowo, stosując zalecaną dawkę podaną na opakowaniu,. Od razu nie nasypiesz trzykrotnej dawki, bo spalisz trawnik.