Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:10, 06 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Dzisiaj w końcu był dzień dla mojego ogrodu i wychodzę na prostą z wszystkimi pracami, nawet jutro dzień mi się zwolnił nie ma nikogo w domu to będę mógł działać do oporu.
Dzisiaj lista prac długa, chociaż w dzień zdążyłem zobaczyć jeszcze film i obiad zrobić.
Skosiłęm trawnik, obciąłem nowo posadzone żywopłociki, 4 śliwy przycięte, kilka rabat wypielonych, liliowce i magnolia w końcu posadzone, troszkę kancików machnąłem, uskuteczniłem sporo podlewania, wywaliłem troszkę zdechłych roślin, oczyściłem jedną rabatę kompletnie i sklniak w końcu odetchnął od chwastów. Jutro gruntowne porządki gdzie się da i na jakiś czas robię sobie przerwę od intensywnych prac ogrodowych

Woow, super A śliwy teraz się przycina? Możesz fotę zapodać przyciętych śliw?

Dzięki za info w sprawie Żurawek
Moja działka na Dębowym Lesie 23:01, 06 maj 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękne tulipany, miałam kiedyś też niskie iryski, ale w tym moim buszu nie poradziły sobie. Zwróciłam uwagę na różę przy łuku, Twoja to jeszcze młody egzemplarz. Mojej zrobiłam na wiosnę ostre cięcie, żeby utrzymać ją w ryzach.

Ja te niskie iryski mam dopiero 2 lata.w tym jucz widzę ładnie się rozrosły
Moja róża , ta Excelsa. tak to jeszcze młoda.Jeszce jej nie przycinałam.
A po jakim czasie już ja trzeba przycinać ???

Magnolia Ann- pomału chyba będzie kończyć swoje kwitnienie.Szkoda , oj szkoda
Ale będą inne. taka to kolej rzeczy i w ogrodzie .

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:56, 06 maj 2016

Do góry
Dzisiaj w końcu był dzień dla mojego ogrodu i wychodzę na prostą z wszystkimi pracami, nawet jutro dzień mi się zwolnił nie ma nikogo w domu to będę mógł działać do oporu.
Dzisiaj lista prac długa, chociaż w dzień zdążyłem zobaczyć jeszcze film i obiad zrobić.
Skosiłęm trawnik, obciąłem nowo posadzone żywopłociki, 4 śliwy przycięte, kilka rabat wypielonych, liliowce i magnolia w końcu posadzone, troszkę kancików machnąłem, uskuteczniłem sporo podlewania, wywaliłem troszkę zdechłych roślin, oczyściłem jedną rabatę kompletnie i sklniak w końcu odetchnął od chwastów. Jutro gruntowne porządki gdzie się da i na jakiś czas robię sobie przerwę od intensywnych prac ogrodowych
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 19:25, 06 maj 2016

Do góry
Na drugim zdjęciu magnolia która rok temu kwitła jednym kwiatkiem.....w tym roku bardziej się postarała

A co do magnolii mam plan
Znalazłam miejsce jeszcze na 2 sztuki, pan Tomek szuka mi takiej pary kwitnącej na biało albo ciemno bordowo, ale muszą mieć dosyć wysokie pnie i nie być bardzo drogie hahahahaha....zobaczymy, ale mam nadzieję że w tym roku je dosadzimy...........

Ogród Mirelli 07:07, 06 maj 2016

Do góry
Piękna ta magnolia! Moja Susan dopiero rozwija pąki,co prawda tylko dwa czy trzy ale zawsze myślałam,że w tym roku nie zakwitnie,a jednak
Erecty bardzo elegancko się prezentują
Wilcza Góra 07:06, 06 maj 2016
Do góry
WilczaGora napisał(a)
zostawiam wieczorowe pozdrowienia ...

Magnolia 'George Henry Kern'

fajne zdjęcie zrobiłaś ......bo u mnie ta magnolia jest bladoróżowa mocno rozbielona ...a ciemnoróżowa strona płatków jest mało zauważalna jak kwiatki się rozłożą
Wilcza Góra 23:56, 05 maj 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Witaj Ewo nocną porą Jakież to cudo ta magnolia fioletowa? z wrażenia nie mogę gęby zamknąć pozdrawiam serdecznie

to mój niezłomny i niezawodny 'George Henry Kern'
Wilcza Góra 23:49, 05 maj 2016

Do góry
Witaj Ewo nocną porą Jakież to cudo ta magnolia fioletowa? z wrażenia nie mogę gęby zamknąć pozdrawiam serdecznie
Wilcza Góra 23:44, 05 maj 2016

Do góry
zostawiam wieczorowe pozdrowienia ...

Magnolia 'George Henry Kern'

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:19, 05 maj 2016

Do góry
Aniu, jednak będzie Jeśli chodzi o kolejne drzewo to na razie nie będę podejmować decyzji w tej sprawie ... zostawiam to na później

Iwonko no właśnie najpierw jednak zrobię ściankę a potem ocenię czy już jest OK czy jednak jeszcze coś trzeba zmienić

Łukasz, dzięki za podpowiedź w kwestii bloczków ale czy będzie latwo zrobić łuk takimi bloczkami? bo one sa większe od maxów? A jeszcze Cię podpytam jak wg Ciebie trzeba dobrze zabezpieczyć maxy żeby wszystko było ok? Resztę nasadzeń w okolicy ścianki odłożę, tak jak radzisz, na później Dzięki

Marzenko Inspiracji jako takiej nie było chyba ... kurcze nie pamiętam ... chyba sama tą wydziwioną ściankę wymyśliłam. Magnolia taki rzut zrobiła:

Mad Dziękuję

Asiu Lubię Cię za konkret

Justyna ... no kurcze nie wiem jak Ci to wytłumaczyć ale chcę czuję, ze będzie dobrze Jak będzie kicz to będziesz pierwsza, która będzie się ze mnie śmiać ...

Agatko Jak widać sama nie nadążam ostatnio ciągle nie mogę forum nadrobić ... za kilka tygodniu będzie wiadomo czy pomysł ze ścinką był strzałem w dziesiątkę czy jednak wtopą ...

Agatko, Lustro odpada ... eM nie zgodzi się nigdy w życiu a pomysł ścianki zrodził się juz jakiś czas temu ... był omawiany ... dlugo dyskutowany i otrzymał aprobatę naszej Szefowej Cieszę się, ze wyrazilaś swoje zdanie ale ... zaryzykuję jednak

Kasiu dzięki

Kindziu ze zdaniem eMa muszę się liczyć bo dużo mi pomaga a poza tym to tez jego ogród

Edytko ... wiem

Ewa ale jesteś za ścianką?

Beta dzięki wielkie Przekażę eMowi pochwały bo to głównie jego dzieło

Magdo Dziekuję za te mile słowa Między plytami betonowymi jest żwirek.

Kasiu ... poczekam

Olu dzięki A Ty masz ściankę z bloczków betonowych?

Aniu fajna ta inspirka ścianka będzie

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:07, 05 maj 2016

Do góry
I trochę bieli:
Magnolia

narcyzy słabo kwitły

niezawodne prymulki

ostatnio nabyte na lokalnym ryneczku

a i jeszcze wrzośce - ale nie zrobiłam zdjęcia - a wyjątkowo ładnie kwitną
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:31, 05 maj 2016

Do góry
Korzystając z wolnej chwili wrzucam trochę kwiatów z mojego ogrodu tym razem w odcieniach różu Bo wiosna to nie tylko hiacynty i tulipany..
* Magnolia Susan (niestety trochę kiepsko kwitnie)

* natomiast różaneczniki kwitną jak szalone

* migdałek

* biały ciemiernik zróżowiał

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:25, 05 maj 2016

Do góry
Mam dosłownie kilka zdjęć z CO na telefonie to pokażę
Amanogawa i magnolia Susan pięknie kwitły, reszta wcześniejszych magnolii zmarznięta

Sosna Varella z dedykacją dla Marzenki tabliczka ma może 10x15cm uspokoję, że ogród ma już 11 lat.

Piwonia drzewiasta była ogromna, chyba 140cm
Na judaszowca w tym roku chyba się nie załapię, a jest ogromny i gałązki całe obklejone kwieciem
Ogród Mirelli 21:20, 05 maj 2016

Do góry
tulipany śliczne, ale magnolia zjawiskowa! Ja też dziś pracowałam.

Berberysy to strzał w 10!
Ogród Mirelli 21:16, 05 maj 2016

Do góry
Super Mirelko, zasłużony odpoczynek A magnolia przecudnej urody.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:16, 05 maj 2016

Do góry
Miłorząb nie zmarzł całkowicie. Coś zostało zielonego.

Nieprzycięte wiosną poczochrańce

Na koniec magnolia gwiaździsta i jej ostatnie podrygi

+ tulipek, przesadzony przypadkowo razem z berberysem 3 lata temu. Berberys usechł, tulipan kwitnie już chyba 6 rok.

Więcej zdjęć w weekend, te robione na szybko po pracy.

Ogród Mirelli 21:02, 05 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Mój nowy nabytek - nowość Magnolia "Sunsation" zakwitła jednym kwiatem, drugi kwiat jeszcze w pąku

Cudny kolor )
Nasz przydomowy ogródek 20:36, 05 maj 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Piękna jest Twoja magnolia
Muszę tez się wybrać po pokrzywy Pieska nie mam, ale na spacer mogę wybrać się z dzieckiem. Wrotycz zbierasz taki niekwitnący? Myślałam, że do gnojówki tylko kwitnący się daje.

tylko sie spiesz bo juz pokrzywa zaczyna pomału zakwitać i nie będzie już taka cenna
Mój ogród pod górkę... 19:57, 05 maj 2016

Do góry
Było remontowo, to teraz ogrodowo

Magnolia nadal kwitnie

Kupiłam takie hortki do donic -śliczny kolor, aparat tego nie oddaje

Ostatnie chwile różowych tulipanów obitych gradem

Ogród Mirelli 19:19, 05 maj 2016

Do góry
Mój nowy nabytek - nowość Magnolia "Sunsation" zakwitła jednym kwiatem, drugi kwiat jeszcze w pąku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies