Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielonym do góry...

Zielonym do góry...

Krakus 12:51, 30 maj 2016

a juz miałem u Ciebie napisać " obiecanki macanki a głupiemu radosc " ale czytałem u Ciebie że goście goście upały pierońskie u nas ostatnio...te burze to mnie szeroko ominęły...coś tam tylko wczoraj pokropiło...

dzięki za foty...moje może wsadzę w tygodniu za radą Reni...

podjazd się na razie przystopuje bo wszystko wyrobiłem i muszę sie umówic żeby resztę przywieźli
powoli do przodu ale już dzieciaki mają gdzie śmigać na rowerze...ale słyszę co jakis czas.." tata kiedy skończycie bo mało miejsca... "
Konieczki 14:51, 30 maj 2016

No co Ty pamietałam
Ja swojej nie wsadziłam, moze dziś zacznę przygotowywać teren. Może też w tym tygodniu. Moja stipa już w doniczkach na polu leży ze 2tygodnie - tylko w cienu.
No to kiedy tankujesz niedaleko mnie i odbierasz kilka sadzonek?
Krakus 22:36, 01 cze 2016

dzis to prawdziwy Dzień Dziecka miałem

przede wszystkim DZIĘKI WIELKIE DLA OLI (Kosolka) bo mnie miło paczka zaskoczyła...full wypas zapakowane i sadzonek multum jak będziesz to napisz jaki to kolor

a w środku

Krakus 22:40, 01 cze 2016

a oprócz tego kurier był i zakupy dojechały

tylko gracki nawet fajne a reszta tak jak pisali o szkółce...małe ale raczej zdrowe .. jeżówki tej ceny nie warte...

rozplenice to sam nie wiem...

ale ogólnie to happy jestem

3 gracki to już nawet wsadzone chwastowisko tam ale werbena wysiana i ni ma jak wyplewić ;/

Krakus 22:47, 01 cze 2016

tak poza tym to przymierzone stipy z jeżówkami w okól magnoli i teraz głosowanie
oczywiście nie zachowane te same odległości bo na oko ustawiałem i na szybko:

wariant 1 :

- 3 stipy wokół każdej jeżówki

wariant 2 :

-4 stipy wokół jezówki(tylko czy nie za blisko drzewka?)

Krakus 22:54, 01 cze 2016

a z ogrodu to jaśminowiec daje po oczach

krzewuszka też cos nieśmiało

Krakus 22:55, 01 cze 2016

i moje uluboine zachody słońca...szkoda że telefon nie oddaje uroku chwili...

babka 23:08, 01 cze 2016

Hej. Ja bym maksymalnie odjechała z tymi roślinkami od drzewka. Magnolia nie lubi bliskiego sąsiedztwa innych roślin. Po okręgu dałabym stipy a od środka 4 jeżówki ale wszystko jak najbliśej murku.
Fajne zakupy, jak wsadzisz jeżówki do ziemi to w moment pójdą w masę. Ja też takie maleństwa dostałam, na drugi dzień po zasadzeniu już były o wiele większe
Krakus 23:11, 01 cze 2016

babka napisał(a)
Hej. Ja bym maksymalnie odjechała z tymi roślinkami od drzewka. Magnolia nie lubi bliskiego sąsiedztwa innych roślin. Po okręgu dałabym stipy a od środka 4 jeżówki ale wszystko jak najbliśej murku.
Fajne zakupy, jak wsadzisz jeżówki do ziemi to w moment pójdą w masę. Ja też takie maleństwa dostałam, na drugi dzień po zasadzeniu już były o wiele większe

to mnie zmotywowałaś jutro do pracy tylko czy dzieńnie za krótki?

edit: pomysł ze stipami po okręgu du przemyślenia ustawię jutro i sie zobaczy
babka 23:27, 01 cze 2016

Oj tak, doba za krótka. Na ogród mało czasu, na O. jeszcze mniej
No to czekam do jutra