Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Pomysł na ogród 20:26, 28 mar 2016

Do góry
na 100 % jest tam linia kroplująca czyli nawadnianie
ja mam co prawda system nawadniania w ogrodzie , ale nie mam doprowadzenia pod te brzozy
może to jest inny rodzaj drzewa? u mnie w okolicy pnia nie wbijesz łopaty na 5 cm
a nie chcę kosztem drzew sadzić na siłę skądinąd pięknych kompozycji , za które dziękuję
Ogródek Iwony II 18:38, 28 mar 2016

Do góry
Dostałam dziś od szwagierki sadzonkę Annabel.Zaraz zakopałam na rabacie. To nic, że Święto. Chciałam patyczki, dostałam kawałek krzaczka. Mam już w innym miejscu Annabel, lubię je, bo najwcześniej kwitną
Docelowo będzie rosła trochę w innym miejscu niedaleko brzozy, ale teraz nie wiem, gdzie dokładnie rosną hosty, więc na razie zadołowałam

Wszystko jeszcze niemal śpi ...
Ogród Oliwkowy :-) 12:17, 28 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ja bym sie wycinką olch nie przejmowała bo one szumią jakos tak strasznie ze ja sie boję jakby się cos stac miało. Wyrosna inne drzewa i bedzie milej np brzozy są ładne i szybko rosna.

Bozenko pierwszy raz coś takiego słyszę o szynie drzew ale mogę zrozumieć. Mam tylko nadzieję ze tam znowu coś nasadzą.
Ogródek warzywny na balkonie 11:22, 28 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Na brzozy musisz mieć duża donice i pamietaj, ze będzie wypiajć starsznie wodę innym roslinom. Osobiscie nie lubie Hakuro ale jesli będziesz cieła ja radyklanie 3 razy w seoznie bedzie to ładna kula.
Ja lubię nasadzenia w zieleni i bieli. Pomyśl o wiekszej ilości traw (seslerie, ktore wczesnie ruszaja i nie potrzebuja dużow wody) i moze roze? Będa kwitły az do przymrozków i znakomicie sprawdzaja sie w pojemnikach. Do nich mozesz dodac szławie i lawendę i byłoby pieknie. Kosodrzewiny miniaturowe tez znakomicie nadaja sie do pojemniów, bo znosza susze i stanowią piękne dolne partie, mozna je formować.

Marzenko ja tez lubię na biało i fioletowo. Cały sezon denerwowala mnie te różowe petunie Ale to przez przypadek się tam znalazły. Potem szkoda mi było ich wyrzucać.

Bardzo chciałabym mieć więcej róż, ale w tym miejscu jest wygwizdow tak jak ci pisałam. Róże nie dadzą tu rady
W ubieglym roku dostalam mnostwo miskantow. Część zimowala na balkonie w skrzyniach, a część zdolowana u kolezanki w ogrodzie.Jestem ciekawa czy przezimowaly i odbija w maju
Ogród Oliwkowy :-) 21:10, 27 mar 2016

Do góry
Ja bym sie wycinką olch nie przejmowała bo one szumią jakos tak strasznie ze ja sie boję jakby się cos stac miało. Wyrosna inne drzewa i bedzie milej np brzozy są ładne i szybko rosna.
Pogubiłam się po drodze... 21:32, 26 mar 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Dziękuje Gosiu u mnie nie ma odrobiny, musiałam szukać to u teściowej,to u sąsiada, he he temu zresztą brzozy podciełam żeby mieć gałązki

Amelia to na drugi raz przyjeżdżaj do mnie i po gałązki brzozowe i po mech- jeżeli go do tej pory nie uda mi się wytępić.
Pogubiłam się po drodze... 22:32, 25 mar 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Amelia piekne te ozdoby świateczne, a to jajo z mchu strasznie mi sie podoba. U mnie na trawniku mchu pod dostatkiem.
Dziękuje Gosiu u mnie nie ma odrobiny, musiałam szukać to u teściowej,to u sąsiada, he he temu zresztą brzozy podciełam żeby mieć gałązki
Ogródek warzywny na balkonie 19:17, 25 mar 2016

Do góry
Na brzozy musisz mieć duża donice i pamietaj, ze będzie wypiajć starsznie wodę innym roslinom. Osobiscie nie lubie Hakuro ale jesli będziesz cieła ja radyklanie 3 razy w seoznie bedzie to ładna kula.
Ja lubię nasadzenia w zieleni i bieli. Pomyśl o wiekszej ilości traw (seslerie, ktore wczesnie ruszaja i nie potrzebuja dużow wody) i moze roze? Będa kwitły az do przymrozków i znakomicie sprawdzaja sie w pojemnikach. Do nich mozesz dodac szławie i lawendę i byłoby pieknie. Kosodrzewiny miniaturowe tez znakomicie nadaja sie do pojemniów, bo znosza susze i stanowią piękne dolne partie, mozna je formować.

Ogródek warzywny na balkonie 18:11, 25 mar 2016

Do góry
i jeszcze mam prośbę do zaglądających. Pomimo rewolucji w ubiegłym roku chciałabym zmienić nasadzenia w głównych donicach. Próbowałam stworzyć kilka pięter ale nie do końca mi się to udało. Obok trzcinników rosną zasłonięte tutaj bukszpany, po obu stronach hakuro tawułka japońska - strasznie długo rośnie.
A może zamiast hakuro posadzić trzy brzozy pendule i w nogach trawy albo większe krzaczki a z przodu kilka bylin ??? Co wy na to ??? Widziałam, ze coś podobnego doradziła Danusia na jeden z tarasów na forum. Hakuro jest zdecydowanie za wysoko szczepiona i zaburza mi to proporcje

Anna i Ogród 12:34, 24 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Tak wygląda bez Eva
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1394-ogrod-w-cieniu-brzozy?page=60

a tak leszczyna Purpurea

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/106/1064843/original.JPG

A to jeszcze się wahasz?
Anna i Ogród 12:16, 24 mar 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Słuszna koncepcjaNo i leszczynka wyglądałaby może bardziej mięsiście?

Tak wygląda bez Eva
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1394-ogrod-w-cieniu-brzozy?page=60

a tak leszczyna Purpurea

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/106/1064843/original.JPG
Kosolkowa Pasja 10:24, 24 mar 2016

Do góry
kosolka napisał(a)

Juzia
, a próbowałas robić kiedyś wianucha? Sztuczne kwiatki tylko kup i podkład wiklinowy.. Albo szybko jeszcze ukręć kółko z brzozy i modrzewia, póki liści nie ma

Robiłam. Podkłady mam.... ale nie mam kwiatków, czasu i chyba chęci
Ale gotowca to bym powiesiła!

A może po świętach coś wyczaruję....
Kosolkowa Pasja 09:32, 24 mar 2016

Do góry
Olu, rozejrzyj się w okolicznych sklepach, powinnas dostać.

Krakus, powodzenia z wysiewami!

Juzia
, a próbowałas robić kiedyś wianucha? Sztuczne kwiatki tylko kup i podkład wiklinowy.. Albo szybko jeszcze ukręć kółko z brzozy i modrzewia, póki liści nie ma

Agatko, pewnie z czasem zarośnie
Jak dziecko we mgle wciąż błądzę... 11:57, 23 mar 2016

Do góry
Popytaj może kogoś jak brzozy reagują na zasypywanie pni.. Wiem, że buki są bardzo wrażliwe. Od razu potrafią załapać jakąś chorobę grzybową kiedy do zasypanego pnia nie dochodzi powietrze..
Jak dziecko we mgle wciąż błądzę... 11:29, 23 mar 2016

Do góry
Tej brzozy juz nie ma Co do tej gòrki to teraz mnie to zasmucilo. Mam nadzieje ze nic tym brzozkom nie bedzie. Tam bylo wyzej niz linia trawnika od poczatku ale fakt sporo jeszcze dosypalismy.
Poczekamy...
Dzięki na wizyte
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:06, 22 mar 2016

Do góry

w pleckach klon okrągłolistny

i tylko ten słup w tle.......może go brzozy zasłonią

w tej też będzie ładnie....jak róże zakwitną
Z Pszenicznej ... 20:31, 22 mar 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Dzisiaj jechałam przez Konstantynów Łódzki i nie omieszkałam zajrzeć do "Ogrodów Zofii" - całkiem nowej ( od ub roku chyba..) ale dużej szkółki na granicy Łodzi i Konstantynowa - był duzy wybór drzew : platany, tulipanowce, katalpy, brzozy itp...ambrowców nie było bo pytałam ale pani ma mieć....trzeba dzwonic i pytac . Od ciebie do nich jest dalej niz ode mnie ale i tak niedaleko.....jadąc równolegle do szyn tramwajowych ul Konstantynowską z łodzi koło ZOO i dalej, mijasz zajezdnie na Brusie i dalej tuz przed tabliczka końca Łodzi po lewej stronie - Ogrody Zofi - duży baner, może warto podjechac a wczesniej zadzwonic bo maja byc i ambrowce....

Wlasnie o nich tez pisalam. I jeszcze na trasie konstantynow aleksandrow jest.
Ja tez na poczatek bede dzwonic po szkolkach i robic rozeznanie
Z Pszenicznej ... 16:58, 22 mar 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Dzisiaj jechałam przez Konstantynów Łódzki i nie omieszkałam zajrzeć do "Ogrodów Zofii" - całkiem nowej ( od ub roku chyba..) ale dużej szkółki na granicy Łodzi i Konstantynowa - był duzy wybór drzew : platany, tulipanowce, katalpy, brzozy itp...ambrowców nie było bo pytałam ale pani ma mieć....trzeba dzwonic i pytac . Od ciebie do nich jest dalej niz ode mnie ale i tak niedaleko.....jadąc równolegle do szyn tramwajowych ul Konstantynowską z łodzi koło ZOO i dalej, mijasz zajezdnie na Brusie i dalej tuz przed tabliczka końca Łodzi po lewej stronie - Ogrody Zofi - duży baner, może warto podjechac a wczesniej zadzwonic bo maja byc i ambrowce....

Gosiu wiem, zapomniałam o nich w tamtym roku kupiłam w ich oddziale hortensje, mówili mi, że mają większy oddział wcześniej.
Ot pamięć, poszukam i zadzwonię...
Z Pszenicznej ... 16:32, 22 mar 2016

Do góry
Anna i Ogród 15:49, 22 mar 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
Piękny kolorowy masz Aniu ogród a kompozycje i wianki po prostu zawstydzają.
U mnie syn jest alergikiem, żadnych traw kwitnących, brzóz i wielu innych sadzić nie mogę. Wierzbę przed tarasem musiałam wyprowadzić i ogołacam z kotków zanim puszczą pyłek. Mam jedną małą leszczynę taką poskręcaną na pniu. Kupiłam ją zanim dowiedziałam się na co dzieć jest uczulony. Teoretycznie ta akurat nie powinna owocować bo niby tylko ozdobna miała być a jak na złość u mnie wypuszcza kwiaty i wszystko przed pyleniem muszę usuwać.

Hehe, ja miałam sadzić brzozy. Nawet rabatę już obsadziłam innymi roślinami i miałam tylko te brzozy wyszukać a tu klops. Moja najmłodsza uczulona i teraz klops. Wsadziłam tulipanowca, hihi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies