Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 21:25, 06 kwi 2016

Krakus napisał(a)
ja też sporych drzew potrzebuję ale czemu tylko w iglaki idziesz? ja bardziej o liściastych myślę...

świerki i jodły wolno rosną - przynajmniej u mnie..

sosny szaleją..

brzozy krejzolki...

forum jest tak obciążone, że posty mi zjada

Właśnie się upisałam ile to mam drzew, ale teraz napiszę tylko, że kilkanaście, ale na razie małe.
Zimozielonych potrzebuję, dlatego iglaki teraz kupiłam.
Sosny lubie, ale niestety sarny też je lubią, co jest na razie drobnym problemem.
babka 21:46, 06 kwi 2016

Trzysetkę przegapiłam

Ładny ten świerk, na Twoim miejscu ja bym go sobie zostawiła. Masz przecież gdzie sadzić Idealnym rozwiązaniem byłoby kupno dużych okazów ale niestety kogo na to stać? Tak więc przyjdzie czekać aż urosną i będą widoczne ale myślę, że dobry kierunek obrałaś.
A jak wygląda u Ciebie z podlewaniem roślin przez pieska? nie ma tego zwyczaju ?
Ja jestem załamana bo wszystkie iglaki mam popalone u dołu. Nowe szmaragdy sadzone jesienią też. Zastanawiam się czy to tylko ja mam ten problem ?

Sasanka śliczna, zazdraszczam
07_Rene 22:04, 06 kwi 2016

Olu, obecny pies jeszcze jest na tyle mały że nie znaczy terenu. Za to lubi w ziemi kopać, nawet w domu w doniczkach
Poprzedni pies też nie znaczyl terenu bo był nauczony że nie wolno, a z drugiej strony nie miał przed kim znaczyć, bo inne psy raczej do nasnas nie zaglądają.
Kiedyś właśnie czytałam że psy znaczą teren czyli informują inne psy swoim kodem zapachowym. Jez e li masz kilka psów co jeden może znaczyć przed drugim.
Ja mam problem tylko przed domem, bo ludzie chodząc ulicą ze swoimi pupilami pozwalają im sikac wszędzie. Ale mam wsadzone przy wjezdzie po jedej tuji We więcej jako wabik na sikaczy . Kiedyś się je wytnie.
babka 22:28, 06 kwi 2016

To masz szczęście mnie się trafił typ nadpobudliwy i wszystko go podnieca. Biegające w sąsiedztwie koty, przechodnie, przechodnie z psami idt. Musi wszystko odreagować polewając, taka swoista konewka

Wpadnij do mnie
Jana 23:05, 06 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
Właśnie dostałam info od Basilikum że ta jodła po 10 latach ma 3 metry, po 20- 10 metrow a ostatecznie osiaga do 22 więc chyba ją zostawię... Mam tyle miejsca, że mogę sobie na to pozwolić
tekst mnie rozbawił ja mam to samo, lubię liściaste ale też muszę pomyśleć o zimozielonych bo w zimie pusto, tylko ja chyba w miniaturki pójdę
sylwia_slomc... 23:36, 06 kwi 2016

Kalinę masz u mnie wrzuconą
Ale powiem Ci , że w O... są takie malutkie mixy iglastych po 5 zeta. Sadziłam już w zeszłym sezonie, nawet szybciutko podrosły ,ładnie zimowały ,wszystkie się przyjęły. Jeszcze dokupiłam ostatnio w Prokocimiu bo fajne w nogi liściastym, albo na szkieletowe w zależności od odmiany. Może się skusisz bo nie drogo , a można mieć sporo
margaretka3 09:07, 07 kwi 2016

Reniu, przeglądaj dobrze ziemię w doniczkach roślin kupionych w Krzywaczce. Wczoraj w każdej doniczce w korzeniach czeremchy było co najmniej po 10 larw opuchlaków. Mam nadzieję, że mi się czeremchy przyjmą po takiej akcji totalnego grzebania w korzonkach
07_Rene 09:10, 07 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Reniu, przeglądaj dobrze ziemię w doniczkach roślin kupionych w Krzywaczce. Wczoraj w każdej doniczce w korzeniach czeremchy było co najmniej po 10 larw opuchlaków. Mam nadzieję, że mi się czeremchy przyjmą po takiej akcji totalnego grzebania w korzonkach

A to news
Zawsze przy sadzeniu rozgrzebuje bryłę korzeniową, ale do tej pory nic nie znalazłam.
A głęboko te larwy były ukryte? Mam całą ziemię z korzeni wytrzepywać?
margaretka3 09:15, 07 kwi 2016

07_Rene napisał(a)

A to news
Zawsze przy sadzeniu rozgrzebuje bryłę korzeniową, ale do tej pory nic nie znalazłam.
A głęboko te larwy były ukryte? Mam całą ziemię z korzeni wytrzepywać?

Najwięcej było właśnie między korzonkami, w środku. Wytrzepałam całą ziemię i wyrzuciłam ją. Jak pojadę, to im powiem.
07_Rene 09:19, 07 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Najwięcej było właśnie między korzonkami, w środku. Wytrzepałam całą ziemię i wyrzuciłam ją. Jak pojadę, to im powiem.

To chyba wyciągne z zmieni wszystko co ostatnio kupiłam i sprawdzę.