Ogród ponad miarę - czyli trudne początki
23:20, 06 paź 2021
Hej, niby już jesień ale prace na ogrodzie trwają. Posadziłam ostatnio czosnki Purple Sensation, dziś doszły liliowce (Citrina i Night Embres). Zamówiłam jeszcze liliowce Crimson Pirate, które będą robiły za drugą linię. Pod grabami są kosaćće syberyjskie. Bardzo podoba mi się połączenie kosaćców z liliowcami, mam nadzieję, że będzie ciekawie.
Przed posadzeniem (Citrina x 9 w środku, Night Embres 2x2 po bokach)

Po posadzeniu
Przesadziałam spod brzóz pluskwicę i dopiero zauważyłam, że zakwitła, wcześniej była przesłonięta. Miała być różowa Pink Spike .. nie wiem czy jeszcze zmieni kolor?
Dzwonek Campanula postanowił zakwitnąć na jesień, myślałam, że moje dwa dzwonki idą już na stracenie, bo z tygodnia na tydzień robiły się coraz mniejsze. Może jednak odbiją.
Przed posadzeniem (Citrina x 9 w środku, Night Embres 2x2 po bokach)

Po posadzeniu

Przesadziałam spod brzóz pluskwicę i dopiero zauważyłam, że zakwitła, wcześniej była przesłonięta. Miała być różowa Pink Spike .. nie wiem czy jeszcze zmieni kolor?

Dzwonek Campanula postanowił zakwitnąć na jesień, myślałam, że moje dwa dzwonki idą już na stracenie, bo z tygodnia na tydzień robiły się coraz mniejsze. Może jednak odbiją.