No to ma za ciepło albo nie polubiła cię. Zmień na inną roślinę, albo obniż temperaturę.
Te palmy sadzą po kilkanaście sztuk, chyba jako siewki i moim zdaniem to ona ma za mało miejsca na korzenie. Palmy lubią wysokie donice a wąskie, ze względu na palowy system korzeniowy.
Miałam taką to mnie szlag trafiał, że tak na krótko starcza ta bateria, poza tym są słabe jeśli chodzi o moc. Ja nawet na cmentarz to nie mogłam wozić, bo wysiadkę robiła a miałam Stigę. Niby powinno być ok, chyba że bubel miałam, to była wygrana w konkursie na ogród z Muratora
Moim zdaniem to nie jest Aureospicata tylko Thuja plicata, ponieważ nie widać złocistych końcówek. Co do tego to nie mam jakoś pewności.
Pierwszy egz. kształt ok.
Danus, zrobilam z jednej czesci tych kep, otoczke/murek na wszystkie rabaty Reszte posadzilam miedzy trawy, to ogromna ilosc, wszedzie poupychalam W zyciu tyle wiader naraz nie sadzilam...Kepy ogromne -ogromniaste
Co to znaczy specjalista
super czy jakaś szczególna odmiana?
i co to za tajemnicze fioletowe i żółte drzewka czy tam jeszcze coś posadzić?
tu blisko to panuje obwódki bukszpanu i tam będzie reorganizacja, bo to taki przechowalnik teraz. Ale na to potrzeba czasu.
Palma ma około 50-70 cm wysokości i 0,5 litra wody na tydzień czasu przy tym wzroście to chyba na prawdę mało?
Miejsce w doniczce na korzenie raczej jest
Wygrabić ręcznie, od razu przesypać ziemią i ponownie rozgrabić. Możesz też od razu dosiać nasiona. I odwrotną stroną grabi leciutko przerusztować. Potem posypać równomiernie !!! nawozem i dobrze podlać.