Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 20:56, 19 maj 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Twój kiciuś bardzo fotogeniczny jest
Ogród jak zwykle wymuskany, bajerujesz z tymi chwastami
Idę ogarynać mój chwastownik, bo kompleksów dostałam patrząc na Twój porządeczek

Gosiu, czytałam ten tekst kilka razy... To o moim ogródku piszesz? Bardzo mi miło się zrobiło

Wiadro zielska z malutkiej rabatki dziś wywaliłam A ile jeszcze czeka... Przy okazji porządki z tulipanami robię. To jest ten moment, kiedy już nie zdobią, a nabierają mocy na nowy sezon. Chcę wszystkie w czerwcu wykopać i posegregować cebulki
Ogródek Iwony II 20:52, 19 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Moja zeszłoroczna lawenda też nie kwapi się żeby zakwitnąć w najbliższym czasie
Pozdrawiam

Myślę, że ma jeszcze czas
Ogródek Iwony II 20:51, 19 maj 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Iwonka, nadrobiłam zaległości u Ciebie. Skrzynie wyszły świetnie, piękny zakątek tam się zrobił

Gosiu, masz rację. Fajnie to wygląda. Dziś już z pomidorków zdjęłam chroniącą przed przymrozkami folię i teraz już fajnie całość gra
Lubię patrzeć przez okno jadalni na ten kawałek ogrodu
Ogródek Iwony II 20:47, 19 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Fajnie te proste linie uporządkowały przestrzeń

Pozdrawiam Iwonko.

Polinko, jeszcze nie wiem, czy mi się podoba.

To znaczy, podoba, ale w planach jeszcze chodniczek doprowadzający do domu będzie wyprostowany, trawniczek podniesiony lekko, a wzdłuż domu jako dojście do wody obrzeże ze żwirkiem. Wtedy będzie właściwie
Ogródek Iwony II 20:43, 19 maj 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Oj tak - motywacja na ogrodowisku jest tak mocna, że czasem odległe dla mas marzenia mogą się spełnić w jeden sezon Twój ogród jest tego najlepszym przykładem

Wow, Sebek, dzięki za takie miłe słowa.

Z tą motywacją jeszcze inne pozytywne skutki widzę. Dbamy mocno o nasze ogródki. Bo jak zrobić fotkę rabatki z zielskiem? Pielimy
Pomijam kadrowanie zdjęć, by zielska nie pokazywać, w nieskończoność się tak nie da...

Wczoraj już mi nogi w d... właziły, nie chciało mi się, najchętniej bym rzuciła robotę i poszła do domu, ale uparłam się, by dokończyć, pochować narzędzia, ustawić taczkę na miejsce, przesadzone roślinki podlać, zwinąć i ułożyć wąż. A wszystko po to, by na koniec fotkę strzelić i pokazać efekt PO

Skończyłam piętnaście minut przed dziewiętnastą. A na dziewiętnastą miałam iść do kościoła na próby chóru. I tak sobie na głos powiedziałam: " Boże, nie mam sił. Jakby to dobrze było, aby ktoś mnie zawiózł autem pod kościół. "
No i wyszłam z domu, wlekę moje padnięte nogi po ziemi, wyciągam je z d..., gdzie zaczęły mi włazić ...
Uszłam kawałeczek do głównej drogi, a tam mija mnie samochód, zatrzymuje się ... znajoma wychyla się i mówi: zapraszam, podwiozę
Powrót autem też miałam zapewniony
Ogródek Iwony II 20:19, 19 maj 2016

Do góry
Donia72 napisał(a)

To nadzieja, że i moja zakupiona przedwczoraj też zakwitnie

Doniu, te z Obi chyba pędzone są, bo tak szybko startują. A w ogrodzie jeszcze nie widać znaków kwitnienia
Jeśli nie zasuszyli w sklepie, to też będzie szybko kwitła
Ogródek Iwony II 20:17, 19 maj 2016

Do góry
Aniu, Ewa, macham do was. Dzięki dziewczyny, że zaglądacie.
Wczoraj nie miałam czasu na Forum. W ogrodzie siedziałam. Przecholowałam, bo chciałam rabatkę wykończyć, a wykończyłam siebie.
Potem już mi na nic sił nie starczyło
Ogródek Iwony II 20:12, 19 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Wytężyłam wzrok, ale zielska chwastowego to ja nie dojrzałam, chyba kokietujesz. Pięknie wszystko wypielęgnowane. I zdjęcia orlików zachwycają.

Aniu, z małej rabatki dziś wywaliłam całe wiadro zielska
Potem posypałam nawozem, wsadziłam jeszcze stipę i jeżówki i wszystko wyłożyłam korą. Następny kawałek zrobiony. Broniłam się tej kory, tym bardziej, ze nie jest przekompostowana, dlatego dałam nawozu do ziemi roślinkom. Ale nie mam sił walczyć z zielskiem. Nie zdążam pielić po deszczu.

Danusia pisała, aby korę kompostować, nawet do 3 lat.
Ja nie mam miejsca na trzymanie takiej ilości. Zeszłoroczna przy tujach ładnie się rozłożyła.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:04, 19 maj 2016

Do góry
Renia, dobrze, ze zwolniłaś, ja po dwóch dniach z ogrodu dopiero wróciłam. Idę najpierw nadrabiać zaległości u mnie
Krwawnik będzie ci kwitł
Tu ma być ogród :) 19:57, 19 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

to już nie perfumy i torebki w modzie na prezent, tylko glebogryzarki - się porobiło

W tańszej wersji na prezent widły amerykańskie, taczki, obrzeża betonowe, rękawice
Na Łowieckiej 16:51, 19 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U mnie tylko jeden miskant ruszył. Reszta nie. Choć Ewa bacowa dziś mi napisała, ze jeszcze wczoraj kolejny śpiący ML ruszył u niej. Nic nie jest jeszcze przesądzone.

to jeszcze nie wywalac ? bo juz posatawilam do sadzenia trzcinniki zamiast ml...
Na Łowieckiej 16:35, 19 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)

Nawet mi nie mów o nich Dziś się załamałam jakie mam straty w trawach. U mnie wszystkie brązowe padły. Nigdy nie było z nimi najmniejszego problemu! Rosły jak głupie. Tak samo miskanty Apache. Na prawie 20 sztuk, żywe są 4. Dwa misknaty variegatusy też nie dają oznak życia. Chorują mi dwie trzmieliny na pniu. Wyrzuciłam też 3 rozchodniki. Były zupełnie suche. Na dodatek 3 hortensje Polar Bear są niepewne. Niby gałązki po przecięciu w środku są zielone ale listków nie puszczają. Te które rosną obok są już całkowicie zielone. Nigdy nie miałam tylu strat w roślinach co w tym roku

U mnie tylko jeden miskant ruszył. Reszta nie. Choć Ewa bacowa dziś mi napisała, ze jeszcze wczoraj kolejny śpiący ML ruszył u niej. Nic nie jest jeszcze przesądzone.
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:13, 19 maj 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Mój ogród zawsze pachnie, czasem przechodnie pytają co rozsiewa taki zapach? Teraz pachnie bzami i tawułą. Nie tak dawno pachniał żonkilami, bo mam ich też duże ilości, a za chwilę będzie pachniał jaśminami, których też mam kilka.
Dla Ciebie czosnki, co prawda nie pachną, ale wyglądają imponująco.

Dorotko, zachwycam się twoim ogrodem. Jest magiczny
Ogród kolorów i zapachów.
Maki już u ciebie kwitną. Ja się ucieszyłam, bo moje (twoje) same się wysiały. Znowu będę się nimi zachwycać Wprawdzie zrobiły mi misz-masz na uporządkowanej rabacie, ale je tak zostawię. Jako element zaskoczenia. Tym bardziej, ze nie ruszyły mi na tej rabacie miskanty.

Zacytowałam tą fotkę z zapytaniem.
W jaki sposób stałaś się posiadaczką tylu pięknych czosnków? W Janinie kupowałam na sztuki, ani ich wiele nie udało mi się kupić, ale też nie były tanie. Czy można gdzieś taniej kupić je hurtowo?
Tu ma być ogród :) 13:05, 19 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ostatnio taki tekst usłyszałam w rodzinie: po co ci tyle krawężników? I ty ciągle w tym ogrodzie siedzisz. To za jakąś karę tak masz?
Nie ma to , jak zrozumienie

Znam to z autopsji, dobrze, że mam pod nosem Ewelinę to jest z kim pogadać na ogrodowe tematy i można zrozumienia oczekiwać.
Chociaż jak ostatnio obrywałam z jej wyciętych sosen igły, żeby rodkom podsypać to siedziała i się ze mnie brechtała na całego

Buziak Ewelina
Ogród Ani :) 09:33, 19 maj 2016

Do góry
Iwk4 witaj Zaraz polecam do Ciebie

Karol odmachuję

Mira buziak Co tam znowu sadzisz?

Uwaga, uwaga - info dla zainteresowanych
Po szeroko zakrojonych konsultacjach społecznych ustala się, że hortensje limelight będą jednak posadzone od betonowego płotu około 60 - 70 cm. Bo płot może się nagrzewać itd. Jak co to o info Toszkę naszą pytać
Tu ma być ogród :) 09:29, 19 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dobrze, że jest miejsce gdzie możemy się wygadać, jakie rzeczy nam się marzą i jeszcze inni pieją z zachwytu mimo, że to takie mało kobiece

Ostatnio taki tekst usłyszałam w rodzinie: po co ci tyle krawężników? I ty ciągle w tym ogrodzie siedzisz. To za jakąś karę tak masz?
Nie ma to , jak zrozumienie
Ogród Ani :) 09:20, 19 maj 2016

Do góry
To może nie sadzić tam szmaragdów, tylko bluszcz na płot, kilka drzew jednakowych co 2,5 metra i w nogi dać hortki? Na to starczy miejsca.
Ogród Ani :) 09:16, 19 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Aniu pytasz u mnie odpowiem szybko u Ciebie: moje cyprysiki sztuk 2 chyba są sporo większe od Twoich. Posadziłam je w odległości 65 cm, jest leciutka przerwa między nimi. Jak dokupię brakujące (chciałabym tez takie duże, żeby różnicy nie było) to chyba jednak trochę zagęszczę. Ewa/Kuba pisała, że też co 50 swoje sadziła. Cmok

Te małe cyprysiki muszą mieć w nazwie "filifera aurera nana"
Długo w szkółkach ich szukałam. Wszędzie mieli, ale te wiéksze. Na siłę chcieli mi je wepchnąć, że niby te same
A potem te pomyłki rosną większe.

Muszę nadrobić twój wątek. Ładnie tworzysz
Odcienie zieleni 07:50, 19 maj 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Z dalsza, widać niedokończenia i braki...ale co tam

Bardzo ładnie. Nie przejmuj się brakami. Większość osób jest na etapie tworzenia. Ja dopiero teraz wysypałam korę, jak rabatę skończyłam. E- m się zaśmiał przez telefon, jak się pochwaliłam i zapytał się: Na pewno?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:16, 18 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jak można tak z wątkiem pędzić? Kiedy mam inne wątki nadrobić? Dobrze, że dziś padało i było zimno. To po wywiadówce weszłam nadrabiać zaległości na O. Litości

Iwonko
Dzisiaj zwolniłam jak widzisz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies