Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Rododendronowy ogród II. 21:19, 26 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To ciemierniki.Niebieskie to marcinki , mogę dac wiecej lub inne kolory malinowy i bordowy.Te trawki szybko rosna wiec i Ty szybko bedziesz rozdawac. Ja zrobiłam całą nową rabate z jedna z nich a reszte dostałas Ty.

aaa ciemierniki dobra
Ogród i co dalej 21:17, 26 wrz 2016

Do góry
Monka napisał(a)

ale klony z kulami to trzeba odsunąć bardzo od tuj

dlaczego?
Ogród z pergolą 21:12, 26 wrz 2016

Do góry
anbu napisał(a)

O boshe padła z tego psimia dolnego

chyba sobie zmienie lokalizację przy nicku
Ogród z pergolą 21:11, 26 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Obwódkę tez łatwo posadzic z obcinanych bukszpanów np u mnie wiosna bedą cięte. Posadziłas wszystko?

została mi jeszcze jedna ta wielka kępa trawy, tej z szerszym liściem. już nie zdążyłam...
powiedz one u ciebie w cieniu chyba rosną? i na wiosne je scinasz i tyle?
ale Ty masz ziemie....wychwalasz tą MalejMi a sama jaki klejnot masz jak masełko się kroiła
Ogród z pergolą 21:08, 26 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

stożki można sobie samemu porobić ja sama sobie kulki robię

no ale to chyba nie chodzi o to żebym 7 lat na efekt czekała?
Ogród z pergolą 21:07, 26 wrz 2016

Do góry
Monka napisał(a)
Ania nie będę się wymądrzać bo expert ze ,mnie żaden , ale jestem za opcją ścieżki , może i droga i pracochłonna , ale nie stać nas na półśrodki, jak zrobisz raz a porządnie nie będziesz musiała co chwilę coś zmieniać

dzięki Monika
Ogród z pergolą 21:06, 26 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ania pisałaś na pewno, podaj wymiary prawej i lewej tarasowej rabaty.

To trzeba razem zaplanować. Pogubiłam się w tych zajmujących propozycjach. Jest taki ogród na O. ze stawem przy tarasie u Gosi, jedna wielka rabata - bardzo interesująco obsadzona, też DUŻA powierzchnia.

Na pewno trzeba wprowadzić zimozieloną strukturę - mogą być kostki z bukszpanu lub cisa. Jakoś oprawić okna.

A do róż trawy to zwykle miskant 'Morning Light' albo niższa rozplenica typu 'Hammeln', stipa. Może być sesleria.

Ewa tak mniej więcej jest tak

ale błagam..skarpy tez powinnam zmienić..?
mam seslerię heufi coś tam i rozplenice red head.a i gracka. to ewentualnie na to moge wymienic.
a nie pamietasz nazwy tego wątku?
Ogród z pergolą 21:06, 26 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a ja jesli mam to wsiurową.............powinnam zakładać rabaty na odpustach w psimiu dolnym

O boshe padła z tego psimia dolnego
Rododendronowy ogród II. 21:03, 26 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Bożena co to za roslinka?

i takie na fioletowo kwitnace to marcinki?
tych traw to mi dałaś tyle ze caly front obsadze! meeeeeegggggggggaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
koffam Cię!!!!
aż taką rewolucję robilaś?przeciez urabalaś z poł rabaty!

To ciemierniki.Niebieskie to marcinki , mogę dac wiecej lub inne kolory malinowy i bordowy.Te trawki szybko rosna wiec i Ty szybko bedziesz rozdawac. Ja zrobiłam całą nową rabate z jedna z nich a reszte dostałas Ty.
Ogród z pergolą 20:54, 26 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wiesz obwódka bukszpanowa i stożki raczej do tanich nie należą

stożki można sobie samemu porobić ja sama sobie kulki robię
Ogród pod lasem 20:54, 26 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
widziałaś to?
ogród Anety
na innych fotkach na tej plazy sie jej dzieci jak w piaskownicy bawią

Ooo nie widziałam! Który to ogród? Fajnie to wymyśliła

Ania, wiesz co, jeszcze mi się przypomniało a propos róż, że jedyne miejsce, w którym są praktycznie same i wygląda to bosko to ogród Safoyi. Znasz? Już się dawno nie odzywała, ale blog wisi, można obejrzeć. Przecudowne foty i róże.
Ogród pod lasem 20:53, 26 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wooow...
aleś ty drzew musiała wyciąć co? ale za to jakie okolice masz boskie...marzenie!
zapłocie u mnie puste, trawa rośnie. już dumam swany tam wypie...bo psuje mi wrażenia estetyczne

No sporo. Całe szczęście dużo czeremch, ale serce bolało na przykład przy tym dąbku na pierwszym planie - śliczny był, bardzo kształtny, ale wypadał centralnie na wjeździe na posesję. Z drugiej strony zacieniałby mi pas różankowy, więc może i lepiej, że poleciał. I tak słońca mam jak na lekarstwo.

Co do róż, u Ciebie dużo więcej miejsca niż u mnie, ale jak Ci coś już teraz nie gra to wywalaj tam gdzie nie będzie przeszkadzało. Któraś z dziewczyn słusznie napisała u Ciebie, że za dużo róż robi wizualny pierd...nik, i to święta prawda.
Rododendronowy ogród II. 20:53, 26 wrz 2016

Do góry
Bożena co to za roslinka?

i takie na fioletowo kwitnace to marcinki?
tych traw to mi dałaś tyle ze caly front obsadze! meeeeeegggggggggaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
koffam Cię!!!!
aż taką rewolucję robilaś?przeciez urabalaś z poł rabaty!
Ogród pod lasem 20:47, 26 wrz 2016

Do góry
widziałaś to?
ogród Anety

na innych fotkach na tej plazy sie jej dzieci jak w piaskownicy bawią
Ogród pod lasem 20:45, 26 wrz 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Anula, dzięki No mają. Fajnie, że są, choć za dużo ich. Tak to wyglądało przed budową:

Ania, za sezon lub dwa Zależy ile kupy im w nóżki dasz Przemyśl dobrze miejsce na zapłociu, ja już tam część wyekspediowałam

wooow...
aleś ty drzew musiała wyciąć co? ale za to jakie okolice masz boskie...marzenie!
zapłocie u mnie puste, trawa rośnie. już dumam swany tam wypie...bo psuje mi wrażenia estetyczne
Ogród z pergolą 20:41, 26 wrz 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Hahaha Ania, piątka! U nas też wg teścia nic miało nie urosnąć Włącz "ignore", nie ma sensu dyskutować

no to piona
u mnie to ja wogóle wymyslam, trace czas i roboty sobie dokładam. powinnam trawnik tylko miec i to taki co co 2 tyg kosisz bo po co częściej?? nawozy?gnojówki? opryski? po co?
ignore...
ignore...
Ogród z pergolą 20:37, 26 wrz 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

Ania boże kocham cię Padłam. Nieprędko wstanę

cieszę się
ja mam codziennie takie dyskusje, na końcu języka mam dosadne odpowiedzi..ręce opadają
"W kolorze blue" 20:35, 26 wrz 2016

Do góry
cześć Ensata podziwiam właśnie Twój ogród i mam pytanie. czy Ty pokazywałaś gdzieś jak powstawała Twoja ścianka wodna?

czytam dalej
Ogród z pergolą 20:33, 26 wrz 2016

Do góry
asiak napisał(a)

Wsiurową a to dobre

Ogród z pergolą 20:30, 26 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

masakra jakaś...a najgorsze ze na każde moje potkniecie tylko czeka teść, non stop kręcący głowa na moje pomysły :/ dołuje mnie i wkur...

glediczje posadziłam jeszcze nie widział, zaraz będzie po co ci to?kolejne drzewo? dużo lisci będzie miało?
nie k.... mało! tylko połowe!

Hahaha Ania, piątka! U nas też wg teścia nic miało nie urosnąć Włącz "ignore", nie ma sensu dyskutować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies