Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Osiedlowy ogródek 11:05, 11 wrz 2021

Do góry
Dzięki

Osiedlowy ogródek 10:50, 11 wrz 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)
Mój ogród we wrześniu
Mam wrażenie, że jest opóźniony o miesiąc w stosunku do zeszłego roku.
Ale dla mnie najładniejszy późnym latem i jesienią

Rabaty są wypełnione na full chwastów prawie nie widać

PRZEPIĘKNIE ::
Osiedlowy ogródek 10:21, 11 wrz 2021

Do góry

Osiedlowy ogródek 10:18, 11 wrz 2021

Do góry

Osiedlowy ogródek 10:16, 11 wrz 2021

Do góry
Mój ogród we wrześniu
Mam wrażenie, że jest opóźniony o miesiąc w stosunku do zeszłego roku.
Ale dla mnie najładniejszy późnym latem i jesienią

Rabaty są wypełnione na full chwastów prawie nie widać
Dalie z braku czasu posadzone zbyt późno, zaczynają kwitnąć pierwszymi nieśmiałymi kwiatkami. Mieczyki już na pewno nie zdążą, zdobią tylko liśćmi.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:40, 11 wrz 2021

Do góry
zawitka napisał(a)
Zajełam się zrobieniem dyni z betonu to i są .Robie nastęone zobaczę jak wyjdą sąsiadce i córce.

Te przy łabądku to betonowe czy prawdziwe?

w czym je robisz? w workach foliowych?
Czubajkowy Ogród 09:27, 11 wrz 2021

Do góry
Jabłka lecą z drzew ... po kilku latach braku owoców na drzewach, to wielka radość Niestety, szerszenie też mają używanie, zwłaszcza buszują na zimowej odmianie nie wiedzieć czemu, obawiam się że dla mnie na zimę może już nic nie zostać

Warzywnik widok ma zmęczony. Cóż, karmi od kilku miesięcy

Taką fajną warszawiankę mam w tym roku

cdn
Czubajkowy Ogród 09:20, 11 wrz 2021

Do góry
Kochani, ogród w tym roku wygląda bardzo podobnie, jak w poprzednich, tylko bardziej zaniedbany. Na większość rabat od dwóch lat nie wchodziłam z pieleniem, więc musza sobie radzić same. Kilka widoczków sprzed tygodnia wrzucam i jadę po kolejne, bo dzisiaj w Warszawie dzień zapowiada się wyjątkowo piękny Pozdrawiam serdecznie

Jest już bardzo jesiennie ...

Zabawny widoczek przywitał mnie ostatnio

Ogród Basi i Romka 09:08, 11 wrz 2021

Do góry
Lubię borówki, za smak i za to jak się przebarwiają

Trzmielina też się przebarwia

A tu niespodzianka, mam dwie bergenie, jedna kwitła wiosną, druga wiosną leniuchowała, teraz się obudziła

A takie astry kupiłam w L, są niziutkie i pełne, chciałbym żeby takie pozostały, takie niskie

Czubajkowy Ogród 09:07, 11 wrz 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
No dobrze Cie widzieć Dorotko

Dziękuję

Czubajkowy Ogród 09:05, 11 wrz 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

cieszę się,ze się odezwałaś
No super wyjazd miałaś. Ja myślałam o wyjeździe do ogrodu Danusi ale mi nie wyszło w tym roku. Fajnie cię widzieć.
Poproszę o więcej zdjęć z twojego pięknego ogrodu
Pozdrawiam

Ja mam do ogrodu Danusi rzut beretem, pół godziny jazdy, a nie mogłam się wybrać. Ale udało się znaleźć chętną do zwiedzania towarzyszkę i nareszcie wiem, jak tam naprawdę jest Podzielę się więc na pewno zdjęciami, chociaż one nie oddają w pełni atmosfery. No i nie zastąpią spotkania na żywo

Czubajkowy Ogród 09:02, 11 wrz 2021

Do góry
anpi napisał(a)
Witaj Dorotko! Fajnie Cię widzieć i czytać
Super wakacyjny wypad i widzę, że z jakąś pamiątkową roślinką wróciłaś!?
Twój ogródek w letnim rozkwicie. Czekam na więcej fotek, rozpakowuj te paczki( czyżby jakaś przeprowadzka) i szukaj kabla, albo dawaj fotki na bieżąco!

Oj, przeprowadzka, przeprowadzka ... tonę pod ilością rzeczy. Ale komputer i kabelek już są, zdjęcia zgrane, więc wkrótce zacznę je wrzucać. Dziś tylko kilka bieżących na początek. Za chwilę jadę po kolejne

Sezon 2017 u Hanusi 08:51, 11 wrz 2021

Do góry
Może u Was tak zbliżającej się jesieni nie widać, a i w ogrodzie nie zawsze ją dostrzegamy, ale u mnie już ją widzę. Z balkonu, widok na las zmieniający intensywną zieleń na khaki, na opadłe liście z brzóz przy wejściu, na klon tatarski, na skwerku, Już jest, i co raz bardziej widoczna.

Pocieszam się piękną słoneczną pogodą w dzień, zachwycam się porannymi mgłami i trwam. Oby w zdrowiu.

I tego Wam również życzę w ten weekendowy poranek.

Za drzwiami do ogrodu... 08:43, 11 wrz 2021

Do góry
anpi napisał(a)
Trochę ogólnych widoczków:
]

Pięknie

Rondo jest świetne! Ale to bordo na rabacie w tle tez wymiata

Fajnie rabatki poszerzasz
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:36, 11 wrz 2021

Do góry
Dla Mirki .

kupiłam hortkę Strong Annabel to zamiast zwykłej wiotkiej Annabelki i mam już 5 pięknych dobrze ukorzenionych sadzonek

One nie są podparte niczym stoją jak patyczki.
Brzozowy raj 08:32, 11 wrz 2021

Do góry
Trzy różne rabaty … ten sam ogród

Dracena 08:22, 11 wrz 2021

Do góry
Moja dracena już dawno temu wypuściła pęd boczny widoczny na zdjęciu i wszystko byłoby okej gdyby nie to że ten pęd jakby zatrzymał się w rozwoju i dalej nie rośnie roślinka stoi w jasnym miejscu, nie jest przesuszona, nawóz dostaje regularnie. Kilka miesięcy temu pisałam o niej na forum i okazało się że była przelana, ale już jest wszystko w porządku. Zastanawiam się o co chodzi
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 08:18, 11 wrz 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

A co ty z nimi robiłaś?
Wyglądają jak prawdziwe .
Halinko betonowe też by fajnie wyglądały.
Pokaż z samego betonu jak zrobisz .
Opisz jak robisz i fotorelacja by się przydała

Sama robota jest prosta: mieszam beton z wodą tak żeby był gęsty .Wzięłam taki gotowy do betonowej podłogi na zewnątrz .Na plastikowe wiaderko po ogórkach naciągam nylonową skarpetkę i w to wkładam mokry beton .Ubijam zawiązuję scisło skarpetkę i ucinam resztę skarpety. Kształtuję dyniaczka i zakładam gumki recepturki ---dyniak gotowy schnie .Po 2-3 dniach jak nieco wyschnie zdejmuję gumki i skarpetę i schnie dalej .Trochę jak wyschnie to kilka dni polewam wodą żeby dobrze związał się cement.Potem maluję a na końcu przyklejam łodyżkę .Gotowe. Tu własnie schną.

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 07:53, 11 wrz 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
ale masz pięknie i okno takie czyściutkie . U mnie nie nadążam myć okna tarasowego co chwilę muchy je osr...
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 06:57, 11 wrz 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Masz pięknie, widoki super. Zwróciłam uwagę jak ładnie i czysto wygląda rabata ze związanymi trzcinnikami a może to stipa? Pozwolę sobie zgapić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies