Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 09:25, 31 mar 2022

Judith, szykuj miejscówkę, one chętne do rozwoju 

Wiolu, tak, Edith Dudszus ma kolor głęboko-zielony, uroczy, obłędne są ich kwiatostany - ciemne, coś pomiędzy ciemnym fioletem a granatem, bardzo intrygująco to wygląda, niestety nie mam zdjęcia z bliska. Co też by z pewnością nie oddało uroku molinii, które jak wiemy pełną urodę objawiają w kontakcie na żywo.

A dziś?...... pierwsze wschody są już widoczne! Mgdusko, nie ściemniałaś, cynie po trzech dniach są! Kosmosy Cupcakes i chabry bławatki też ruszyły!

Wiolka5_7 09:52, 31 mar 2022

Gratuluję wschodów

To super, że ona ma ciemną zieleń, właśnie o kontrast z seslerią jesienną mi chodziło
Judith 10:03, 31 mar 2022

Akurat sie zrobiło zimno, psia kość... I jak tu szykować mejscówkę...?

Wschodów gratuluję .
Dla mnie utrzymanie wykiełkowanych roślin przy życiu okazało się zadaniem niewykonalnym (poza kilkoma trawami) i po kilku próbach odstąpiłam od tego tematu...
Roocika 10:11, 31 mar 2022

UUU gratuluję wysiewów i pierwszych wschodów. Moja sesleria wygląda podobnie a zadołowane hakonki na razie nie ruszyły wcale :-
anuska2507 10:24, 31 mar 2022

Martka napisał(a)
Anusko, regały sadzonkowe widziałam w wielu wątkach w przeróżnych miejscach, u mnie zalegają na poddaszu, rozłożyłam dużą folię i zraszam systematycznie i oczywiście wciąż biegam wypatrywać, czy nie pojawił się może jednak jakiś kieł, Mgduska pisała, że cynie wschodzą po trzech dniach, to jeszcze jeden dzień moim daję  Każda forma pomnażania roślin może dać ogromną satysfakcję, w zeszłym roku kupowałam gotowe sadzonki, jednak w tym postanowiłam podszkolić się i wspomóc nowe byty roślinne w zaistnieniu. Efekty - będę o nich oczywiście relacjonować. O ile zaistnieją

O tak, sprawdza się każda - byle słoneczna - miejscówka. Ciągłe wypatrywanie kiełków w pełni rozumiem, cieszę się, że pierwsze dotrzymały słowa i już są
antracyt 11:00, 31 mar 2022

Towarzystwo budzi się do życia To co roku cieszy niezmiennie i mobilizuje do codziennego doglądania, podlewania, obracania do światła

U mnie dziś na tapecie pierwsze w tym roku pikowanie.
Yenna 12:00, 31 mar 2022

Gratuluję udanych wysiewów masz je w domu czy już w tej pięknej oranżerii?
polinka 16:54, 31 mar 2022

Martka napisał(a)
Dziewczyny, coś mi nie pasuje, chciałam posadzić seslerię jesienną w miejsce hakonechloa, które masowo zaginęły w akcji zasiedlania rabaty. Jednak zaczynam się niepokoić, bo jakoś niemrawo się po zimie rozkręca, a Wy piszecie, że już w lutym potrafi ruszyć, i ten kolor nijak nie przypomina limonkowego. Czy jest szansa, że to jest sesleria jesienna?

Martko, mozesz zrobić jeszcze kilka zdjęć bo nie do koa jestem pewna czy to s. jesienna...
Magleska 16:56, 31 mar 2022

Martuś te pierwsze wschody od nasionka są najfajniejsze

Nowa12 18:20, 31 mar 2022

Ty Piano oddajesz a ja dosadziłam drugą . Strasznie podoba mi się ten żywoczerwony kolor. Tylko że tę jedną wsadziłam w dołek po innej, w kilku papierowych torbach. Ale widzę że nie chce za bardzo rosnąć. W razie czego zostanie z dwóch jedna .