Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Zielonym od linijki - ogród Ivony 15:36, 14 mar 2016

Do góry
może i ja sobie te liriope pod brzozy dam...
Magnolio ten twój starodrzew jest superowy
może masz tam gdzies fotkę ginnali Twojej?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:52, 13 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Jak coś sklecisz na te święta to pokaż bo ja nie mam pojęcia jak to ogarnąć.

Nakupowałam pierdół, nasuszyłam różyczek, zebrałam suche limki i chcę je pomalować, mam gałązki brzozy i brak pomysłu

ja też w sumie bez pomysłu więc wyjełam co mam i improwizuję
Ania z Zielonego Wzgórza 23:04, 12 mar 2016

Do góry
Witam także, chyba 2 w 1, na pewno pozytywnie

Moje pierwsze zbiory, ale byłam dumna

Nasze hibiskusy małe i duże

Spodobała mi się trytoma

Połowa sierpnia moje cukinie odwiedziła żabka

Korzystając z trzydniowej nieobecności męża, postanowiłam powiększyć znów ogródek, a wtedy był taki wielki upał, ale zdążyłam to najważniejsze.

Wodociągi synka

Słoneczniki, pomidorki, pajęczynka

Moja córka zakłada sobie ogródek, w miejscu w ktorym wcześniej była ziemia kompostowa, a ja tak muszę się męczyć z trawą. Takiej to dobrze.

Koniec sierpnia, zdjęcie mojego ogródka. Trochę jednak urosło, a nie którzy mówili, czerwiec późno siać, ale im potem było głupio.

Wyczekiwane wykopki w końcu nadeszły. To jedna z tych chwil co skakałam z radości. Na dwa obiady wystarczyło.

W październiku wracając z grzybobrania zajrzeliśmy pod nasze brzozy. Że rosną tam grzyby wiedzieliśmy tylko z opowieści, a tu taka niespodzianka.
Kolejne skakanie z radości.

Nasze borówki amerykańskie

Nowy sezon 2016 rozpoczęty

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 19:47, 12 mar 2016

Do góry
po lewej serby, brzozy szt 3,(pod nimi trawy i rozchodniki)
miskanty, hortensje, bliżej domu róże, na obwódce szałwia, w jednym miejscu ambrowiec
po prawej powtórzone
Ogród Ani :) 22:25, 11 mar 2016

Do góry
Ogród zimozielony nie wymaga takich nakładów pracy jak bylinowy, ale ja bym się nie zamieniła.....uwielbiam kolory, ale zielona elegancja też ładna i u innych mi się podoba tyle, że ja nie bardzo bym tak widziała swój własny
Kombinuj , aż będzie tak jak lubisz. W sprawie brzóz....ja je uwielbiam od dziecka Brzozy i wierzby płaczące
Ogród Ani :) 22:17, 11 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
szybciej zmieniasz zdanie niz ja jeszcze 4 godziny temu brzozy były w planie

Ha ha... ja się boje do Twojego wątku zaglądać Aniu, Ty masz takie tępo w planowaniu, że szok. Tylko dla ludzi o mocnych nerwach
Ogród Ani :) 22:15, 11 mar 2016

Do góry
szybciej zmieniasz zdanie niz ja jeszcze 4 godziny temu brzozy były w planie
Ogród Ani :) 22:05, 11 mar 2016

Do góry
może daj 3 brzozy, berberysy,miskanty i obwodkę z bukszpanu a cisy gdzie indziej wkomponujesz. zeby za dużo w jednym miejscu nie było
Ogród z pergolą 21:57, 11 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
cześć Monika
doorenbosy dorastają do ok 7m średnicy więc zależy jaki efekt chcesz, czy maja sie stykać czy raczej luźno być. u mnie wolałabym tak na granicy styku więc teoretycznie tak co 3m by wypadało.
u mnie rabata 13x5 więc tak 4-5szt będę planować
ale ja już niczego nie jestem pewna, za długo na forum jestem. non stop zdanie zmieniam. nawet teraz pisze a już w głowie; a moze w rogu tak w "L" te brzozy dać...?

Dzięki Aniu; ja tez raczej taki szpaler ale maks z trzech
Ja jak jestem pewna, że już mam wizję, odkrywam "nowy" ogród na forum i po planach, nowa wizja
Więc nie przejmuj sie, nie jesteś sama; w końcu mozna rośliny poprzesadzac
Odcienie zieleni 21:21, 11 mar 2016

Do góry
graby
brzozy planuję przycinać tylko aby mi ogrodu nie zjadły
Moja codzienność - ogród Oli 21:12, 11 mar 2016

Do góry
wodzyn napisał(a)

Coś czuję, że prędzej poprawisz
Ale dla takiego efektu warto, bo masz nieprzyzwoicie pięknie.

z daleka nie widać
u mnie bardzo śmiecą brzozy i jesiony sąsiada a taką drobnice ciężko się wybiera
Odcienie zieleni 21:12, 11 mar 2016

Do góry
jest pare gatunków drzew polecanych na forum
buki dawyck gold, dawyck pourple
grujeczniki
brzozy doorenbos
graby
platany
sliwy
to takie pewniaki
ja poszukując drzew wchodzę tu http://encyklopediadrzew.pl/encyklopedia.php?pwej=tak
wybór jest ogromny dlatego ja juz zdecydowałam ze chce tylko kolumnowe lub do formowania + grujecznik bo go kofam
Ogród z pergolą 20:26, 11 mar 2016

Do góry
cześć Monika
doorenbosy dorastają do ok 7m średnicy więc zależy jaki efekt chcesz, czy maja sie stykać czy raczej luźno być. u mnie wolałabym tak na granicy styku więc teoretycznie tak co 3m by wypadało.
u mnie rabata 13x5 więc tak 4-5szt będę planować
ale ja już niczego nie jestem pewna, za długo na forum jestem. non stop zdanie zmieniam. nawet teraz pisze a już w głowie; a moze w rogu tak w "L" te brzozy dać...?
Beskidzkie marzenie 19:50, 11 mar 2016

Do góry
I jeszcze moja rabata, która jak tylko pogoda pozwoli chciałam poszerzyć i dosadzić dwa drzewa liściaste : wiśnia pisardi czy cos innego o bordowych liściach a za trawki kosmosy czekoladowe;

Tylko czy nie będzie za bordowo?

A na placyk marza mi sie brzozy duzo planów, zobaczymy co z tego bedzie wychodzić.

Jak gęsto mozna sadzic obok siebie doorenbosy?
Nie mam tam zbyt wiele miejsca

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:16, 11 mar 2016

Do góry
Jak coś sklecisz na te święta to pokaż bo ja nie mam pojęcia jak to ogarnąć.

Nakupowałam pierdół, nasuszyłam różyczek, zebrałam suche limki i chcę je pomalować, mam gałązki brzozy i brak pomysłu
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:25, 10 mar 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
to tak- na 4 i 6 maja być nasadzenia, a na 5 żwierek i brzozy ( i przycupinięte rozplenice by było super jakby się znalazły w zwirku i na placyku co?)

Jesli tak to trzeba dać trawę lub runiankę czy bylinę okrywową- matrycę i w tym plamy jarzmianek- mniejsze i większe i akcenty liatr. Jeszcze można gdzieniegdzie 'dosypać' naparstic, albo pustynniki, albo akanty ( w pólcieniu). I drobne cebulowe masowo. Może gdzies kępy host, bo miejsca tam dużo, lub żurawek jak masz na zbyciu.
warto to rozrysować.

Effo tu jest cała wypowiedź.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:42, 10 mar 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
dla mnie runianka też dobra, tylko czy nie będzie miała za sucho pod brzozami?- nie wiem jak one zmienia ten teren- bo zmienią przecież

Własnie to mnie martwi myśląc o tej matrycy bo na początku brzozy nie będą takie bardzo ukorzenione to nie będą zabierać tak dużo wody ale po latach no zobaczymy
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:16, 10 mar 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
to tak- na 4 i 6 maja być nasadzenia, a na 5 żwierek i brzozy ( i przycupinięte rozplenice by było super jakby się znalazły w zwirku i na placyku co?)

Jesli tak to trzeba dać trawę lub runiankę czy bylinę okrywową- matrycę i w tym plamy jarzmianek- mniejsze i większe i akcenty liatr. Jeszcze można gdzieniegdzie 'dosypać' naparstic, albo pustynniki, albo akanty ( w pólcieniu). I drobne cebulowe masowo. Może gdzies kępy host, bo miejsca tam dużo, lub żurawek jak masz na zbyciu.
warto to rozrysować.

Nic nie pisze tylko zaakceptuje to :
quote=magnolia napisał(a)]to tak- na 4 i 6 maja być nasadzenia, a na 5 żwierek i brzozy ( i przycupinięte rozplenice by było super jakby się znalazły w zwirku i na placyku co?)

Reszte do przemyślenie analizowania a rysunek będzie i to nakolorowo może musze kredki jakieś dobrze zakupić
Ale wieczorem będę tworzyć przy winku
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:15, 10 mar 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

warto to rozrysować.

rozmarzyłam się
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:13, 10 mar 2016

Do góry

warto to rozrysować.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies