Muszę przyznać, że u mnie w miarę się trzymają. Pierwsze ujęcie posiadam z 2017 roku. Jeszcze miałam łysą rabatę. Na zdjęciu tego nie widać ale tak było.
2017
Dla kolejnego porównania rok 2018 z tego samego miejsca.
Kasiu przeglądałam w necie jak wygląda i opis miskanta Kaskadę trudno określić po fotkach. Ten mój jest ogromny jestem zmuszona go przycinać od dołu aby móc przejść. Zawsze go tnę dookoła ok 10 cm.
Na tym forum konkursowym nie można pokazać wszystkiego są ograniczenia fotek kilkanaście a trzeba wybrać 4 i tak 2, razy więcej pokazałam.
Ta sama trawa wygląda inaczej szczególnie jesienią jak zmieniają się kolory.
Mam dużo traw pojedynczych w kilku miejscach np Rosi przepieknie się przebarwia na czerwono. Gracilimusy, wanilla skay, prosa, palczatki, sesliery. Misksnty posadziła nie przywiązywałam wagi do nazw. Trzcinniki Beatrycze. Też już nie będę sądziła miskantow mam z czego przesadzać.
Alicjo, to zupełnie tak jak ja! Zimę lubię na obrazkach Nie cierpię zimna. A odkąd więcej zajmuję się ogrodem zima strasznie mi się dłuży...trzeba tak długo czekać na tą zieleń i kolorki, nie mówiąc o tym, że chętnie już coś porobiłabym w nim
A remontowo ( choć nie wiem czy mnie Danusia nie pogoni bo forum nie remontowe )ale dla nas ten dom wiąże się ściśle z ogrodem
dziury po zerwaniu podłogi
zostały zabetonowane'
i zatarte, ale fotki nie mam
w sobotę zdzieraliśmy farbę ze ścian
odkrywając różne dziwne malowidła( jak na wykopaliskach archeologicznych)
okazało się, że malował je mój tato w wieku kilkunastu lat
Boltonia ma większe kwiatki z tego co widzę i z większą ilością płatków. Ten jest strzelisty i właśnie doszłam,że to aster umbellatus, a aster, którego uważałam za umbellatus, to aster divaricatus...niziutki, płożący