Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 17:30, 03 maj 2022

Agatorek napisał(a)

Ta też śliczna, ładny ma pokrój

Tak, w czwartek lecę na kilka dni, eM w domu zostaje (to już nasza tradycja ), dziękuję za życzenia . Akumulatorki się przydadzą (naładowane), bo pracy mam jak zwykle za dużo. W przyszłym roku żadnej nowej rabaty nie robię. Ani centymetra .

Mam nadzieję, że wyjazd będziesz mieć równie udany, co ten poprzedni. Ogród niekoniecznie trzeba tworzyć błyskawicznie. To Twoje miejsce na ziemi i sama decydujesz o zakresie prac.
Śś już kończą kwitnienie. Teraz szaleje rajska jabłonka Ola i drzewka w sadzie.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosiek33 18:08, 03 maj 2022

to Twoje prywatne cudo !
sylwia_slomc... 19:28, 03 maj 2022

Zgadzam się nas zabraknie, a ziemia zostanie. A gdyby ludzkość wyginęła to ziemia sama się odrodzi, odbuduje i wszystko by do równowagi wróciło, i powietrze i woda i gleba.... to my ludzie zawłaszczamy wszystko i mamy tendencje do niszczenia.....
Ogrody to nasze prywatne tęsknoty za rajem
Judith 19:29, 03 maj 2022

Piękne widoki, Haniu .
Pokazuj częściej .
Monia81 19:42, 03 maj 2022

Haniu przepiękne widoki, w takim otoczeniu to można wypoczywać na całego Ola obsypana kwiatem, ja też się doczekałam i moja też zakwitła bardzo fajny pomysł na kompostownik
Gruszka_na_w... 21:04, 03 maj 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ogrody to nasze prywatne tęsknoty za rajem

Coś w tym jest.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 21:04, 03 maj 2022

U mnie czarują teraz Kanzany. A Twoja Ola ma tak piękny kolor! Ładnie się komponuje z tym bordowym berberysem.
Gruszka_na_w... 21:09, 03 maj 2022

Judith napisał(a)
Piękne widoki, Haniu .
Pokazuj częściej .

Podczas tej majówki ogród pęczniał w oczach. Z godziny na godzinę coś nowego się pojawiało.
Magiczne chwile. Zwłaszcza w promieniach słońca.

Już nawet nie mam ochoty biegać w poszukiwaniu detali.
Wyjątek zrobiłam dla pączków na rodkach.

Gruszka_na_w... 21:20, 03 maj 2022

Monia81 napisał(a)
Haniu przepiękne widoki, w takim otoczeniu to można wypoczywać na całego Ola obsypana kwiatem, ja też się doczekałam i moja też zakwitła bardzo fajny pomysł na kompostownik

Idealny byłby taki kompostownik jaki ma Tu/Lucy- w całości zabudowany dechami, ale drewno wymaga corocznej konserwacji (Pozdrowienia dla DT Magary ) i szybko, jak na moje wymagania, się starzeje. A ja już nie mam sił, aby wciąż coś budować od nowa. A będzie ich coraz mniej.
W tym sezonie jakoś nie mogę się zebrać do kupy, aby swobodnie omiatać ogród. Choć teoretycznie wolnego czasu mam więcej. Pewnie przeszłam w tryb "niespieszności" w wykonywaniu wszelakich prac.

Twoja Ola z pewnością wyrośnie na piękne drzewko. Moja to już dojrzała panna. Mocno ją wiosną przycięłam.

Najbardziej sie cieszę z zielonego tła, które zaczyna się tworzyć na osi widokowej z okna.

Brzozy wyglądają już okazale.

LIDKA 21:21, 03 maj 2022

Hania faktycznie ogród pęczniał. 2 dni temu lamentowałam ze moje platany śpią a dzis patrze a tam listki.

Ładnie u Ciebie jest.