Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:09, 19 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Ze ja sie nigdy nie nauczę żeby nie paplac na głos i planach...żeby złośliwość losu nie uslyszala....młody przyjechał.od babci bo ma gorączkę....Brzozy muszą poczekać bo pewnie będę na l4
spoko.my zawsze gdy wyjezdzamy dzieciaki sa chore choc chorują bardzo rzadko.wyjezdzalismy w piatek rano a w czwartek wieczorem goraczka... co to bylby za wyjazd bez pelnej apteczki i marudzacych dzieci
Ogródek Iwony II 21:07, 19 mar 2016

Do góry
Mieszkam na wsi, wkoło lasy. Wydawało by się, że dzieci wrosły w takie klimaty. Dziś stwierdziłam, że są miastowe

Rano wysłałam moich synków do lasu ( wystarczy przejść 200 metrów drogą). Mieli do wykonania dwa zadania: przynieść mech i gałązki brzozy.

Po powrocie zameldowali:
-Mamy mech!!!
-A gałązki brzózek macie?
-Nie mamy!- odpowiedzieli.
Zdziwiłam się. -Jak to nie macie?
- Nie mamy, bo brzózki nie miały listków

Po południu, jak wracaliśmy z miasta, na skraju lasu ucięliśmy kilka gałązek. Stoją w wazonie. Przez tydzień powinny wypuścić te nieszczęsne listki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:06, 19 mar 2016

Do góry
Ze ja sie nigdy nie nauczę żeby nie paplac na głos i planach...żeby złośliwość losu nie uslyszala....młody przyjechał.od babci bo ma gorączkę....Brzozy muszą poczekać bo pewnie będę na l4
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:28, 19 mar 2016

Do góry
Jak nic nie przeszkodzi to w tym tygodniu pojade po brzozy
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:20, 19 mar 2016

Do góry
stychaz napisał(a)
Minimalizm na rabatach. A co będzie posadzone na pomarańczowym pasku? A drzewa - brzozy?
pomarańczowy pasek to kiedyD jak zniknie plac zabaw miejsce N lezaki po wyjściu z basenu zaznaczyłem żeby się nie zspomniecni nie obsadzić

Brzozy tak
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:19, 19 mar 2016

Do góry
Minimalizm na rabatach. A co będzie posadzone na pomarańczowym pasku? A drzewa - brzozy?
Ogród Mirelli 07:50, 19 mar 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Te brzozy są fenomenalne . Ale u Ciebie nie ma być liści to odpadają . I

Dobrze pamiętasz Karolka, żadnych liści. Mamy na tym punkcie ała z poprzedniego domu

Może za pare lat to się zmieni, zmienimy coś w ogrodzie i wprowadzimy drzewa
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 06:46, 19 mar 2016

Do góry
Danusiu bardzo dziękuję za odpowiedź. Myślałam że to jakaś choroba Oglądając zdjęcia u osób które mają w swoich ogrodach brzozy doorenbos nigdy nie widziałam aby miejsce szczepienia było tak widoczne.
Poszukam jednak ładniejszych, zależy mi aby miały ładne, prościutkie pieńki.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:14, 18 mar 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
kobito tyle tematow naraz jak to ogranac u Ciebie gapie sie na ten plan ....brzozy to juz moja wyobraznia szaleje ...bo nigdy ich nie bede miala ...wszystko to wyglada bajecznie L))) ja nosiłam zele 14 lat to mogły mi zniszczyc płytke a Tobie tak od razu nic nie bedzie

Jola brzozy uwielbiam i już się nie mogę doczekać . Byłam dziś w szkólce pocieszyć oko ale narazie tylko obczajam i robię przegląd gdzie co jakie za ile.
Właśnie się cieszę pierwszy raz w życiu zrobionymi hybrydami
Ogród Mirelli 20:58, 18 mar 2016

Do góry
Te brzozy są fenomenalne . Ale u Ciebie nie ma być liści to odpadają . I
Co z tym ogródeczkiem począć 20:55, 18 mar 2016

Do góry
Marzenko zaryzykuję jednak i przesadzę trawy ,bo posadzić chcę wiśnie .
Zrobię jak radzisz ,okryje i będę dmuchać .

Donice poznałaś skąd pomysł ?
Brzozy z lasu ,wycinka teraz jest
Zielonym od linijki - ogród Ivony 18:59, 18 mar 2016

Do góry
kobito tyle tematow naraz jak to ogranac u Ciebie gapie sie na ten plan ....brzozy to juz moja wyobraznia szaleje ...bo nigdy ich nie bede miala ...wszystko to wyglada bajecznie L))) ja nosiłam zele 14 lat to mogły mi zniszczyc płytke a Tobie tak od razu nic nie bedzie
Co z tym ogródeczkiem począć 18:28, 18 mar 2016

Do góry
Ewo ja dwa lata z rzędu przesadziłam miskach pod koniec lutego, ale ja ryzykantką jestem jesli wykopiesz i zetniesz to Rob im na razie kopczyki np z kory aby w przypadku jakis nagłych niespodziewanych mrozów nie wymarzły
Ale jak sie pytasz czy powinnaś przesadzać to napisze nie

Amonogaw na razie nie ruszaj, posadż, niech ci kwitna. Wisnie osdobne lepiej po kwitnieciu ciac. Poza tym więcej kwiatów będziesz miała

Sliczne doncie. Komu urąbalaś brzozy ?
Co z tym ogródeczkiem począć 11:31, 17 mar 2016

Do góry
Beata no przestań trzy minuty robione
Więcej mi zeszlo szukanie brzozy i zbieranie mchu
W piaskownicy 07:40, 17 mar 2016

Do góry
ewa_k napisał(a)
Będę podglądać, ciekawa co udało Ci się wychodować.Też mam ten problem - ziemia VI i V klasa.
Ale Twój ogród starszy chyba patrząc po roślinach.
Od kiedy go tworzysz?

Cześć Ewa!
Pierwsze nasadzenia pojawiły się w 2009 roku: brzozy wzdłuż drogi, żywopłot i jarzębiny. Później okazjonalnie coś kupione było gdzieś sadzone i nie koniecznie teraz pasuje. Słabo znam się na ogrodnictwie, więc nie mam odwagi przesadzać. Mam nadzieję, że wiele nauczę się od Was i Ogrodowiska.

Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra" 21:04, 16 mar 2016

Do góry
gosiam napisał(a)
A ja zadam głupie pytanie...kiedy sadzić Nigrę? i w ogóle liściaste (platany, ambrowce, brzozy), czy teraz już można do gruntu-czy nie przemarzną?

Jak widzisz po pączkach ze żyją to sadz. Teraz juz na pewno nie zmarzną.
Z Pszenicznej ... 20:24, 16 mar 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
A będziesz tam mieć tylko graby i hortki? Czy coś jeszcze?
Pokaz nawadniania obejrzałam i pogadałam mojemu m - będziemy chyba działać co ile masz linie ułożone równolegle?

Lucy sugerowałam się tym, że linia nawadnia do 30 cm z jednej strony, ale nie trzymałam się dokładnie tego. Wytyczną były nasadzenia starałam się jednak by cały teren miał podlewanie, z tego co zauważyłam muszę dodać linię pod koniec przy siatce, bo jednak brzozy wypijają wodę trawom ozdobnym
Z Pszenicznej ... 20:13, 16 mar 2016

Do góry
Tutaj masz z 2014 roku, nie widać go całego ale w tamtym roku go przycinałam właśnie ze względu na przejeżdżające auta. Kiedyś nie było tu takiej ulicy tylko droga szutrowa a samochodów przejeżdżało 2-3 na cały dzień

Otworzył się widok, tam akurat zachodzi słonko więc będzie ładny widok.
Rodki i tak mają cień od brzozy, ona nawet większa od kasztanowca jest
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 15:50, 16 mar 2016

Do góry
Widziałam dziś w szkółce brzozy dorenbos wysokie ok 2- 2,5m po 60zł ale wszystkie miały takie narośla na pniach. Co to takiego?

Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra" 15:31, 16 mar 2016

Do góry
gosiam napisał(a)
A ja zadam głupie pytanie...kiedy sadzić Nigrę? i w ogóle liściaste (platany, ambrowce, brzozy), czy teraz już można do gruntu-czy nie przemarzną?

sadzic ? czemu nie ?

ja tylko nie radze kupowac teraz bo mozna niechcacy kupic przemrozoną rosline ktora bedzie zle rosla
lepiej poczekac i kupic z dobrze wyksztalconymi listkami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies