Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 20:59, 02 wrz 2021

Do góry
i co Basiu? BYłaś na targach dzisiaj? Pięknie masz za domem - to ujęcie bardzo do mnie przemawia

BKosimkArt napisał(a)
Za domem...

Pamiętajcie o ogrodach 20:54, 02 wrz 2021

Do góry
trzcinnik brachytricha wychodzi

miskanty Red Chief

sesleria jesienna

Pamiętajcie o ogrodach 20:51, 02 wrz 2021

Do góry
Słońce wyszło i od razu lepiej na duszy się zrobiło

Pamiętajcie o ogrodach 20:50, 02 wrz 2021

Do góry
Gosiu u mnie pierwszy dzień bez deszczu
Asiu krwiściągi są fajne i długo kwitną a nawet jak pzrekwitną to te zaschłe kwiatki też są urocze.
Wacku

widok z tarasu

W ogródku emerytki 20:44, 02 wrz 2021

Do góry
Powinnam dostać po łapach /od samej siebie/ za zakupy, bo miałam nic już nie kupować

A pojechałam po kafelki, bo zmieniłam koncepcję przykrycia szamba.
Emowi coś nie wychodzi z betonem, stąd nowy pomysł.
To przymiarka, zrobię kilka prób i zdecyduję.
To i tak rozwiązanie tymczasowe, kafelki nie będą przyklejane, więc zmiany mogę zrobić bez problemu.
A może przywyknę
Od lewej

Od prawej

Z góry
Rododendronowy ogród II. 20:00, 02 wrz 2021

Do góry
A ja cały parking z białych kłosowców wypieliłam. Tam rosną najlepiej, na parkingu i w kostce na ścieżce.

U mnie wariactwo coraz gorsze.. ale zadzwonię jak dorobię sie auta z którego da sie rozmawiać
Z planów odwiedzin jak zwykle wyszło jedno wielkie g.
Miałam jechać w piątek do Terci, przespać, potem do Torunia i w poniedziałek do Ciebie. Tylko u mnie plany zmieniają sie z minuty na minutę. Okazało się, że jest w dobrej cenie auto takie jak nam potrzebne do roboty i to na już potrzebne. Było jedno w Czechach, byliśmy ale jakiś szemrany interes i odpuściliśmy. To było pod Gdańskiem. I nici z wyjazdu w piątek, K. musiał być w pracy, pojechaliśmy w sobotę. Auto jechało dwa dni, niestety sie psuło.. Ja wyjechałam w poniedziałek z myślą, ze zajadę do Terci i Ciebie, niestety tak się rozpadało, że bałam sie już zwlekać z powrotem, a byłam z chłopakami. Auto też szwankowało, a ja sama wracałam. Ściana wody sie lała, masakra.. wywaliło nas z drogi najkrótszej i pogniło w Polskę.. 9 godzin wracaliśmy. Na szczęcie chłopaki się spisały na medal i byli grzeczni.
Ot i tak to było. Ale jeszcze planujemy wybrać sie w te rejony, tylko na dłużej..

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:59, 02 wrz 2021

Do góry
i poszło, bo jak nie teraz to kiedy

Dajcie mi odpowiednio długą dźwignię i punkt podparcia a......

Ogrodowo zakręcona. 19:57, 02 wrz 2021

Do góry
Zakrecona napisał(a)
To wkleję w celach pamiętnikowych

Na busz z tyłu lepiej nie patrzeć

Fajnie skomponowałaś rabaty i nasadzenia. Niezwykly kształt i widać
Świetny plan na ogród.
No a trawnik macie the lux, the best, mega extra itp.

Co do naszego doświadczenia to mamy podobne czasowo. Bo ja działke mam 4 rok a ogroduje od maja 2018.
Ale ze początki były bez wiedzy i ogrrdowiska to na wiosne tego roku zrobiłam rewolucje i było dużo przesadzania.
Japoński ogród Reni i Matiego 19:53, 02 wrz 2021

Do góry
Ciąg dalszy

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 19:52, 02 wrz 2021

Do góry
nicol21 napisał(a)
Ha! Widziałam, że na nie mogę liczyć! Przecież chwasty nigdy nie zawodzą!!!
Kto z Was może pochwalić się taką łobiodą?! No kto?!
Dorodna jest, prawda?! dodam tylko, że ja oczywiście stoję.

Mam podobny "las" za płotem
Zieleń, drewno i antracyt 19:46, 02 wrz 2021

Do góry
I jeszcze odrobina różu na dobranoc
Zieleń, drewno i antracyt 19:38, 02 wrz 2021

Do góry
nicol21 napisał(a)
Pięknie i kolorowo u Ciebie! Takie małe słonka w te deszczowe dni

U nas od dwóch dni nie pada i pojawiło się prawdziwe słońce. Od razu jakoś przyjemniej i kolory jeszcze bardziej intensywne się zrobiły
W ogródku Martki 19:36, 02 wrz 2021

Do góry
Aniu Ajko, sklep zachował się bardzo przyzwoicie, a oczywiście, że nie musiał. Czekamy na jezżówkowe WOW w przyszłym sezonie Szpaler miskantów długi, 17 metrów i 17 miskantów niezawodne. Ja też bez traw bym nie umiała żyć

Miluniu, dziś już byłam w pracy, to był krótki wypad. Rozkminki nad hakonechloa nigdy nie są zawracaniem głowy temat ten mnie wciąż bardzo frapuje. Napisz proszę o swoich przemyśleniach.

Sylwia, dobrze, jeśli cena nie bierze się z niczego. W Szwajcarii są to oczywiście w przeważającej mierze wysokie koszty pracy i gruntów. Wiedza i kompetencja kosztują i powinny kosztować. Jestem za tym. Ale też jestem za uczciwym prowadzeniem biznesu. To co otrzymałam w tym roku jako zamówienie internetowe, to były właśnie ceny wzięte "z niczego"...

Karola, dokładnie, i tu i tu Centrum/Szkółka w Szwajcarii, niedaleko Zurychu, góry też, ale już w południowej części. Z mocno południowym klimatem i roślinnością trafiłam na akcję ustawiania drzewek oliwnych w Lugano. W moim odczuciu rośliny o tej porze roku powinno się niedługo chować, a nie ustawiać, ale w Lugano te zwyczaje wyglądają inaczej

Basiu, jak miło Cię widzieć czekam z utęsknieniem na jesienne fotki Twojego ogrodu, choć wiem, że masz teraz ograniczony czas

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 19:35, 02 wrz 2021

Do góry
Haha

Tyle że ja nie mieszkam w danej wsi, tylko na przysiółku. Tu pewnie wszyscy wszystko wiedzą ale to jakieś 15 domów jest. Na dole we wsi jest ich pewnie z 300? Więcej? To duża wieś, największa w okolicy. I napływowych dużo. Myślę że wiedzą kto z kim od lat ale nad nowymi chyba stracili rachubę?

Że też ludziom się ch

Słoiki mi się skończyły...
Zieleń, drewno i antracyt 19:28, 02 wrz 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Świetne zbiory, po cichu zazdroszczę, bo u mnie klapa była

Dzięki Muszę przyznać, że o ile nie mam za bardzo serca do warzywnych upraw, to pomidory otaczam wyjątkową troską i się odwdzięczają Przy okazji na wszelakie dobra załapują się papryki i bakłażany, tych też mam pod dostatkiem.
Widok ze szklarnią w tle dla Ciebie

Ogród w remoncie 18:05, 02 wrz 2021

Do góry
Chcę pokazać derenia pagodowego ale nie tego z cypelka a innego, który rośnie pod sosnami. Bardzo mnie zaskoczył przyrostami. Posadzony był zeszłego roku. Kreska pokazuje ile urósł przez rok

Ogród Naturalistyczny z duszą prerii. 17:50, 02 wrz 2021

Do góry
A to jeszcze przede mną .....
Kiedyś tam dotreee maybe ??!!
Ogród Naturalistyczny z duszą prerii. 17:49, 02 wrz 2021

Do góry

Warzywniak wysypany zrębkami ,na kartonach .
Wyłazi tylko skrzyp gdzieniegdzie.
Doszłam do tego momentu że jeszcze 2 mniejsze skrzynie dorobię i to wszystko .
Do kapustowatych brak mi już cierpliwości, tyle co my zjemy to sobie kupię, a ja gooopia karmie ślimaki i bielinki okoliczne
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:46, 02 wrz 2021

Do góry
2011 U Bogusi na Zacienionej

Ogród pod pliszką 17:45, 02 wrz 2021

Do góry
Moja dzisiejsza zdobycz miskant strictus dwie sztuki tanie były więc kupiłem jedynie 9,99 zł
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies