Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Mgduska 22:01, 26 kwi 2022

April napisał(a)
Mam takie cyprysiki w donicach przed drzwiami. Co kilka lat kupuję nowe. Ale one przemarzają. Zimą trzymam w pracowni. Minus pięć to max. Takie limonkowe? Chyba że masz coś innego.

Limonkowe są wrażliwsze. Mam zwykłe, zielone, te nie marzną Już wiele lat je mam, tylko lubią być podlane, inaczej gubią igły.
mrokasia 22:40, 26 kwi 2022

He he he, to centrum ogrodnicze H.? Byłam tam jakiś czas temu i prawie zawału dostałam na widok niektórych cen . Mam nadzieję, że nie zbankutowałaś na tych zakupach . Bo zakupy świetne, te cisy będą super u Ciebie wyglądać.
malgol 22:46, 26 kwi 2022

April napisał(a)
Dorwałam Rudą jak się dobierała do wody w misie. Z daleka, telefonem i przez szybę ale i tak fajnie że udało się uwiecznić. To pierwszy raz jak widziałam wiewiórkę w tym "stawie".

No ale Ci zazdroszczę takiego gościa I tych fotek. Cudne u mnie też dużo wiewiórka buszuje,Ale przy misie jeszcze nie widziałam. Ta chyba ogon zamoczyła: D
malgol 22:54, 26 kwi 2022

April napisał(a)

To kotka

A to kocur, bardziej rudy, ciemniejszy i niemal dwa razy większy

Przecudne te rudzielce
Ja mam rudego dachowca, ale też pasuje do misy
Magara 00:02, 27 kwi 2022

Fajne zakupy, zazdroszczę Też bym się wybrała, ale strach
U nas w maju w dwóch miejscach targi ogrodnicze - przynajmniej na jedne mus pojechać
Z drugiej strony trudno się dziwić producentom roślin, że ceny windują - raz, że jest pocovidowy wciąż popyt, a dwa, że ceny prądu i wszystkiego innego co jest potrzebne do produkcji roślin jakoś nie spadają
Magleska 05:32, 27 kwi 2022

Aprilku Fajne zakupy ....a i ruda wiewióra przy misie -takie widoki cieszą oczy

twoje słodkie rudzielce są bardzo dystyngowane normalnie szlachta

i śpieszę donieść ,że posadziłam aż 3 szt brachytrików
antracyt 09:56, 27 kwi 2022

Ale już pięknie zielono (rudo też ) u Ciebie i zachciało mi się objazdówkę po szkółkach zrobić
Brzozowadzie... 09:10, 28 kwi 2022

April napisał(a)

Agata, to przyjeżdżaj, zapakuję ci wiaderko do auta Ja odgapię od ciebie kukliki z tą karmelową żurawką. Przeglądałam zeszłoroczne twoje fotki i utkwiło mi w głowie. A kukliki i tak muszę przesadzić bo mają za dużo cienia tam gdzie teraz są i nie kwitną.

Wybacz, ja w takim tempie odpisuję
Nie kuś, bo przyjadę
A to połączenie też mi się podoba, zrobiłam sobie jeszcze w dwóch innych miejscach więc bardzo się cieszę, ze nie tylko mi przypadło do gustu
Brzozowadzie... 09:39, 28 kwi 2022

April napisał(a)

Kot jak kot ale te latarenki masz przepiękne. Gdzieś Ty takie cudne wypatrzyła? Kocica wiedziała gdzie się ustawić
April 10:29, 29 kwi 2022

Martka napisał(a)
Widoki ogrodowe w klimatach moich niespełnionych marzeń o lesie Z przyjemnością pobyłam u Ciebie. Zieloności mocno dają o sobie znać, zaskoczona jestem, jakie czupryniaste te trzcinniki brachytricha. Potyrane solidnie, zakupy zwiastują kolejne miłe prace

Marta, zakupy powodują że bolą mnie plecy już na samą myśl. A w weekend majowy planuję kolejne zakupy... no sama sobie w stopę strzelam
Brachytricha listki ma już spore. Dużo więcej nie urosną. Dopiero kłosy kwiatostanów spowodują że będą większe/wyższe.

Poszłam za twoim przykładem i zaczęłam przekopywać kolejny kawałek, od 60 lat nietknięty łopatą
To prawy brzeg Rabaty pod Górką. Mam tam dwie brzozy. Będzie białe poletko bylin.

poza tym znów obsadzałam jakieś doniczki