Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Rumianka 09:19, 29 kwi 2022

Te ciemierniki masz takie rasowe, że hej...pięknie
Margerytka40 10:15, 29 kwi 2022

Kawa napisał(a)
Asia nieustannie się zachwycam
piękna wiosna

Kamilka

Alija napisał(a)

Wiosna już się rozkręciła u Ciebie na dobre. Kępy ciemierników zachwycające.

To prawda, ciemierniki i mnie zachwycają. Chyba im dobrze

Magleska napisał(a)
Asia jest pięknie

Dzięki choć z tym pięknem to tak sobie. Jeszcze mnie wkurza to i tamto

Rumianka napisał(a)
Te ciemierniki masz takie rasowe, że hej...pięknie

Ciemierniki mogłabym mieć wszędzie. Teraz mają swoje 5minut, później też te zimozielone liściory robią robotę
Margerytka40 10:22, 29 kwi 2022

Magnolie z dnia na dzień ładniejsze

A to Crystal tulip, zeszłoroczny nabytek. Malutki patyczek i 5 kwiatków już ma. Ale się cieszę. I bielusieńkie

I nie magnolia ale dziś zaczął

April 10:51, 29 kwi 2022

Ale magnolie masz MEGA Teraz tylko modlić się żeby przymrozki się nie trafiły. A nocą ciągle zimnica. U mnie dziś tylko 3 stopnie.
Wiolka5_7 11:53, 29 kwi 2022

Piękne magnolie ,uwielbiam
Alija 13:32, 03 maj 2022

Przepiękne magnolie. Zwróciłam uwagę na tą czysto białą, śliczny kwiat. Marzyła mi się biała i w ubiegłym roku dostałam od dzieci lennei alba, miała taka być, ale ma u nasady płatków leciutkie różowe zabarwienie. Też ładna, ale Twoja taka idealna.
Miłej majówki.
Agatorek 23:01, 03 maj 2022

Piękne masz magnolie .

Długo trzeba czekać na takie drzewko jak ta Twoja różowa?
Margerytka40 08:02, 08 maj 2022

April napisał(a)
Ale magnolie masz MEGA Teraz tylko modlić się żeby przymrozki się nie trafiły. A nocą ciągle zimnica. U mnie dziś tylko 3 stopnie.

Magnolie w tym roku dały pokaz, pogoda dla nich łaskawa była. Nie wiem czy byłabym w stanie z nich zrezygnować. Nawet jak są piękne co trzy lata to warto czekać na ten spektakl. Pomyśleć, że kiedyś chodziło mi po głowie przesadzanie tej dużej. Dobrze, że udało się dokoptować do niej następne i teraz mam już 4 przy altanie i jedną na froncie i jak urosną wszystkie to już będzie pełnia szczęścia
Dziś już dywan z płatków

Margerytka40 08:06, 08 maj 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Piękne magnolie ,uwielbiam

Ja też uwielbiam i nawet bez kwiatków. Same drzewka są fajne. Ja swoje będę podkrzesywać tak jak tę najstarszą. Takie lubię
Margerytka40 08:11, 08 maj 2022

Alija napisał(a)
Przepiękne magnolie. Zwróciłam uwagę na tą czysto białą, śliczny kwiat. Marzyła mi się biała i w ubiegłym roku dostałam od dzieci lennei alba, miała taka być, ale ma u nasady płatków leciutkie różowe zabarwienie. Też ładna, ale Twoja taka idealna.
Miłej majówki.

Też marzyła mi się biała i też mam lennei alba, która wcale biała nie jest i nawet nie wiem czy to na pewno ta odmiana. Zostawiłam bo rośnie jak głupia to szkoda. Tę białą kupiłam już kwitnącą by już nie ryzykować pomyłki. Masz rację, jest idealna. Zakochałam się w niej na zabój