konwalie ...uwielbiam ich zapach do tego stopnia, że przesadziłam do doniczek i mam je w domu
magnolia nn to nie Susan ...podobna?
migdałka szkoda...podobał mi się u ciebie
a warzywniak...świetna rzecz ale wiem ile wysiłku trzeba włożyć by zajadać się zdrowymi jarzynkami
Magnolia Genie dostała drugiego kwiatka chyba trzeci się szykuje. Jakieś liście ma pozwijane nie wiem czemu bo żadnego szkodnika nie widzę. Bez pod ciężarem kwiatów sie położył
Zakwitły pierwsze rododendrony i różanecznik japoński
Na to czekałam całą zimę. Wiosną okrywałam na noc niezliczoną ilość razy. Było warto
Magnolia jest u nas trzecią wiosnę. I zdecydowanie to był jej najlepszy rok, do tej pory.
Dziękuję bardzo Ta kapliczka będzie miała swój urok jak podrosną świerki srebrne i magnolia za nią posadzone i dostanie tło, a róże zakwitną
Jest takie nachylenie terenu , że raczej nie powinno być z tym problemu
Drzewa sadzę takie, które będą duże , ale u mnie tylko te na środku sadzone mogą rosnąć do woli resztę trzeba będzie korygować bo sąsiedzi by mnie zjedli, że im cieniuję uprawne polaChyba, że się w między czasie pokolenie zmieni i nowi uprawiać nie będą
Teraz dopiero widzę, że tu masz skarpę Super, to zmienia trochę ten kat na korzyść
ja bym te lilaki zostawiła Możesz je najwyżej podkrzesywać wyżej.. chocia u mnie Krasawica sama w sobie ma pokrój drzewa a nie krzaczora
Ja bym podciągnęła te jałowce aż do host i pomiędzy lilakami. Jeżeli za nimi nie zmieścisz szmaragdów, to może posadź cisy czy choinę kanadyjska ciętą na żywopłot, by zasłonić się od sąsiadów.. W jałowce wrzuć ławeczkę.. będzie miło teraz tam przysiąść.. i myślę co posadzić pachnącego na lato..
To co posadziłaś pod magnolia i "choinką" jest fajne. Ciężko się otwierają stronki wiec ciężko cytować co jest wg mnie fajne.
Nawet pomiędzy te lilaki bym dała niskie Palbiny, albo przed ławką, tak półkolem, trochę ja zasłonią i będzie taki bzowy zakątek
Przed palbinami zrobisz rabatę..
molinia u mnie bedzie 3 sezon ..3szt mam ..nie rośnie ..jest mala niska ...i mnie wkurza ...ale Magnolia u Kokoszki chwali molinię to chyba gdzies przesadze ...bo mam na nia nerwa ,,niby jest a niam jej.
Jola dziękuję.
cieszę się z tych moich zakupów.
U nas nie ma konkurencji, szkółek mało i ceny różne. W dużych miastach jest ogromny wybór roślin, liczne promocje.
Dlatego jak gdzieś jedziemy to muszę zahaczyć o galerię z krzaczkami. Wczoraj eMuś użył takiego określenia. Córka chciała do galerii z ubraniami a mama z krzaczkami.
Dwie noce mało co spałam
Jestem padnięta.
Dobrze, że nadal pada
podlewa solidnie ogród.