Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:03, 22 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Marto szkoda, że nie zrobilem więcej zdjęć wrzosowiska jednak mimo zachywtu podczas kwitnienia rzosów ogólnie to nie przepadam za tymi roślinami no i właśnie te ich wygniwanie. Gosia mówiła, że jeden raz prawie wszystkie u Kapiasa im wymarzły i od tego czasu całe wrzosowisko jest okrywane na zime.

I między innymi dlatego lubię do Ciebie zaglądać. W przyjemnej dyskusji bezcenne informacje. Okrywać wrzosowiska nie mam zamiaru, więc w takim razie mieć go nie mogę. A przynajmniej nie w takiej rozległej formie, jak marzyłam. Dzięki, że napisałeś!
PS Odbierz PW
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:56, 22 wrz 2014

Do góry
Luki, ale graby nie kanciaste? Na pniu, czy od dołu kolumna cała w liściach?
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:48, 22 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

... bo ja też skanuję i skanuję... brakuje mi kogoś kto by pokazał pazurem. to be, to do duszy, a to przesadź bo wygląda jak wyrzut sumienia....

Dlatego na różne pomysły forumowe.. nawet jak piszę, że nie i sie nie da.. to zawsze ostro myślę...

Oj Aniu nie wiesz jak ja Cię dobrze rozumiem i też brakuje mi takiej osoby.
Nawet jak pomysły z forum nie są do zrealizowania lub nam się nie podobają dają dużo do myślenia i czasem wpada się na nowy genialny pomysł lub utwierdza się w swoim przekonaniu... bynajmniej ja tak mam, ale chyba dlatego u mnie doradzania coraz mniej bo ja uparty jestem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:44, 22 wrz 2014

Do góry
Teraz pilna potrzeba pomocy... siedziałęm wczoraj cały wieczór i kombinowałem... jakoś słąbo mi to idzie, ale wymyśliłem coś takiego na tą rabate.

3 cięte tuje dostają eksmisje, niebieski jałowiec również (betonowy słupek też )
Plan rabaty od wielkiego bukszpana do żywopłotu z tuj. Proszę o szczere opinie i jakieś sugestie bo nie wiem czy to ma jakiś sens.
Za bałagan i nieskończone czynności przepraszam

Graby miały by być cięte na wzór tych od Marzenki z przedpłocia... u mnie byłyby przed płotem Na ogrodzenie w bardzie odsłoniętych miejscach pójdzie bluszcz.
No a to plan

Mam jeszcze 2 kulki bukszpanowe 30cm, jedną 40cm i dwa stożki, ale raczej ich tu nie wykorzystam... chociaż może ktoś ma sugestie.
Proszę się nie migać z podpowiedziami
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:34, 22 wrz 2014

Do góry
Marto szkoda, że nie zrobilem więcej zdjęć wrzosowiska jednak mimo zachywtu podczas kwitnienia rzosów ogólnie to nie przepadam za tymi roślinami no i właśnie te ich wygniwanie. Gosia mówiła, że jeden raz prawie wszystkie u Kapiasa im wymarzły i od tego czasu całe wrzosowisko jest okrywane na zime.

Ewelino nie ma co sadzić bo żadnych planów nie miałem i żałuje bo dzisiaj już plany mam.

Iwono cieszę się, że mogłem chociaż w kawałku pokazać te ogrody, a nie pokazałem nawet połowy. Może kiedyś przy okazji urlopu w polskich górach warto zrobić sobie tam wycieczke

Mileno ja całkiem blisko nie mam, ale narzekać nie będę bo kilka takich miejsc w promieniu 100km jest, a południe śląska obfituje w ogromnej liczbie szkółek, ale jeden dzień to za mało.
No lista zakupów jest bardzoo długa, uwaga zaczynam wymieniać:
-żuraweczka Glaccier Falls
koniec

Ewo z Twoich ust to wielka pochwała, bardzo dziękuje
No zakupy tak jak napisałem wyżej okropnie skromne... planu na nowe rabaty nie było, a szkoda bo teraz kilka rzeczy bym kupił bo plany gotowe, a trawki były bardzo drogie jak na moje mniemanie bo ja moge mieć dużo taniej
Moja "przyziemna" :) pasja 20:55, 21 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Apropo farb to z Dekorala też daleko do szarości niby taka banalna kolorystyka, ale ile przy niej problemów Mnie w sumie też jeszcze czeka zmiana szarości bo kolejna poprawiana też mi nie pasuje.

haha, a ja myślałam naiwnie, że szary to szary i się nabrałam.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:45, 21 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu Ty to miałąś spotkaniowy wekend ale jakoś mnie to specjalnie nie dziwi.
Bardzo mi się podobają fotki, któe zrobiłaś i jutro o kilka poprosze w większej rozdzielczośći na maila

Oczywiście
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:36, 21 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Marto miejsce jest cudowne i pełne inspiracji, ale niestety dla zdecydowanie większego ogrodu niż mój , ale i tak nie raz jeszcze się tam wybiore. Chociaż kilka zestawień roślinnych, które da się powtórzyć u mnie przypadło mi do gustu.
Warto odwiedzić to miejsce, a na dodatek jeszcze jest rozbudowywane.

Zapisałam sobie wrzosowisko Dla mnie jak znalazł Żeby tylko te wrzosy tak nie gniły... Z tego powodu obawiam się wrzosowiska. Jeśli bym miała robić - to wielkie, ale... wielkie jest też ryzyko.
Moja "przyziemna" :) pasja 20:34, 21 wrz 2014

Do góry
Apropo farb to z Dekorala też daleko do szarości niby taka banalna kolorystyka, ale ile przy niej problemów Mnie w sumie też jeszcze czeka zmiana szarości bo kolejna poprawiana też mi nie pasuje.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:31, 21 wrz 2014

Do góry
Gosiu Ty to miałąś spotkaniowy wekend ale jakoś mnie to specjalnie nie dziwi.
Bardzo mi się podobają fotki, któe zrobiłaś i jutro o kilka poprosze w większej rozdzielczośći na maila
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:30, 21 wrz 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Ależ pięknie! Łukaszu - cudne fotki. Nie dziwię się, że jesteś zadowolony z wyjazdu.

Marto miejsce jest cudowne i pełne inspiracji, ale niestety dla zdecydowanie większego ogrodu niż mój , ale i tak nie raz jeszcze się tam wybiore. Chociaż kilka zestawień roślinnych, które da się powtórzyć u mnie przypadło mi do gustu.
Warto odwiedzić to miejsce, a na dodatek jeszcze jest rozbudowywane.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:27, 21 wrz 2014

Do góry
Gosiu no fakt ja w trawkach przepadłem i odłączyłęm się od grupy więc nawet nie wiem kiedy zdjęcia robiłaś To jutro poprosze też o przesłanie zdjęć na maila bo bardzo mi się podobają, a jedno szczególnie

Kasiu a różne rzeczy planuje... takie związane z wyjazdami też Na podkarpacie cały weekend zarezerwowany
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:25, 21 wrz 2014

Do góry
To by było na tyle... to miejsce najlepiej odwiedzić kilka razy w roku, jesień mogę sobie odchaczyć pozostaje wiosna lato i druga połowa lata

Paweł marzenia są po to by je spełniać, a to wydaje mi się nawet proste w realizacji... zapraszam w przyszłym roku ode mnie 80 km drogi
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:22, 21 wrz 2014

Do góry
Luki jak zwykle fotki cudne Krzyś zabrał mi laptopa ale jutro wstawię jak buszujesz w trawkach które
tak Ci się podobają
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:22, 21 wrz 2014

Do góry
W mocnym słońcu trawy wyglądały znakomicie.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:14, 21 wrz 2014

Do góry

I to co zdecydowanie wywarło na mnie największe wrażenie czyli ogród traw... niesamowity.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:06, 21 wrz 2014

Do góry

Taki kwiatek też bym sobie 'posadził' na podjeździe

Gosia z Łukaszem

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:59, 21 wrz 2014

Do góry
Ogród angielski jeden z najlepszych

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:49, 21 wrz 2014

Do góry
Wczorajszy dzień należał do jednych z najbardziej udanych w tym roku bo to kolejne spotkanie Ogrodowiskowe, zapewne już wiadomo, że odwiedziłem Gosie, Łukasza i ogrody Kapiasów. Relacje z odwiedzin zamieściłem już w odpowiednich wątkach, a u siebie pokaże kilka ujęć z ogrodów pokazowych Kapisa, którymi jestem zachwycony.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:31, 21 wrz 2014

Do góry
Danusiu ja z trawkami i turzycami jestem dopiero od tego roku zaprzyjaźniony, ale polecić mogę moje dwie ulubienice Ice Dance i Evergold, ciekawa mogłaby być też sesleria, ale niestety nie mam z nią żadnego doświadczenia i nawet nie widziałem na żywo. Jednak najbardziej w tym roku urzekł mnie Carex Evergold cudnie wygląda i łądnie się rozrasta w takie kształtne poduchy, Ice Dance ma bardziej strzeliste liście.

Marto bardzo mi miło i dziękuje. Oczywiście zapraszam jak najczęściej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies