Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

butterfly 16:55, 22 wrz 2014

Irenko, dostałam cynk, że masz rozplenice Black Beauty.
Czy mogłabyś mi zmierzyć ją? Wysokość z kłosami i jaka szeroka?

Pozdrawiam
WilczaGora 17:07, 22 wrz 2014

moje cięte bukszpany wyglądają podobnie
zbyt dużo mi zachorowało, żebym mogła wywalić...więc... uzbroiłam się w cierpliwość ....i wypuszczają masę zielonych, zdrowych listeczków

macham z Wilczej
ewa004 17:21, 22 wrz 2014

Irenko ale Ci wyniszczyło te bukszpany !!!!w szoku jestem !!!!
Ale wiesz podobna sytuacja była z moja trzmieliną na pniu ,w ciągu dwóch dni szlag ją trafił ,to naprawdę dziwne .
Przecież grzyb by tak szybko nie wyniszczył całej rośliny .....

Ale moja kulka tez cała mi uschła i widziałaś sama że zaczęła wypuszczać zielone.
Może nie wywalaj jeszcze ...chociaż sama nie wiem czy to ma sens
Milka 17:40, 22 wrz 2014

Grażynko........z przyjemnością obejrzałam relację i was wszystkich, po prostu bomba u mnie ostatnio ogród ciut zaniedbany, ale z drugiej strony biorąc pod uwagę ilość roślin, te liście z wiązów, nie będę narzekać, najgorzej nie jest
tych mam 4 Fireworks, czekam dopiero na ich pokaz za rok, ale barwa cudowna i białe kłosy

Agnieszko......powalczę o zielone, o pstre chyba już nie...albo zapomnę i zobaczę, co za rok będzie
molinia powinna być ścinana wiosną, tak jak inne nie zimozielone trawy, co rok jest gęściejsza, kępa bardzo zgrabna i śliczny kwiatostan, polecam tę trawkę, mam ich 6
dzięki
znalazłam fotkę jednej

Tess.....odkurzę dokładnie, wkoło wyzbieram, a potem prysnę Topsinem, za tydzień wybiorę jakiś inny środek, może mi w Kwiatonie doradzą czym...
patrz, a jeszcze chwile temu, zabawnie brzmiało to odkurzanie, teraz nie

tam mam 65 bukszpanów, nie wyobrażam sobie od nowa sadzenia nowych...

za to to cieszy
Milka 17:52, 22 wrz 2014

Beatko.....ma 3 sztuki, to sa duże trawy, wysokość do 1,5m i szerokość do 2m, musisz dla nich sporo miejsca przeznaczyć, takie rozmiary osiągnęły po 2 latach, ale jestem zachwycona nimi; wczoraj wydałam koleżance piękne wielkie siewki
tu są 3 razem z miskanatmi Ml, które wśród nich świecą

Wilczyco....fajnie, że zajrzałaś a czy u ciebie tak naraz zachorowały, bo to mnie tak zaskoczyło, totalnie...pozostaje i mnie cierpliwość, czyszczenie i oprysk, choć się już zastanawiam czy to coś da, może tylko wyczyszczę i zdam się na tę cierpliwość; może jak i u ciebie, szansa jest...

Ewa....no pamiętam twoją trzmielinę, sama doradzałam nawet, żeby jej nie ruszać i zostawić, mam nadzieję, ze się wykaraskała, ale coś chyba mi się przypomina, że nie
dla mnie dziwne jest, ze to w ciągu 2 dni, bo z reguły, jak jakaś choroba, to ten proces trwa trochę, tu i ówdzie coś widać, a nie tak naraz i doszczętnie w ciągu 2 dni..dobrze, że brak mi czasu i nie ma szans na wywalenie z marszu, więc walczę, bo naprawdę mi żal, takie te kulki już dorodne i zgrabne, doszłam do wprawy w cięciu

Tess 18:29, 22 wrz 2014

65 sztuk?
Rany, mam nadzieję, że je uratujesz,
Luki 18:36, 22 wrz 2014

Tragedia z tymi bukszpanami ale żeby tak w dwa dni. Trudne to ogrodniczkowanie, ale trzeba próbować ratować bo strasznie byłoby szkoda.
Justyna 18:37, 22 wrz 2014

Ojej, ale numer z tymi bukszpanami, taki regres w dwa dni

U mnie też dużo choruje. Grzyby przez te deszcze. Mączniaki i inne zarazy na catalpie, magnolii, dereniu, paulowni. A fuj.

Dżaga słodziak

Mam prośbę. Chciałam kupić nożyce do bukszanów, które mi pozywałaś (ruch w pionie, a ciachają w poziomie), ale jest tego w sieci tyle, że zgłupiałam. spisz mi proszę numer seryjny ze swoich.

Zdrowia dla męża.

Do niedzieli
ewa004 18:42, 22 wrz 2014

Irenko dobrze Ci się kojarzy ,trzmieliny nie udało się uratować.
Ale nie wywalaj bukszpanów ,powalcz o nie .
ewsyg 19:19, 22 wrz 2014

Irenko, też mam te asterki różowe, jakie one śliczne Róże taką jak ta różowa też mam, ale jest jeszcze mała a ma być z parkowych. Ma cudne kwiatki

Irenko, czy nasionka firletki tej od Ciebie to powinny skiełkować teraz, czy dopiero wiosną ? Mam je na dworze posiane w dwóch doniczkach. W jednej skiełkowały a w drugiej nie A jak łubin ?