Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Luki 09:48, 22 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)

... bo ja też skanuję i skanuję... brakuje mi kogoś kto by pokazał pazurem. to be, to do duszy, a to przesadź bo wygląda jak wyrzut sumienia....

Dlatego na różne pomysły forumowe.. nawet jak piszę, że nie i sie nie da.. to zawsze ostro myślę...

Oj Aniu nie wiesz jak ja Cię dobrze rozumiem i też brakuje mi takiej osoby.
Nawet jak pomysły z forum nie są do zrealizowania lub nam się nie podobają dają dużo do myślenia i czasem wpada się na nowy genialny pomysł lub utwierdza się w swoim przekonaniu... bynajmniej ja tak mam, ale chyba dlatego u mnie doradzania coraz mniej bo ja uparty jestem
Mirka 09:59, 22 wrz 2014

A tą co się podzieliła i podzieli zapraszam do obejrzenia swoich jeżówkowych dzieci do mojego wątku Pozdrawiam Aniu deszczowo
Pszczelarnia 10:10, 22 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
A ja dopiero wczoraj przeczytałam o .... czasowym zamknięciu tu i tam.

Ale z tego co doczytałam, to najbardziej nie podoba mi się zazdrość i to ta niekonstruktywna. I tego nie powinno być na forum. I mam nadzieję, że ostatni raz czytam o wytykaniu, że ktoś ma kasę a drugi nie ma. Tu liczy się pracowitość, kreatywność, stosunek do drugiego człowieka. Tu mamy kopalnię pomysłów, kącik doradztwa ogrodniczego, wymianę roślin i spotkania towarzyskie. I nie psujmy tego. Czasami lepiej nie ponosić się emocjom. Z forum czerpie korzyść każdy.. i ten co dzieli na czworo i ten co nie dzieli, ale się podzieli.

To było moje stanowisko. I nie komentujemy mojej wypowiedzi.

Wrzucamy na luz... i bierzmy się do roboty, bo jesień to najbardziej pracowity okres w ogrodzie.

Z opóźnieniem czytam i podsumowując dodam, że podoba mi się kreatywność i pracowitość jako główne hasła działalności ogródkowej.
Jestem na etapie rozbierania kompostu. Jesienny głód ziemi.

Może vernonię wiosną ukorzenisz z sadzonki zielnej?

Sebek 10:16, 22 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Melduję ze jestem. Już jestem czasowa wszystko przeczytałam, objrzalam, w glowie zanotowałam

A wątek otworzysz?

Aniu, że mnie kibic żaden, ale mam nadzieje, że Katowice nadal stoją i kibice miasta z radości nie roznieśli
popcorn 10:40, 22 wrz 2014

Aniu, o co chodzi? Dlaczego dziewczyny wątki zamykają? napiszesz? bo pewnie wszystko wiesz, nie to co ja? i jakieś niesnaski, co jest grane?

może być na priv?
buziam!
hanka_andrus 10:55, 22 wrz 2014

Karolinko, było, minęło, niezdrowa ciekawość też nie jest mile widziana. Skupmy się na tym co mamy pod nosem, w zasięgu wzroku.

Aniu, Twoje zdanie, jest moim zdaniem. I tak trzeba tu funkcjonować. Jesteśmy narodem na dorobku. Jeden dorabia się szybciej, drugi wolniej, a jeszcze inny wcale. Zależy od możliwości i kreatywności.

I tego się trzymajmy.

POzdrawiam i trochę słoneczka posyłam, bo akurat wyjrzało.
JulkAd 12:29, 22 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Juzia i Tess - nie pomyliłyście wątków, weszłyście w trakcie dyskusji na temat Vernonii, której potrzebuję ,a nie ma gdzie kupić oraz dyskusji co mam posadzić przy krzewuszce Monet. Justyna zapamiętała, że kiedyś dano temu pisałam, że nie potrafię jej skomponować i dała pomysł, który fajny ale ja mam inny pomysł na świecznice.... i zrobiła sie dyskusja.. z której niegrzecznie uciekłam oglądać mecz.Ale jak nei kibicować jak graja nasi o mistrzostwo.. i w dodatku piątka to chłopaki z naszej rzeszowskiej Resovi

I tej Resovi pod nosem zazdroszczę Ci bardzo....ale nadzieja, że jakiś mecz z nimi o obejrzę, bo w następnym sezonie Lubin będzie grał, a to 35 km ode mnie

buziaki zostawiam idę czytać dalej
popcorn 12:46, 22 wrz 2014

hanka_andrus napisał(a)
Karolinko, było, minęło, niezdrowa ciekawość też nie jest mile widziana. Skupmy się na tym co mamy pod nosem, w zasięgu wzroku.

ok nawet lepiej
Milka 13:24, 22 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)

Tak to Hakonechloa, ale nazwa nigdy nie do zapamiętania
Pożyczyłam foto ze strony http://albamar.pl/pl/byliny/22-swiecznica-brunette-.html
ale muszę pokazać... szukam gdzie by wkomponował

cudne, zapisuję do inspiracji, rosliny mam, szukam miejsca
popcorn 13:34, 22 wrz 2014

Cudnie! Ale na takie coś to 2x1m, przynajmniej