Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród Ani :) 22:17, 11 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
szybciej zmieniasz zdanie niz ja jeszcze 4 godziny temu brzozy były w planie

Ha ha... ja się boje do Twojego wątku zaglądać Aniu, Ty masz takie tępo w planowaniu, że szok. Tylko dla ludzi o mocnych nerwach
Ogród Ani :) 22:15, 11 mar 2016

Do góry
szybciej zmieniasz zdanie niz ja jeszcze 4 godziny temu brzozy były w planie
Ogród Ani :) 22:05, 11 mar 2016

Do góry
może daj 3 brzozy, berberysy,miskanty i obwodkę z bukszpanu a cisy gdzie indziej wkomponujesz. zeby za dużo w jednym miejscu nie było
Ogród z pergolą 21:57, 11 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
cześć Monika
doorenbosy dorastają do ok 7m średnicy więc zależy jaki efekt chcesz, czy maja sie stykać czy raczej luźno być. u mnie wolałabym tak na granicy styku więc teoretycznie tak co 3m by wypadało.
u mnie rabata 13x5 więc tak 4-5szt będę planować
ale ja już niczego nie jestem pewna, za długo na forum jestem. non stop zdanie zmieniam. nawet teraz pisze a już w głowie; a moze w rogu tak w "L" te brzozy dać...?

Dzięki Aniu; ja tez raczej taki szpaler ale maks z trzech
Ja jak jestem pewna, że już mam wizję, odkrywam "nowy" ogród na forum i po planach, nowa wizja
Więc nie przejmuj sie, nie jesteś sama; w końcu mozna rośliny poprzesadzac
Odcienie zieleni 21:21, 11 mar 2016

Do góry
graby
brzozy planuję przycinać tylko aby mi ogrodu nie zjadły
Moja codzienność - ogród Oli 21:12, 11 mar 2016

Do góry
wodzyn napisał(a)

Coś czuję, że prędzej poprawisz
Ale dla takiego efektu warto, bo masz nieprzyzwoicie pięknie.

z daleka nie widać
u mnie bardzo śmiecą brzozy i jesiony sąsiada a taką drobnice ciężko się wybiera
Odcienie zieleni 21:12, 11 mar 2016

Do góry
jest pare gatunków drzew polecanych na forum
buki dawyck gold, dawyck pourple
grujeczniki
brzozy doorenbos
graby
platany
sliwy
to takie pewniaki
ja poszukując drzew wchodzę tu http://encyklopediadrzew.pl/encyklopedia.php?pwej=tak
wybór jest ogromny dlatego ja juz zdecydowałam ze chce tylko kolumnowe lub do formowania + grujecznik bo go kofam
Ogród z pergolą 20:26, 11 mar 2016

Do góry
cześć Monika
doorenbosy dorastają do ok 7m średnicy więc zależy jaki efekt chcesz, czy maja sie stykać czy raczej luźno być. u mnie wolałabym tak na granicy styku więc teoretycznie tak co 3m by wypadało.
u mnie rabata 13x5 więc tak 4-5szt będę planować
ale ja już niczego nie jestem pewna, za długo na forum jestem. non stop zdanie zmieniam. nawet teraz pisze a już w głowie; a moze w rogu tak w "L" te brzozy dać...?
Beskidzkie marzenie 19:50, 11 mar 2016

Do góry
I jeszcze moja rabata, która jak tylko pogoda pozwoli chciałam poszerzyć i dosadzić dwa drzewa liściaste : wiśnia pisardi czy cos innego o bordowych liściach a za trawki kosmosy czekoladowe;

Tylko czy nie będzie za bordowo?

A na placyk marza mi sie brzozy duzo planów, zobaczymy co z tego bedzie wychodzić.

Jak gęsto mozna sadzic obok siebie doorenbosy?
Nie mam tam zbyt wiele miejsca

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:16, 11 mar 2016

Do góry
Jak coś sklecisz na te święta to pokaż bo ja nie mam pojęcia jak to ogarnąć.

Nakupowałam pierdół, nasuszyłam różyczek, zebrałam suche limki i chcę je pomalować, mam gałązki brzozy i brak pomysłu
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:25, 10 mar 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
to tak- na 4 i 6 maja być nasadzenia, a na 5 żwierek i brzozy ( i przycupinięte rozplenice by było super jakby się znalazły w zwirku i na placyku co?)

Jesli tak to trzeba dać trawę lub runiankę czy bylinę okrywową- matrycę i w tym plamy jarzmianek- mniejsze i większe i akcenty liatr. Jeszcze można gdzieniegdzie 'dosypać' naparstic, albo pustynniki, albo akanty ( w pólcieniu). I drobne cebulowe masowo. Może gdzies kępy host, bo miejsca tam dużo, lub żurawek jak masz na zbyciu.
warto to rozrysować.

Effo tu jest cała wypowiedź.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:42, 10 mar 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
dla mnie runianka też dobra, tylko czy nie będzie miała za sucho pod brzozami?- nie wiem jak one zmienia ten teren- bo zmienią przecież

Własnie to mnie martwi myśląc o tej matrycy bo na początku brzozy nie będą takie bardzo ukorzenione to nie będą zabierać tak dużo wody ale po latach no zobaczymy
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:16, 10 mar 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
to tak- na 4 i 6 maja być nasadzenia, a na 5 żwierek i brzozy ( i przycupinięte rozplenice by było super jakby się znalazły w zwirku i na placyku co?)

Jesli tak to trzeba dać trawę lub runiankę czy bylinę okrywową- matrycę i w tym plamy jarzmianek- mniejsze i większe i akcenty liatr. Jeszcze można gdzieniegdzie 'dosypać' naparstic, albo pustynniki, albo akanty ( w pólcieniu). I drobne cebulowe masowo. Może gdzies kępy host, bo miejsca tam dużo, lub żurawek jak masz na zbyciu.
warto to rozrysować.

Nic nie pisze tylko zaakceptuje to :
quote=magnolia napisał(a)]to tak- na 4 i 6 maja być nasadzenia, a na 5 żwierek i brzozy ( i przycupinięte rozplenice by było super jakby się znalazły w zwirku i na placyku co?)

Reszte do przemyślenie analizowania a rysunek będzie i to nakolorowo może musze kredki jakieś dobrze zakupić
Ale wieczorem będę tworzyć przy winku
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:15, 10 mar 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

warto to rozrysować.

rozmarzyłam się
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:13, 10 mar 2016

Do góry

warto to rozrysować.
Ogród wśród pól i wiatrów 18:05, 09 mar 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

O proszę widzę,że i Ty sezon zaczynasz ja na szybkiego poprawiłam co miałam poprawić i pomalutku biorę się za brzozowa rabatę, ciekawa jestem, czy w instytucie dokupie jeszcze te brzozy odm. Doorembos, bo w tamtym roku kupiłam jedna i ostatnia

Przyznam się szczerze, że póki co brakuje mi pomysłów, mam już 2 szpalery hortensji, teraz będzie jeszcze trzeci no ale ile można, już zdecydowanie wystarczy także jakbyś miała nazwy jakiś innych roślin z chęcią poczytam.

Hmm.. brakuje Ci pomysłów... To może mini lista: róże, lilie, powojniki, piwonie, lawendy
A Dorenbosy ja kupiłam w tamtym roku 7, zostały dwie. Jedną z nich pewnie kupiłaś TY

Typografia ogrodu 11:44, 09 mar 2016

Do góry
ivo napisał(a)

Wiesz u mnie na jesien eM dowiózł ziemi i równał te tyły trochę koparką a teraz jak tylko przeschnie to myślimy ciągnik z glebogryzarką wszystko to ściachać i póżniej zbronować i wyrównać grabkami. Będzie co robić. Na razie jest takie mokro że ciągnikiem nie wjedzie. Chciałabym sadzić brzozy jak te prace będą wykonane.
biedzie co grabic ale co tam damy rade.obie wiadomo bez drzew latwiej.
Typografia ogrodu 11:36, 09 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
metoda faktow dokonanych ja jej raczej nie stosuje.ale jeli u ciebie zadziala to ok tylko aparatu nie zapomnij.cena chyba ok.a bedziesz sadzila punktowo czy calosc przekopiesz?

Wiesz u mnie na jesien eM dowiózł ziemi i równał te tyły trochę koparką a teraz jak tylko przeschnie to myślimy ciągnik z glebogryzarką wszystko to ściachać i póżniej zbronować i wyrównać grabkami. Będzie co robić. Na razie jest takie mokro że ciągnikiem nie wjedzie. Chciałabym sadzić brzozy jak te prace będą wykonane.
Typografia ogrodu 11:18, 09 mar 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Asia super Ci idzie to kładzenie krawężników ja eMowi nawet tego nie pokazuje bo będę musiała kłaść później
Trochę mi zeszło zanim przetrawiłam słowa Magnolii ale nadal bije się z myślami czy zrobić rozplenicowo - bylinową czy moliniowo - rozplenicowo bylinową Ale ogólnie wyjdzie super nie ?
Już mam wstępne namiary na brzozy a najpierw zaczne od rabaty tej z cisami i molinią

Haha nie pokazuj.ja wczoraj islyszalam od kolegi eMa ze klade te obrzeza "jak chlop".to podobno komplement byl.
Bedzie super.na prawde czuje sie troche jakby to tro gg e moj ogrod mial byc.tak mi sie podoba.na co sie nie zdecydujesz bedzie super.
A Tu doorenbosy sadzisz prawda? A duzo ich naliczylas? M zaakceptowal?
Ja sadze zwykle gloebie dlatego ze juz je mam i z oszczednosci. Choc doorenbosy oczywiscie piekne.
Typografia ogrodu 08:37, 09 mar 2016

Do góry
Asia super Ci idzie to kładzenie krawężników ja eMowi nawet tego nie pokazuje bo będę musiała kłaść później
Trochę mi zeszło zanim przetrawiłam słowa Magnolii ale nadal bije się z myślami czy zrobić rozplenicowo - bylinową czy moliniowo - rozplenicowo bylinową Ale ogólnie wyjdzie super nie ?
Już mam wstępne namiary na brzozy a najpierw zaczne od rabaty tej z cisami i molinią
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies