Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 09:15, 09 gru 2021

Do góry
Kasieńko, nie daj się! Skąd mamy czerpać radość? Twoje wpisy i relacje z wycieczek niezmiennie mnie do Ciebie przywoływały. Zdrowia życzę. Jak najszybciej.

Bierz przykład z rudbekii, nawet z mikrego korzonka wiosną życie wyrasta.

ogrodoweimpresjejolki 09:10, 09 gru 2021

Do góry
O, tak. Rośliny od Joli trzymają się cały czas, teraz śpią, oczywiście.

Sezon 2017 u Hanusi 08:42, 09 gru 2021

Do góry
Na te minusy za oknem, coś wesołego z archiwum.wystawa Lego.

ogrodoweimpresjejolki 23:41, 08 gru 2021

Do góry
Wspominamy...

Miłkowo - sezon 2016-2022 23:24, 08 gru 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Mniej mnie na forum, bo nic u mnie się nie dzieje, weny mi do roboty ogrodowej zabrakło, może wiosną wróci.
A teraz u nas biało, sypie i sypie, to bez wyrzutów w domku w ciepełku

aż Leoś zdziwiony

Hej Irenka tak jak i u nas coś tam się po okrywało ,pozakrecało i teraz chlas światełka błysk na poprawienie nastroju i tyle czekamy na święta
..a przyjdą galopem i zaraz wiosna ...widzę że kolorek kwiatuszków pierzynka przykryła ...pięknie i piesio ładnie się uśmiecha buziaki
Ptasi gaj 23:18, 08 gru 2021

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
A donice z tulipanani zadoujesz?--ja też jeszcze znalazłam tulipany nie wsadzone jesienią dobrze ze przypomniałaś jutro pójdą do donic.
pozdrawiam przedświątecznie.

Nie Małgosiu niech sobie stoją nic im nie będzie. Moje już posadzone na balkonie. W zeszłym roku miałam kilka donic i pięknie kwitły.
Te co posadziłam wczoraj to już wypuszczały 2 cm zielone listki. Posadziłam na ok 19 cm głębokości.

Pokazuje wczorajsza Wawer. Byłam przy Hali Mirowskiej na bazarze kupowałam mięso i filety z mintaja. Mam tam swoje budki od kilkunastu lat. Jak Mają chodziła tam nie daleko na zajęcia rehabil. to tam robiłam zakupy.

Fotka z przyst. tramwajowego. W środku najwyższy wieżowiec w Wawie na przeciw dworca centralnego. Lubię ten widok

A poniżej amarylis w pełni kwitnienia jeszcze ma trzeci badyl nie rozkwitniety

Ranczo Edy 21:02, 08 gru 2021

Do góry
Już wszystko błyszczy trzeba się rozweselić ..

Sezon 2017 u Hanusi 20:58, 08 gru 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)

Rozkoszny obrazek, zwłaszcza jak za oknem 6 na minusie.
Ogród ciągłych zmian. 20:04, 08 gru 2021

Do góry

Ogród ciągłych zmian. 20:02, 08 gru 2021

Do góry

Final Summation

Ogród ciągłych zmian. 19:58, 08 gru 2021

Do góry
W prawym dolnym rogu Sagae

Sagae, American Halo, Francess Wiliams

Invincible

June i First Frost
Ogród ciągłych zmian. 19:32, 08 gru 2021

Do góry

Francee

Supernova

Sum and Substance
Ogród ciągłych zmian. 19:28, 08 gru 2021

Do góry
Dziękuję Wiolu za odwiedziny

Ameryki nie odkryję pisząc,że w tym roku hosty zostały pożarte przez ślimaki bezdomne w całości. Nie tylko zresztą hosty. Ulubioną rośliną ślimaków był w tym roku też sadziec. Mam 3 odmiany i wszystkie zostały pożarte zaraz po wyjściu z ziemi. Hosty dobrze wyglądały do połowy czerwca. Potem omijałam tą część ogrodu bo chciało mi się płakać.

Pokuszę się znowu o wyróżnienie 3 swoich ulubionych host.
Sagae, June, Sum and Substance

Lakeside Dragonfly

Kiwi Full Monty

School Bus

Minutemen i Brim Cup

Małymi krokami-Ogród Wioli 18:19, 08 gru 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Tak pasuje idealnie
Na furtce za to kolorowy pasujący do choinki

[img size=215x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/229/2297715/original.

I do tabliczki
Sezon 2017 u Hanusi 18:16, 08 gru 2021

Do góry
Równmież całuśkam.
Jestem po trzeciej dawce antycovidowej. Szczepcie
się, nie bójcie się. Już wkrótce wiosna!za małe 90 dni. A na razie rozjaśniam wieczór.

Ogród ciągłych zmian. 16:47, 08 gru 2021

Do góry
Danusiu będę się cieszyć jeżeli posadzisz choć jedną różę z mojej listy. Nie jestem wielkim znawcą róż, kieruję się głównie urodą kwiatów przy ich wyborze.
A co do zakupów w okolicach Lublina, Pewnie nie były to zakupy roślinne o tej porze ale na zakupy roślinne polecam szkółkę w Nałęczowie . Przepiękne byliny i trawy. Nie ma drugiej takiej .

Zawitko trawy to oczywiście śmieciuchy.Dzięki związywaniu ich na zimę trochę zmniejszymy rozwiewanie suchych liściorów po ogrodzie. Ale ich uroda rekompensuje wszystko. Obcinam oczywiście wiosną.
2 lata temu wrzuciłam wszystko na kompost co było wielkim błędem. Tej wiosny przywiązałam snopki do płotu żeby nie podgniły, a teraz posłużyły mi jako osłona zimowa dla hortensji ogrodowych i niektórych róż. Przy okazji, zasłoniłam się od sąsiada, któremu chyba przeszkadza sąsiedztwo bo przy samym płocie posadził rząd jałowców pospolitych jak tylko zaczęłam uprawiać działkę.
Suche trawy wyglądały bardzo klimatycznie, o wiele lepiej niż te ohydne cieniówki na płotach , które opanowały ostatnio okolicę.

Małymi krokami-Ogród Wioli 14:42, 08 gru 2021

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Wiola obecna kolorystyka ogrodu super pasuje do dekoracji przy drzwiach. Lub na odwrót Pięknie i monochromatycznie. U mnie też zimno i biało. Szkoda ze święta ponoć mają być ciepłe

Tak pasuje idealnie
Na furtce za to kolorowy pasujący do choinki

Dzięki za pochwały
Oby się nie sprawdziło...
Fajnie jak by Święta były białe
Działeczka w dużym mieście 11:32, 08 gru 2021

Do góry

jeśli jakiś spragniony rozmów o nasionach ogrodnik miałby ochotę wpaść- to ROD Fort Szczęśliwice zaprasza

Na zdjęciu opakowania nasion ozdobione przez Magdę z "Sałatki pokrzywowej"
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 11:05, 08 gru 2021

Do góry
Pisalam, Wam, ze mam pomidorowy kalendarz adwentowy. Codziennie jedna torebeczka z nasionkami no i dzisiaj.... nie moglam uwierzyc oczom ale mam nasionk pomidora, ktory nazywa sie Jawor a ja z Jawora pochodze ale niespodzianka.

pozdrawiam serdecznie

P.S. zgubilam ladowarke do aparatu a fotki z komorki sa bleeee
Zielono mi... 09:22, 08 gru 2021

Do góry
Anda napisał(a)
Baardzo fajny plan Super, że będziesz miała również warzywnik i że sadzisz drzewa. Bez drzew nie ma ogrodu. To one nadają klimat.
Te niebieskie "szybki" nad wejściem i nad tarasem to daszek?

Teraz parę uwag Mogłabyś wyjść z drzewami bardziej na środek. Na planie sadzisz wszystko przy płocie. Kiedyś Alan T. określił to jako sadzenie wirówkowe - wszystko leci pod płot

Jedną rabatę powiększyłam lekko na planie - tak zupełnie w ciemno, bo przecież nie widziałam nawet fotek

Mam nadzieję, że pokażesz fotki, jak to teraz u Ciebie wygląda

Hej dzieki za podpowiedzi. Te szybki to po prostu płyty tarasowe. Co do drzew to są ponad dwa metry od płotu. Na ten moment wydaje mi się ze potrzebujemy trawnika na rekreację i nie ma miejsca posadzić drzewo na środku. Na planie wydaje się więcej miejsca niż w rzeczywistości. Co do rabaty pod oknami to planowałam w tym miejscu co zaznaczyłaś ale teraz przy pierwszym śniegu dokładnie w tym miejscu spadła czapa śniegu i chyba rośliny nie miałyby tu łatwo. Uakualniłam plan i na pewno przy tarasie podoba mi się ta rabata.

Myślę jeszcze o oddzieleniu warzywniaka od trawnika.

A na zdjęciach nie ma co pokazywać.. tak wygląda tył

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies