Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

sarenka 07:04, 06 kwi 2022

Ależ pięknie wiosna się rozgościła u Ciebie. Moje sasanki jeszcze małe, tulipany jeszcze pąków nie mają
LIDKA 08:15, 06 kwi 2022

Dużo już masz tej wiosny. Zazdroszczę

Urszulla 18:43, 09 kwi 2022

Madzia, pierwiosnki się dzieli po kwitnieniu
SlonecznyOgrod 12:20, 10 kwi 2022

Magleska napisał(a)

Wygląda identyko jak mój jaśminowiec wonny aureus
Co to?
Magleska 20:37, 11 kwi 2022

Roocika napisał(a)
Magda, podziwiam wysiewy, fajnie, że foliak masz
Zdjęcia ogrodu jak zwykle piękne

Dobrze, że u Ciebie pada, u nas słońce, zimno i wieje i nawet u mnie robi się sucho.

Asia mam opóznienia we własnym wątku dziękuję za pochwały
z foliaka jestem bardzo zadowolona

Joann napisał(a)
Madziu, ale kolorowo u Ciebie wiosną. Muszę pomyśleć, by i u siebie cieszyć się o tej porze ogrodem

Joann dziękuję z każdym dniem jest coraz ładniej ......roślinki w blokach startowych czekają na ocieplenie
Magleska 20:39, 11 kwi 2022

anpi napisał(a)
Madzia, super wysiewy! A gdzie siałaś już marchewki i buraczki? Są już wschody?
U mnie rzodkiewka posiana w tunelu do gruntu ma już duże listki , ale jakoś jeszcze nie zawiązuje główek.
Jak zwykle jesteś pierwsza z porządkami
Jak tam, czekają już też doniczki do wysadzenia, poczyniłaś jakieś zakupy, bo nie doczytałam?
Wiosna już ładnie się u ciebie zieleni, u mnie jeszcze nie taka. Może to lepiej, bo straszą mrozem.

Aniu przepraszam ,że dopiero odpisuję .....marchewki i pietruszka wysiane do skrzyń ,ale nic jeszcze nie wschodzi -jedynie rzodkiewka

zakupów jakiś konkretnych nie czyniłam ,ale kupiłam bratki i 2 nowe ciemierniki

Buziaki
Magleska 20:41, 11 kwi 2022

ElzbietaFranka napisał(a)

Witam Madzia

Jak to dobrze, że u mnie jeszcze wiosna spała.
Jakbym miała takie kwiaty jak ty to po wczorajszych i dzisiejszych opadach śniegu bym się zapłakała.

Madziu u mnie zasypali wszystko równo.
Nie wiem kiedy to się rozstopi.
Piękne sasanki też mam jeszcze w foliaku nie mogłam dotrzeć i popatrzeć na nie bo tyle śniegu po kolana.

Pozdrawiam

Elu przepraszam ,że dopiero odpisuję -jakoś zagapiłam się ,że mam tyle postów u siebie ,a latam po kominkach

śnieg już roztopniał -na szczęście to były tylko 2 dni takie ze śniegiem ......ale nadal jest chłodno -wszystkie roślinki czekają na ocieplenie

sasanki mi mocno wyginęły -nie wiem czemu -zostało mi może z 6 sztuk ...
Magleska 20:47, 11 kwi 2022

Magara napisał(a)
Magda, trzymam kciuki żeby z Twoimi wysiewami wszystko było ok
U mnie w foliaku ani rzodkiewki ani szpinak nie ruszają. Przykryte agro. Pomidory w domu - no nie jest im łatwo Ale tu wiedziałam, że moje temperatury nie będą dla nich wsparciem. Nic to, zainwestowane w regał, zainwestowane w foliak - trzeba się uczyć na błędach i iść do przodu

Daga ja w foliaku posadziłam pod półkami z rozsadami - w ziemi -kapustę pekińską ,pak-choi ,musztardowce,sałatę -wszystko z rozsad i jak narazie drugi dzień i wszystko stoi -ciekawe ,czy mi coś urośnie -nic nie przykrywałam .......a do skrzyń z rozsad własnych posadziłam groszki ,bób ,szpinak ,por ,sałatę ........uczę się i próbuję -jak narazie wszystko stoi ....

pomidory,bakłażan ,pelargonie i papryki też mam w domu

Mgduska 21:00, 11 kwi 2022

U mnie też warzywa stoją - w szklarni mam sałatę z rozsady, cały tydzień była okryta dodatkowo agrowłókniną i nie zauważyłam, żeby o krok chociaż ruszyła. Ale nagle zaczęły mi się pojawiać wschody z zimowego siewu, więc myślę, że nic na siłę, poczują swoją porę, wtedy ruszą.
Magleska 21:07, 11 kwi 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Przysypało Ci rabaty? U nas zima na całego więcej białego niż było przez cały zimowy okres
Wszystko się porozkładało na boki, ciemierniki leżą pod ciężarem Ale wczoraj nakrywałam poszewkami i doniczkami co tylko mogłam. U nas minusy i się rozpogodziło to pewnie w nocy pociśnie zimnem.

Wiosna u Ciebie szybsza niż u nas

Sylwia
teraz już chyba cieplej troszkę śnieg szybko stopniał i z każdym dniem przybywa kwiatuszków

Buziaki